Chronische buikpijn

Hoi meiden!

Ik heb een probleem waar ik graag vanaf wil en ik hoop dat jullie mij kunnen helpen!

Sinds de zomer van 2009 (nu zo’n 2,5 jaar geleden) heb ik altijd, iedere dag buikpijn. Waarschijnlijk heeft zich bij mij op vakantie in Frankrijk een verstopping gevormd. En als gevolg daarvan heb ik nu nog steeds buikpijn.
Ik heb verschillende diagnoses gehad. Prikkelbaredarmsyndroom, obstipatie (= verstopping), overloopdiarree (klinkt zo lekker ;p), maar uiteindelijk past niks echt bij mijn klachten.

Ik loop sinds een halfjaar bij een specialiste en na een aantal vervelende behandelingen te hebben moeten ondergaan en een heleboel onderzoeken verder, is ze een beetje ten einde raadt. Ze weet niet wat ik heb en dat is voor mij natuurlijk heel vervelend: ik heb namelijk geen idee wat ik tegen mijn buikpijn kan doen. Toch is de pijn dagelijks aan de orde!

Herkent iemand zich in mijn verhaal of heeft iemand een idee wat er aan de hand zou kunnen zijn? Ik hoop dat er meiden zijn die zelf last hebben van buikpijn of iemand kennen die er last van heeft en mij een stapje verder kan brengen.

Alvast bedankt!

mmm, ik heb dit zelf ook al een tijd, maar toen ik naar de dokter ging bleek dat ik al een tijd een infectie had, die voor chronische schade(hoe je dat ook zegt.)had gezorgd. En dat hadden ze wel ontdekt bij jou neem ik aan. Dus een upje dan maar?

Ik herken het verhaal, niet van mijzelf maar van een vriendin van mij. Zij had echter haar hele leven dagelijks vreselijke buikpijn. Zo’n beetje alle onderzoeken gehad, zo’n beetje alle medicijnen gehad en er kon maar geen diagnose gesteld worden. Medicijnen hielpen ook niet. Als laatste ‘oplossing’ is ze naar een homeopaat gegaan. Die deed een paar testjes met haar en opperde toen dat ze misschien allergisch is voor koemelk. Nu is ze al een paar maanden op dieet en de buikpijn is nagenoeg weg. Maar ik weet niet of het bij jou ook zoiets kan zijn, aangezien jij het pas sinds 2009 hebt. In ieder geval kun je misschien een alternatieve arts proberen als je daar in geloofd…

nee hoor, kom maar met alle opties! ik heb namelijk niet zoveel vertrouwen meer in de onderzoeken die gedaan zijn… ik bedoel, ieder normaal mens kan zien dat er iets niet klopt, maar toch kunnen ze niks vinden?

ja, zoiets heb ik al eens gehoord van een kennis mét goed resultaat. dus misschien is dat inderdaad het proberen waard!

A dit klinkt zo bekend. Zodra ik ook maar iets eet begint het vaak. Heb er niet altijd last van maar vaak na het eten is het raak.

Huisarts stelde ook diagnose, overloop diaree. Maar omdat het aan bleef houden ben ik naar het ziekehuis gestuurd, heb nu een lactose test gehad en ze hebben bloed onderzocht enzo maar er is niks uitgekomen. Volgende week krijg ik nu een echo om te kijken of er geen verdikking in mn darmen zit ofzo wat het veroorzaakt.

Ik hoor ook steeds meer verhalen van mensen die hetzelfde hebben en er al jaren mee lopen en er geen diagnose is gesteld. Dat maakt me wel bezorgd.

Wat voor onderzoeken heb jij allemaal al gehad? (of zet je dat liever hier niet neer, want dat kan ik wel snappen)
Ik krijg 27 december de uitslag van mn echo, dus ik ben erg benieuwd hoe het nu gaat verlopen…

Nou klink je echt zo van ‘Die artsen zijn echt dommm’ en dat vind ik lullig. Dat zij niet kunnen vinden wat jij hebt is niet hun schuld, artsen zijn geen wondermensen. Dat vergeten veel mensen helaas vaak. Negeer dit bericht maar als je het niet zo bedoelde.

ja, ik wilde niet meteen al mijn klachten en onderzoeken in de beginpost zetten. dan zou het een beetje een lang verhaal worden.
maar om jullie even een beeld te geven:
klachten zijn vooral opvlammende buikpijn op ieder mogelijk moment van de dag, hoeft niet in relatie met eten te zijn. ook stekende buikpijn links bovenin de buik komt voor. ik ben heel vaak misselijk, hartkloppingen, zeer vermoeid.

ik ben getest op mijn nier-lever-alvleesklier functie, bacteriën-parasieten-wormen, glutenallergie en ik heb ook een echo gehad. hier kwam dus helaas niks uit volgens de arts.

@beertjeschips: ik denk ook niet dat girlscene een ideaal fomum heeft waar je van je lichamelijke klachten af kunt komen, maar aangezien ik niet meer weet waar ik het moet zoeken hoop ik hier op reacties van meiden die hetzelfde hebben en mij op een goed spoor kunnen brengen of een tip kunnen geven :slightly_smiling_face:

Komt mij ook zeer bekend voor, alleen dan al vanaf kleins af aan. Ik zou me niet voor kunnen stellen hoe het is om zónder buikpijn rond te lopen. Het is iets wat er simpelweg altijd is. Inmiddels ook al allerlei onderzoeken gehad (foto’s, medicijnen, electro-acapunctuur, diëten) maar zonder resultaat. Kan je dus helaas niet verder helpen.

ik snap dat je dit zo opvat! maar zo was het niet bedoeld… ik ben alleen een beetje ten einde raadt :frowning_face:

ja, daar is bij mij ook aan gedacht, maar omdat ik geen bloed en slijm bij mijn ontlasting heb, is dat meteen weer van tafel geveegd. heb jij daar wel last van? en hoe is het bij jou ontdekt?

Je klachten zijn ongeveer het zelfde als die van mij, bij mij is t dan alleen wel vaak na t eten, heb n kleine periode gehad dat ik soms ook oppeens buikpijn kreeg maar toen zat ik volgens de dokter ook erg verstopt xD ( o gosh wat klinkt dat vies )

Maar zat er veel tijd tussen je onderzoeken? Want ik ben eind vorige maand voor t eerst in t ziekehuis geweest en krijg nu volgende week al mn 2de onderzoek. Voor mijn gevoel gaat t dus wel redelijk snel aangezien ik ook hoor dat sommige maanden moeten wachten voor een onderzoek

In totaal zat er ongeveer een halfjaar tussen onderzoek 1 en het laatste onderzoek. Maar dat kwam voornamelijk omdat er steeds een maand tussen de afspraken zat.

Wat ik ook nog heb gehad: een klysma. Ik weet niet of jullie weten wat dit is? (ik vind dit btw best genant om te vertellen… maar goed, het is gelukkig lekker anoniem :slightly_smiling_face:) Een klysma is een slangetje die van achteren wordt ingebracht waar een heftig laxerend doorheen wordt gespoten. Met als gevolg dat je een halfuur op de wc zit en helemaal leegloopt. Heel vervelend, vooral om dat het twee keer moet en het bij mij dus niks heeft geholpen.

Ja dat is best genant, ik vrees ook dat bij mij de dag er ooit aan zal komen dat ze zo een endoscopie gaan doen. Als ze niks kunnen vinden, dat lijkt me ook erg genant.

Zoiezo vind ik de buikpijn genant, want als mensen vragen waarom moet je dan naar t ziekehuis? ja buikpijn. ow wat voor buikpijn dan? eehhs tja. dan komen de poeppraatjes op tafel om t zo maar even te zeggen…

Bij mij ligt het niet aan mn eten, heb dat doorgenomen met de dokter en is niks mis mee. ik drink ook (meer dan) genoeg op een dag.

Ja dat is ook wel zo, maar als ik dat zou moeten is het toch iets waar ik tegen op zie. Zoiezo elk ziekehuis bezoek vind ik vreselijk, heb t niet zo op ziekenhuizen, dokters, zusters en alles wat daar bij komt kijken :stuck_out_tongue:
Maarja, hopelijk vinden ze snel iets en maken ze me ‘‘beter’’

bij mij kan het ook niet liggen aan eten. ik eet gezond. genoeg groente, fruit, drink genoeg, beweeg genoeg.

de endoscopie was bij mij ook behoorlijk pijnlijk. het inbrengen misschien niet zo zeer (eerste keer wel trouwens), maar vooral de krampen die je erna krijgt.

@HEARTxCORE: ja, ik vind het ook genant om over mijn buikpijn te praten. mensen gaan je dan toch een beetje vies aankijken, of stellen vragen als: o, maar buikpijn, moet je dan niet gewoon poepen? en als dat nou net die leuke jongen van school is die je dat vraagt, probeer je wel zo tactisch mogelijk te antwoorden xd.

Ja, mijn vriend die weet het dan, en hij is wel heel lief. maar als ik naar de wc moet van de buikpijn dan schaam ik me best wel… maarja. kan er weinig aan doen en t is gelukkig n schat. Hij is nu ook al 2 keer meegeweest naar t ziekenhuis en probeert zo vaak mogelijk mee te kunnen gelukkig. hoef ik niet alleen

Dat is rot. Ik heb zelf al 1,5 jaar last van hoofdpijn en ook gewoon 's morgens als je opstaat tot je gaat slapen. Ben bij fysiotherapie, accupunctuur, giropracter, cesartherapie geweest en ik ga waarschijnlijk naar een psycholoog -.-

ja, ik zeg meestal als mensen er opmerkingen over maken zogenaamd nonchalant: ‘sorry, hoor. ik ben ook maar een mens en anders ontplof ik!’ ;p
ja, ik kan er ook niks aan doen en als ik moet poepen moet ik poepen. klaar.

nee, ze konden helemaal niks vinden! er is niks wat ze gevonden hebben. op PDS na, maar wat heb ik daar nou aan?

maar goed, als ik het goed begrijp is er bij jullie ook niks gevonden? op de ziekte van Chron na dan?

Ja t is ook wel zo, maar ik ben wel een beetje op het punt dat ik niet meer goed buiten de deur durf te eten, zoiezo niks van warm eten want dan lijkt het erger te zijn. (Gevolg, rennen naar de wc en echt enorme buikpijn, soms zo erg dat ik amper kan bewegen)