Close met een jongen, maar nu niet meer?

Hee allemaal,

Ik was voor de zomervakantie best wel close met een jongen. Iedereen dacht dat we elkaar leuk vonden en binnenkort verkering zouden hebben. Maar ik wist zelf niet of ik hem wel of niet leuk vond. Ik vond het superaardig, praatte elke dag met hem (in het echt of tot midden in de nacht op whapp) en toen hij een weekend op kamp ging had hij helemaal een afscheidsspeech gemaakt :")

Maar in de zomervakantie zagen we elkaar niet. We wonen namelijk niet super dicht bij elkaar (30km), maar ik zit in zijn woonplaats bij hem op school. Maar in die vakantie werd het contact minder. Aan het eind van de vakantie had ik het gevoel dat ik wist of ik hem echt leuk vond of niet. Namelijk ik vond hem heel aardig, maar niet als vriendje ofzo. Maar op de eenofandere manier had ik toen ook ff genoeg van het kleffe-maar-om-elkaar-heen-draaiende-gedrag (als je begrijpt wat ik bedoel, dit was btw zonder zoenen) dus ik hield wat meer afstand, we praatten wel met elkaar enz, maar het contact bleef minder. Nu voel ik me soms lullig ondat ik hetgevoel hb dat ik ineens wat afstandelijker deed (zonder reden voor hem) en ik vind het ook jammer dat we niet zo vaak meer met elkaar praten. Als ik terugkijk, denk ik dat hij mij (toen) wel leuk vond omdat hij qua gedrag en prateb heel anders deed tegen mij dan tegen anderen.

Ik weet niet zo goed wat ik er nu mee aan moet. Moet ik het met hem er nog een keer over hebben, want dat hebben we niet gedaan en ik heb nu soms zo’n 'awkward’gevoel, maar hoe moet ik daar over beginnen? Of moet ik het gewoon zo
laten, of anders? Ik hoop dat jullie het een beetje begrijpen en me wat tips kunnen geven. Misschien heeft iemand ervaring met het close zijn met iemans en dan ineens niet meer? X

Vertel hem dat het niks wordt vanuit jou. Ik heb ook een keer in deze situatie gezeten en ook andersom. En het is echt voor iedereen beter als je vertelt dat je hem niet leuk genoeg vindt. Anders heb je kans dat hij hoop houdt en uiteindelijk best wel gekwetst wordt (eigen ervaring helaas).