Close up/Macro

Ik heb voorlopig (helaas) geen geld voor een Macro lens. Ben aan het sparen voor Canon 100mm maar dat gaat nog wel even duren voordat ik die 450-500 euro bij elkaar heb (ik gok 1-1.5 jaar minstens). Dus nu wil ik een tijdelijke goedkopere oplossing in de vorm van macro filters.

Nu zit ik te twijfelen tussen 4 filters, als ik erop google zien alle foto’s er supermooi uit dus ik weet echt niet meer welke ik moet kiezen.

Heeft iemand van jullie ervaring met dezen, welke zouden jullie kiezen?

~ Raynox DCR 150
~ Raynox DCR 250
~ Canon 250D
~ Canon 500D (voor de duidelijkheid, het gaat hier om de close up filter en níet om de camera =P)

Ik vraag me af of de Raynox 250 en de Canon 500 niet té macro zijn (dat de scherptediepte ook te klein wordt). Ik wil het breed kunnen gebruiken, oa voor bloemen, dieren, waterdruppels, en objecten/details van objecten).

De prijzen verschillen misschien 1 of 2 tientjes maar dat maakt me verder niet veel uit.

Ik wil ze gebruiken op een 18-55 lens van Canon. Als dat niet handig is kan het ook nog op m’n 18-200 lens.

Iemand tips?

Hup, up.

Ik heb hetzelfde probleem als jij, dat een macro-lens te duur is. Ik zit nu dus ook naar zo’n filter te kijken, en ben zelf hier terecht gekomen: http://www.fotokonijnenbe…mm_close_up_lens_set.html (voor 18-200mm lens dan, die heb ik zelf)
Deze schijnen in ieder geval goed te zijn. Verder kan een goede fotograaf natuurlijk met elk filter mooie foto’s maken, dus ik ga denk ik gewoon voor deze… (:

zo’n close up filter zoals die wilde ik eerst ook (maar dan van Hoya of B+W maar daar ben ik van af…

het schijnt dat je daar heel veel chromatische abbelere blabla nogwat mee hebt (ik ben niet goed in moeilijke woorden, haha, maar in elk geval dat je paarse randjes krijgt door de lichtinval, zoals dit http://www.diskidee.nl/up…icle/s/sonyf828foto19.jpg ) ook schijnt het dat je daarmee snel onscherpte op de hoeken hebt.

die van raynox zijn misschien 2 tientjes duurder maar hebben dubbel glas ofzo (k weet niet meer hoe het precies zit, las het ook maar ergens op een ander forum =P) dus dan heb je dat probleem niet ^^. ik las ook ergens dat dit van de beste ‘goedkope’ close up filters zijn die er op de markt zijn…

als ik ook foto’s bekijk vind ik de foto’s van die Raynox mooier dan met die ‘gewone’ +1/+2/+4 close up filters eigenlijk!

nja ik ben inmiddels dus helemaal enthousiast over die Raynox, denk dat ik voor de 150 ga. die hebben ze trouwens ook bij Konijnenberg (:
http://www.fotokonijnenbe…x_dcr-150_macro_lens.html

Ik denk trouwens niet dat elke goede fotograaf met elke random filter goede foto’s kan maken. Als je echt een goedkope flutfilter hebt kan dat je foto behoorlijk verpesten. Zo schijnen er goedkope UV filters te zijn (van… Hama dacht ik) waarmee je een licht blauwe waas over je foto krijgt die niet weg te werken is met witbalansinstellingen (dat zei de man in de MediaMarkt haha =P die had daar ervaring mee)