Communicatie na VWO: HBO of WO

Hallo!

Ik ben aan het oriënteren wat ik volgend jaar wil gaan doen wanneer ik mijn VWO diploma heb behaald.
Ik vind het heel erg moeilijk om te kiezen, en heb nu wel uitgevonden dat ik geïnteresserd ben in Communicatie.
Nu heb ik helemaal geen idee wat de verschillend zijn tussen HBO en WO op dit gebied, alleen de oppervlakkige dingen. Zouden jullie hier je ervaring met deze studie willen delen?

Bedankt! :slightly_smiling_face:

Ik volg het nu op HBO niveau en ik vind het echt bagger. Totaaal niet mijn ding. Ik probeer nu mn P te halen en voor de uni te gaan.

Communicatie op HBO is veel praktijkgerichter dan op de uni.
Dus je moet even bij jezelf denken wat jij leuker vind

Ik studeer het ook op hbo niveau,
mij bevalt het wel alleen het verschil is geloof ik dat je idd bij hbo minder praktijkgericht bent, en veel meer moet leren/lezen.

Toevallig moesten wij vandaag op school zo hbo gids lezen van 2012. Daarin stond communicatie en journalistiek bij de opleidingen met de minste banen kans…

Ik ben na het VWO naar het HBO gegaan en ik vond het verschrikkelijk, dus ik zou sowieso voor WO gaan. Maar goed, da’s achteraf lekker makkelijk praten, en verschilt natuurlijk ook heel erg per persoon. :stuck_out_tongue: Is maar net wat jij leuker/fijner vindt, dat moet je toch zelf uitzoeken. Ik zou eens meelopen bij een HBO- en een WO-opleiding, dan heb je het denk ik snel genoeg door.

ik ben ook geïnteresseerd in communicatie(wetenschappen), dus ik hou dit topic zeker nog even in de gaten :wink:

Ik heb hiervoor ook VWO gedaan en ben uiteindelijk voor Communicatie HBO verkorte route (Hogeschool Rotterdam) gegaan. Voor mij was het vooral belangrijk dat ik ook creatief bezig kon zijn (reclamecampagnes bedenken, tijdschrift maken etc) en dit kan niet op het WO. Als je VWO hebt gedaan is het écht aan te raden om de verkorte route te volgen. Eerstejaars vakken zijn zo makkelijk… Ik ben nu dus in 3 jaar klaar en volg nu vakken uit zowel het eerste al 2e jaar. Ook mag ik begin volgend jaar al stage lopen. Naar mijn smaak is de opleiding op dit moment echter niet meer echt creatief genoeg, dus ik twijfel nog of ik niet bijvoorbeeld Communicatie Creatief wil gaan doen (op fontys in eindhoven).
Wat betreft de banenkans: daar geloof ik niet zo in. Ja, je vindt sneller een baan als je bijvoorbeeld een hele kleine studie hebt gedaan zoals logopedie, maar je moet ook doen wat je leuk vindt. Verder is Communicatie heel erg breed. Je kunt zowel de PR, marketing, management, communicatie, event als redactie kant op. Als je jezelf specialiseert kun je nog veel breder gaan.

Ik zou als ik jou was lekker naar de uni gaan.
als je echt liever praktijk wilt doen, kun je natuurlijk ook HBO gaan doen, maar als je het niet goed weet, zou ik WO doen.
je hebt toch je VWO-diploma, dusja, waarom niet (:

Als ze het op de uni veel te theoretisch vind, is het erg zonde van je collegegeld. Beter goed geïnformeerd en achter je keuze staan dan denken: Ja, ik heb een VWO-diplome, dus ik moet maar WO doen :’)

HBO communicatie staat bekend als een ‘makkelijke opleiding’. Maar ik heb er verder geen ervaring mee, dus succes!

^ ik kan ook niet zeggen dat ik het moeilijk vind nee haha.

Wel heel jammer dat iedereen zegt ja ‘’ minste banen kans ‘’ bij journalistiek/communicatie is echt iets wat me nu heeel erg aanspreekt. Maar goed ik zit nu havo 3, misschien dat er in havo 5 wel meer banen kans is! (:

Ik heb al in een ander topic hierover gereageerd, maar met VWO zou ik je HBO communicatie echt afraden. Ik heb het zelf gedaan, ben na m’n vwo naar fontys gegaan en dat is echt de fout van m’n leven geworden. Nu op de uni ben ik véél gelukkiger.

Als je WO aankunt zou ik persoonlijk dat doen, maar je zou het ook kunnen baseren op je interesses of wat je later wil worden.

Communicatie op het WO heeft trouwens best een grote banenkans (ligt ook aan de master die je gaat doen…) Van het HBO weet ik het niet.

Het hangt er een beetje vanaf wat je binnen je vakgebied wilt doen. Zoals al is gezegd, HBO is praktijkgerichter. Ik denk dat je beter je basisvaardigheden leert op het HBO en als je creatief bezig wilt zijn is dat belangrijk. Als het allemaal meer administratief e.d. is dan kan je mss beter direct naar het WO gaan.

Ik ga het na de zomer op WO niveau doen, stel dat je het niks vindt kun je altijd door naar het HBO! Maar andersom gaat dat wel lastiger…

Waarom dat dan? Als je je VWO-diploma hebt kan je toch net zo makkelijk van HBO naar WO?