Column nr 454998

Hé.
Ik weet dat dit misschien de zovéélste column zal zijn in deze oneindige lijst van schrijfsels.
Maar ik heb jullie mening nodig.
Ik zal zo een klein stukje plaatsen.
Mijn bedoeling is om herkenbare, gevatte en een tikkeltje humoristische tekstjes te schrijven waar je elke dag naar zal uitkijken.
Dus reageer : doorgaan of stop alsjeblieft, ik kan jouw gezeur niet aan?
Als er mensen zijn die willen dat ik doorga : de volgende column zal over jongens gaan en wat er toch mis is gegaan in hun puberteit, misschien zal dat onderwerp jou meer interesseren dan het volgende. Maar eerst :

( kijk aub naar de 2de column als dit je niet interesseert !)

COLUMN 1

Typfouten
-----------

Ik haat het zo als ik negatieve ( zeg maar opbouwende) kritiek geef op iets en dat ik aangevallen wordt door anderen op SPEL’slash’ TYPOUTEN.

Dus : irriteert het jùllie persoonlijk echt hard als mensen dt fouten maken, afkortingen gebruiken zoals idd en gwn of een lettertje niet typen maar de tekst perfect leesbaar is? Laat het me weten, want jouw mening telt.
(Dit klinkt inderdaad als een crappy verkiezingsslogan)
ik pleit voor te stoppen met mensen aan te vallen op hun spelling.
De volgende die dat bij mij doet zal ik opzoeken met al haar testen Nederlands die ze ooit maakte en haar wijzen op haar spelfouten.
want toegegeven, zo erg ben ik toch niet?

ofmoetikdie tekst zo hallefaanelkaar typen zonder komma’snouja eentje omde 10woorden, endan nog op de vrkrde plts of heleml gn klinkers typn?

Daarnet kreeg ik weer commentaar, als ik zo slecht spel dat het jullie zooo irriteert dat je je haren wil uittrekken en opeten , wil ik dat het liefst zo snel mogelijk weten. Dan schrijf ik me meteen in voor een cursus ‘Nederlands typen voor beginners’.

COLUMN 2

Jongens en wat er mis ging in hun puberteit
--------------------------------------------------

Je kent ze wel. Die grote, brede, harige, luidruchtige wezens met een stem 10 octaven lager dan de onze die de meeste onder ons toch aantrekkelijk vinden : Jongens.
Wat zijn jongens precies? Waarom zijn ze zo anders?
Ik kan hier natuurlijk een paar regels volschrijven over het feit dat zij een bepaald aanhangsel hebben en wij niet. Maar wat op het vlak van relaties?
Iedereen heeft wel eens problemen gehad met jongens. Een bekend voorbeeld : het ‘liefde & boys’ - forum. Elke dag stromen wanhopige oproepen binnen van meiden die niet weten wat hem bezielt.
Die oproepen worden dan beantwoord door meiden die meestal niet eens weten wat hun eigen crush/vriendje bezielt.

We weten allemaal dat de hele ‘vriendje-vriendinnetje’- situatie begint in onze puberteit. Laten we schatten : 11 à 13 jaar?
En daarvoor? Dan heb je een vriendje in de lagere school waar je mee verstoppertje speelt in de pauzes en soms samen hand in hand mee rondloopt. Als er al een kusje aan te pas komt, is natuurlijk heel het schoolplein geshockeerd…
Laten we eens kijken naar onze activiteiten. Wij speelden met Barbie’s of poppen. Sommigen zelfs met auto’s maar laten we dat even weglaten. Ook jongens speelden met poppen maar dan de stoere jongens versie : remember action man of playmobil?
Als wij speelden met de popjes ging het altijd over de perfecte thuissituatie. Mama en papa werden verliefd, kregen een kindje en leefden lang en gelukkig tot het tijd was voor onze kleine ik om te gaan slapen.
Jongens daarentegen lieten hun held zijn medepopjes vermoorden, veroverden schepen en kregen het kasteel als oorlogsbuit.
In mijn ogen ging het hier dus al verkeerd.

Maar er kwam een tijd dat we met tegenzin onze popjes gedag moesten zeggen en volwassen werden. Jongens hadden het niet zo moeilijk met die stap. Op hun 12de worden ze geïntroduceerd in de wereld van meisjes , uitsloverij, extreme gevaarlijke sporten ( geen denken eraan dat ik een helm op zet bij het steppen!) en internetporno.

Meiden daarentegen trokken naar de middelbare school met het idee van de prins op het witte paard, the barbie to my ken ( of had barbie nu een ander vriendje? Nu ik erover nadenk, best sneu voor ken, niet?).
Dus die interesse voor meisjes en die zoektocht naar de prins kwamen samen en er ontstonden mini-relaties. Hij heeft verkering met haar, zij is verliefd op hem etcetera.
Leuk toch? Tot je voor het eerst werd gedumpt. Hij, de vader van je toekomistige baby’s ( 2 meisjes en 1 jongen : Hanna, Julia en Tim of één van de duizenden andere namen op je lijstje), de prins op het witte paard,
blijkt nu een boer op een ezel te zijn.

Hé! Er is nog hoop. Want daar is prins nummer 2.
Die het na een maand ook uitmaakt wegens gebrek aan vrijheid.
Hier kotm de feministische periode. De ‘Jongens zijn klootzakken’ en ‘Ik wil nooit meer een relatie’-periode. Toch wordt je ooit weer verliefd.

Natuurlijk hebben sommigen onder ons de perfecte jongen al gevonden. De meeste van ons daarentegen zoeken hem nog. En als ze denken dat ze die gevonden hebben worden ze afgewimpeld met ‘Ik heb bindingsproblemen’ of ‘Ik voelde de klik niet’ of zelfs ’ Het betekende nooit echt iets voor me’.
En dan denk jij : Je voelde de klik niet maar je kon toch je tong in m’n mond duwen? ( om het een beetje cru te zeggen).

Voor de meiden die hem al vonden : hee, gefeliciteerd.
Voor de meiden die hem nog zoeken : Don’t worry! Het is de puberteit. Als we allemaal lekker 18 of 20 jaar zijn, hunkert iedereen naar een geweldige volwassen relatie. Die bindingsproblemen bij jongens zullen smelten als sneeuw voor de zon.

Of ja…Dat hoop ik toch.

Ondergetekend
Barbie die haar goeie ouwe Ken zoekt.

zeker doorgaan !!

Een beetje saai/kort/vrij inhoudloos naar mijn mening.
sorry, ik ben nou eenmaal eerlijk
Misschien dat het beter wordt als je het wat langer maakt, iig - haha - ik ben wel benieuwd naar je volgende stukje… :slightly_smiling_face:

Ik ben fan van je geweldige verhalen, dus ik weet dat je het schrijftalent in je hebt…
Maar dit is een heel stuk minder. Het is niet echt als een column geschreven, maar meer als een advertentie of zo. Maar misschien dat je volgende stukje beter is.

:grinning: jaaa ik denk wel dat het volgende stukje meer in de smaak zal vallen.
dit was maar een voorproefje. want ik weet ook wel dat ik beter kan xD

zie begin topic!

leuk geschreven :grinning:

ik vind de 1e inderdaad wat minder, qua schrijven en kort etc. maar hij is wél grappig :slightly_smiling_face:

de 2e vind ik best geweldig :grinning:
heb hem met plezier gelezen.

ga maar door wat mij betreft!

blij om dat te horen :slightly_smiling_face: morgen komt er nog eentje.

up, heb meer reactiees nodig voor 2 de column :slightly_smiling_face:

Hé ik speelde ook met playmobil hoor!
:’)

Maar ik vind je tweede ‘column’ echt veel beter dan de eerste en nee, dat komt niet door het onderwerp. Het is gewoon veel beter geschreven, wat langer ook. . . nog eentje? (A)
-

jup :slightly_smiling_face:
de volgende gaat over ‘maagd zijn’
hopelijk zo goed als de andere
heb een drukke dag dus hopelijk krijg ik 'm vandaag nog af
anders komt hij morgen.