Chihuahua of mopshond?

Hi girls! Ik wil heel graag een hond, maar aangezien we thuis ook al een kat hebben is dat moeilijk. Nou zat ik na te denken over een klein hondje en kwam op een (langharige) chihuahua of een mopshond. Ik vind ze beide super schattig maar ik kan niet zo goed kiezen haha! Welke zouden jullie kiezen? En heeft iemand van jullie zelf een chihuahua/mopshond? Weten jullie of een chihuahua over het algemeen goed met katten omgaat of verschilt dat echt heel erg per beestje? Ik hoor graag leuke verhalen en jullie mening! X

Een mopshond vind ik echt zo schattig! Bij een chihuahua ben ik bang dat ik erop ga staan ofzo hahaha

Hahaha, ja het is dus ook zo dat een mopshondje meestal heel vrolijk en aanhankelijk is en een chihuahua in tegendeel juist fel en gemeen kan zijn tegen anderen.

Ik heb een chihuahua en dat is echt een schatje. doet geen vlieg kwaad! Als je m als puppy zijnde koopt en meteen socialiseert moet dat helemaal goed komen. Het is maar net hoe je m opvoed. Ik heb m vanaf begin af aan laten wennen aan andere mensen en dieren dus heb je er later profijt van.

Kijk naar het karakter en de kwalen die bij het ras horen.
En het gaat ook vooral om het hondje zelf, er moet wel een klik zijn.

Ja klopt, dat las ik ook al op internet. Zo lang je 'm maar vanaf begin af aan goed opvoedt. Haha, ze zijn allebei zo cute… Ik moet nog wel overleggen met m’n ouders though, maargoed.

Ik zou het niet doen, dat vind ik zielig voor die hondjes.

Haha ja dat geloof ik… als het aan mij ligt heb ik een halve dierentuin(A)
Maar ik wist wel dat ik een chihuahua wou haha toen ik m zag was ik meteen verkocht. Ik houd m overigens wel als hond… dus gewoon zelf wandelen! (niet in een tassie ofzo) en dat soort dingen.

Hoe bedoel je?

Nee idd, dat ga ik ook zeker niet doen hahaha

Een chihuahua huilt trouwens als enige hond echte tranen haha zoooo zielig:p

Naja als zo’n hond hyper staat te doen voor je kat, geloof mij maar dat die kat dan slaat. M’n tante had een rotweiler en die is regelmatig onder het mes gegaan omdat die katten van haar hem in zn ooglid hadden gekrabt.

Ja okee, dat kan idd zo zijn! Maar mijn kat is wel een beetje opgegroeid met kleine hondjes, in de straat heeft hij lang een vriendje gehad waar hij super schattig mee ging knuffelen enzo. Maar dat kan natuurlijk ook de klik zijn tussen die twee. Mopshondjes staan er wel een beetje om bekend dat ze om kunnen gaan met katten, las ik net op internet.

Ik vind chihuahua’s echt verschrikkelijke beesten. Ik zou zeggen: Mopshond :’)
Niet dat ik er verder veel over weet.

In sommige gevallen kan het inderdaad weer wel, het ligt maar net aan de kat en de hond zelf!

Haha, ik wilde net zeggen. Alsof elke kat standaard honden verminkt :stuck_out_tongue:

Haha ja precies! Dat klopt.

Ik zou een mopshond nemen!
Maar dat is meer omdat ik echt géén chihuahua zou willen, veel te klein…

Ik zou er veel onderzoek naar doen wat voor specifieke verzorging en gezondheidsproblemen die beesten kunnen krijgen, als het je verder niet echt uitmaakt

mopshondje zijn zo aandoenlijk schattige