Commerciële economie

Hoi!

Ik was benieuwd of er hier (en die zijn er vast) meiden zijn die commerciële economie doen.
Zo ja, hoe bevalt dat je?
Hebben jullie ook een idee van de kans op een baan? In een oud topic las ik dat dit niet optimaal is.

Wat is de reden dat je gekozen hebt voor de studie en wat zou je graag willen gaan doen hierna?

Niemand? :frowning_face:

Wat leuk! Ik ben ook van plan om deze opleiding te gaan doen na mijn examens. Weet jij al waar je hem wilt gaan volgen? Ook is het handig om een proef of meeloop dag op de school te volgen, zo kan je gelijk kijken of het wat voor je is!

Ik weet nog niet zeker waar ik mijn opleiding wil gaan volgen. Heb al een meeloopdag gedaan.

Ik meld me!

Ik ben in september begonnen aan CE. En ik vind het echt een leuke opleiding, wel meer werk dan verwacht.
Je kunt er erg veel kanten mee op. Binnen de opleiding heb je de aspecten: marketing, marketing en communicatie (meer richting reclame), sales (verkoop) en inkoop. Je kunt je op 1 van die gebieden gaan specialiseren of er voor kiezen om van alles een beetje te doen.

Ik denk doordat het zo veelzijdig is, dat er best een baan mee te vinden is. Ik las inderdaad ook dat de baankans niet heel geweldig is. Maar laat je er niet door tegenhouden! Als jij iets wil en er voor gaat, dan kom je er echt wel!
Wij krijgen ook de kans om net iets beter te worden dan de rest, met bijvoorbeeld een excellente marketing route: waar je nog meer verdieping krijgt in marketing en je een netwerk op kunt bouwen met mensen die in de marketing werken. Het gebeurt ook nog wel eens dat je een baan aangeboden krijgt, tijdens stage.

De reden dat ik heb gekozen voor deze opleiding is dat ik niet wist wat ik wilde gaan doen, maar ik wist wel wat ik niet wilde. Toen bleef het gebied economie over en dat interesseerde mij wel. Ik ben niet heel geweldig met cijfertjes, dus toen kwam ik uit bij CE. Ik heb me wel georiënteerd met verschillende opleidingen en meeloopdagen en toen heb ik de gok gewaagd. En zeker geen spijt. :slightly_smiling_face: Wat ik hier na wil gaan doen, weet ik nog niet precies, maar ik ben er al wel achter dat het eerder richting marketing zal gaan, dan richting sales.

Als je nog meer vragen hebt: je mag ze altijd stellen!

Bedankt voor je uitgebreide antwoord!

Ik zou zelf ook eerder de kant uit willen van marketing, sales vindt ik niet zo bij mijzelf passen.

Nu merkte ik bij de open dag dat deze jongen echt de standaard mediamarkt-verkoper was, is dit bij veel van de studenten zo? Zelf ben ik namelijk niet zo, ik heb daarom nog een lichte twijfel of het bij me past. Terwijl het wel de enige opleiding is die me leuk lijkt.

Nee, dat is absoluut niet zo. Ik ben zelf redelijk introvert, presenteren vind ik best wel eng. Ze zeggen dat de CE student vaak extravert is, maar dat hoeft niet. Bij mij zitten er heel veel verschillende types in de klas. Ik weet niet hoe dat in de andere jaren zit, maar van de mensen die ik ken, is het dus heel verschillend.

Jammer dat het jouw ding niet was!
Kan je iets precieser omschrijven waarom het het voor jou niet was? Welke richting / project / vakken?

Ik zit in het 2e jaar van de studie CE.
Het eerste jaar was redelijk goed te doen, ik herkende veel van de vakken van de HAVO. Ook kreeg ik veel theorie. 4 Projecten in het eerste jaar. Het ging vooral over de markt, producten bedenken, een bedrijfje opzetten (fictief), en marktonderzoek.
Nu, in het tweede jaar gaat het over de onderwerpen accountmanager en productmanager en is het wat meer praktijk.
Net als Favor denk ik dat je er erg veel kanten mee op kunt, omdat het erg breed is.

Succes met je keuze! Als je nog vragen hebt hoor ik het wel.

Het is wel grappig, want mijn eerste jaar ziet er totaal anders uit. :stuck_out_tongue:
3 projecten over interne analyse van een bedrijf, externe analyse van een bedrijf en nu een online marketingadvies.

Het lijkt me nu wel interessant om te weten waar jullie op school zitten/ zaten. Ik ben van plan naar de Hogeschool Zeeland te gaan.

Ik zit op Avans hogeschool in Breda

Nog een speciale reden dat je daarvoor gekozen hebt?

Zijn er nog meer mensen met ervaringen?