Chirurg

weet iemand hoe dat gaat, als je daar voor wilt gaan studeren ?

-

weet ik zelf nog niet x’S , maar moet je dan ook egt 6 jaren latijns gevolg hebben?

Latijn hoeft niet zo per sé. Dat zij mijn leraar. hij zegt dat je dan wel alleen de oorsprong van sommige namen enzo kent, maar voor de rest heb je er niet zo veel aan.

okej thankss:)

ieeeek chirurg! …

als je VWO hebt gedaan ga je rechtstreeks naar universiteit van 6 jaar. Daar studeer je Medicijnen. De eerste 4 jaar leer je van elk specialiteit een beetje. In je 5de en 6de jaar moet je bedenken welk specialiteit je gaat doen. Als je in deze jaren al bedacht hebt, mag je in een ziekenhuis met een doktor met de door jou gekozen specialiteit meelopen. Nadat je medicijnen bestudeerd te hebben ga je je volledig in de door jouw gekozen specialiteit verdiepen. Dit verschilt natuurlijk, maar vaak is het wel zo’n 4 jaar.

En chirurg is niet 1 ding, je kan hersenchirurg, hartchirurg,… noem maar op zijn.

http://www.gobnet.nl/beroep.php?id=21&p=7

op gobnet staat altijd heel veel uitgelegd over alle studies. kheb alvast chirurg voor je opgezocht;)
maarja je moet dus geneeskunde gaan studeren de eeste 6 jaar na je vwo diploma. En daar kom je vaak ook niet zo gemakkelijk op op die opleiding (loting)

greys anatomy

het is heel duur en heel zwaar
maar meer weet ik er eigenlijk niet van

En moet je ook geen ingangsexamen doen? Voordat je dat mag studeren … .

whoehoe ik ben niet de enige =)

serieus, toen ik 3 was heb ik een x een operatie van een siamese tweeling gezien en sindsdien wil ik chirurg worden, het liefst kinderchirurg weet niet hoe het heet en ik kijk altijd van die ziekenhuis programma’s enzo, en ik speel Trauma center: under the knife op de ds xD

maar de kans dat het lukt is volgens mij heel klein. om zoieso ingeloot te worden moet je een 8 gemiddeld voor je examen halen o.0

weet iemand trouwens of je wiskune & latijn nodig hebt voor de studie??

wiskunde ben ik echt bagger in, latijn lukt opzich nog wel :stuck_out_tongue:
ik ga nu naar 3 gym en voor latijn had ik 8 op me raport dus. =)
maar volgens mn neef, die ook voor chirurg of iets in die richting studeert, zegt dat je geen latijn nodig hebt omdat dat oud latijn is ofzoiets?

je hoeft niet perse latijn gedaan te hebben. Je gemiddelde moet aan het einde van je 6de jaar op je VWO een 8,5 zijn om rechtstreeks (zonder loting) naar universiteit te gaan. Dus het gemiddelde van je landelijke examen en van je schoolcijfers. Sowieso zou je Natuur&Gezondheid als profiel moeten hebben (of Natuur&Techniek met Biologie). En volgens mij is Wiskunde B (je hebt verschillende soorten wiskunde, dat krijg je wel in je 3de jaar van VWO te horen) wel een vereiste… (weetiknietzeker!)

Oeh ik wil ook chirurg worden :slightly_smiling_face:
Je hoeft geen latijn te hebben, je hebt natuurkunde, scheikunde, biologie en wiskunde nodig. Ik geloof wiskunde B maar dat weet ik niet zeker. Als je je VWO diploma hebt moet je ingeloot worden voor geneeskunde (bij 8 of hoger als gemiddeld cijfer ben je zoiezo toegelaten), dat duurt 6 jaar. Daarna kun je je specialeren, specialisatie tot chirurg duurt ook weer 6 jaar, maar dan ben je al wel aan het werk.

Je hebt een profiel N&G of N&T nodig, het is bovendien onzin dat je Latijn moet hebben gevolgd. Eerst begin je met een studie geneeskunde en van daaruit, als je je gaat specialiseren, dan kan je chirurg worden.

Je bent wel lang bezig, zoals hier boven al gezegd is. En je hebt vrij veel doorzettingsvermogen nodig; je wordt niet even zomaar ‘chirurg’.

weet ik, maar ik wil ook niet ‘zomaar’ worden.
ik wil het al vanaf mijn 3e =) en verder weet ik ook echt niks anders.

Wil ook chirurg worden, maar volgens mijn ouders is 3 jaar genoeg, dat je al een beetje basis hebt, zeg maar. Het is veel beter dat je je echt gewoon gaat richten op wetenschappen en zo, aangezien je voor Latijn alleen maar de basis nodig hebt.
En dan nog, als je nog nooit Latijn gevolgd hebt, kan je het ook nog altijd volgen hoor! Dat is echt zo van die misverstanden… :crazy_face: