chemische peeling?

Ik heb een beetje een onzuivere huid en wat littekens van acné. Kan zo’n chemische peeling helpen? Iemand ervaring?

vriendin van me heeft het laten doen. bij haar heeft het goed geholpen eigk. het deed wel nogal pijn zei ze en achteraf was het ook een tijdje “lelijk” omdat het wat moest kalmeren zeg maar. wel alleen laten doen in je gezicht want op de rest van je lichaam riskeer je dat het ontkleurt. in je gezicht valt het niet op als dat geberut maar als je het bv op je armen laat doen kan het zijn dat je eindigt met witte vlekken!

moest het vaker dan één keer? en weet je of het erg duur was?

Oh nu ik dat lees hoeft het van mij niet meer :expressionless:

Bij mij al helemaal niet meer. Of gebeurt dat niet bij gekleurde mensen? Want ik wil niet straks bruin met witte stippen zijn, hoor.

Stiekem klinkt het wel vet :smirk:

hahahahahaha, nee man. het klinkt niet vet XD

nou tis gwn, ik was het zelf gaan vragen aan een specialist omdat ik littekens op mn armen heb en die vallen nogal op soms. dus toen mn vriendin dat had laten doen wou ik het ook omdat bij haar het resultaat echt mooi was. maar die specialist was vriend van mn ma en hij zei van “ja, wrs zeggen ze dat het wel gaat helpen maar je moet het echt niet doen want vooral op je lichaam heb je veel kans op ontkleuring.” en dan is je huid dus idd ontkleurd en tkomt blijkbaar ook niet meer terug :s (vraag me niet hoe het komt, hij zei het gewoon zo).

en tkost wel wat hoor maar vraag me niet hoeveel… je kan het wel laten doen hoor maar echt zien dat je een specialist hebt die je kan vertrouwen en je goed informeert!

oh bah dat durf ik dus echt niet in mn gezicht he!

maar zijn je littekens echt zo erg? want je had ook van die ene littekencrème waar ik hier op het forum echt al goeie dingen over gelezen heb… maar ben de naam effe kwijt.

Als je bio-oil bedoelt… dat schijnt niet echt prettig te zijn, omdat je van het vette ook weer puistjes krijgt.

Littekens krijg je ook zo weg Het is alleen wel licht pijnlijk, schijnt.

nee theet biodermal (herinner het me nu) en tschijnt wel te werken. want nou ja, bij mn vriendin was haar huis echt érg (echt van die kraterlittekens enzo) dus voor haar maakte het niet uit. maar als je huid niet echt erg is maar gwn paar littekentjes hier en daar zoals zoveel meiden dan zou ik zoiets drastisch niet doen.

ik heb een paar van die putten in mn voorhoofd, die smeer je helaas niet weg.

doe er anders gewoon een pony over? ^^ je kan ook altijd eens naar de dermatoloog gaan kijken wat zij ervan zeggen. mss zijn er ook andere opties zonder risico’s.

Biodermal heeft geen chemische peelings, Biodermal kan je bij de Etos kopen is alleen litteken creme’s en dat soort dingen.

Een echt chemische peeling hoeft niet persé pijn te doen, het tintelt licht en het kan werken. Je moet het vaker herhalen, een kuur is aan te raden in combinatie met reinigingsproducten van het merk waarvan de peeling is (Neoderma heeft een hele goede!) en verder moet je je gezicht een maand of 1(kan ook 2 zijn) insmeren met zonnebrandcreme factor 50/60 om zo de kans op pigmentvlekken tegen te gaan. Want het bovenste huidlaagje is van je huid af en het laagje daaronder is niet gewend aan zonnestralen dus pigmentvlekken heb je sneller dan je het zelf doorhebt.

uhm ik had het ook over littekencrème…

ja heb ik ook maar over een tijdje wil ik vast geen pony meer en dan heb ik er nog steeds last van

nou ja je kan het zeker overwegen hoor maar ik zou eerst echt naar een dermatoloog ofzo gaan om te horen of er geen andere methodes zijn en dat je echt weet wat alle risico’s zijn enzo. gewoon jezelf eerst eens heel goed laten informeren!

hey!
Ik heb een aantal weken terug een Fruitzuur behandeling gedaan. Weet niet of dat valt onder chemische peelings, maar het was in ieder geval voor acne littekens in het gezicht. Die littekens heb ik eigenlijk niet, maar ik heb een groot litteken in mijn hals, waarop we het geprobeert hebben (ook in mn gezicht hoor, als we dan toch bezig waren). Die is uiteindelijk wel mooi lichter geworden! En de paar kleine acne littekens die ik had zijn ook stukken minder.
Het tintelde bij mij een beetje, maar het deed geen pijn. Je mag 5 dagen ong niet in de zon, dus ik heb het in de winter laten doen, da’s handiger. Anders moet je hoge factor zonnebrand op je gezicht smeren. Volgens mij kostte het rond de 60 euro.
Heb verder geen last van bijwerkingen/ontkleuringen, dus ik kan het iedereen aanraden.

kan je dat overal laten doen? (gwn bij schoonheidsspecialiste) of is het echt bij een dokter ofzo? want het klinkt wel goed ^^