Charlie Charlie Challenge

Charlie Charlie Challenge is op sociale media de hype van het moment. Duizenden jongeren wereldwijd gingen de uitdaging al aan en zetten er een filmpje van online. Niets nieuws onder de zon zou je denken. Maar deze nieuwe hype is in tegenstelling tot andere ‘challenges’ die in het verleden viraal gingen, behoorlijk eng. Want durf jij in contact treden met Charlie, een Mexicaanse geest?
Hoe werkt het?

De ‘Charlie Charlie Challenge’ is geïnspireerd op het eeuwenoude Ouijabord. Het idee is dat je een papier in vier vakken verdeeld door gebruik te maken van twee potloden die je boven elkaar ligt in de vorm van een kruis. Op het papier staan zowel links als rechts de woorden ‘ja’ en ‘nee’. Vervolgens stel je een vraag aan Charlie, de Mexicaanse geest. Bij een ‘succesvolle’ poging zou het bovenste potlood draaien en wijzen richting ‘ja’ of ‘nee’ bij wijze van antwoord. Deze nieuwe hype is vooral in de Verenigde Staten heel populair, maar ook in ons land is deze bizarre rage aan een opmars bezig.

Bron: www.nieuwsblad.be

Zoals jullie hierboven kunnen lezen is de ‘Charlie Charlie Challenge’ behoorlijk populair aan het worden in ons land. Zelf merk ik ook dat steeds meer van vrienden dit doen en sommige delen hun ervaring met filmpjes op Social Media. Nu is deze challenge niet zonder gevaren en wie een beetje verstand heeft van geesten oproepen weet dat je dit zomaar even moet doen.

Wanneer je de Charlie Charlie Challenge doet roep je de Mexicaanse geest Charlie op. Je kan hem vragen stellen en het potlood beweegt dan naar ‘Ja’ of ‘Nee’. Als je wilt stoppen met het ‘spel’ moet je vragen: “Charlie Charlie Can we stop?” Wanneer het potlood naar ‘Nee’ draait moet je alsnog doorgaan met de volgende instructies.
Gooi de potloden op de grond en zeg “Goodbye Charlie.”

Wanneer je weggaat zonder Charlie gedag te zeggen laat je een poort open staan voor andere geesten. Vaak als je Charlie op roept heb je niet te maken met een goede maar met een kwade geest. Zeg ALTIJD ‘Goodbye Charlie’ wanneer je dit niet doet laat je die geest/demon toe in je leven. Je kunt te maken krijgen met paranormale verschijnselen zoals het horen van gelach, verplaatsen van spullen en horen van vreemde geluiden.

bron: www.nieuwsblad.be

Wat vinden jullie van deze rare hype?
Heb je het zelf al een keer gedaan of een vorm hiervan?
Zou je het willen?
Discussieer er op los!

dit soort dingen vind ik zo’n onzin

Ik geloof niet in geesten dus ik zie het gevaar er niet van in.

‘’ charlie ben je daar? ‘’
→ potlood wijst naar ja
‘‘Oh charlie is hier’’

''charlie ben je daar? ‘’
→ potlood wijst naar nee
‘‘Wie de fuck heeft er aan het potlood gedraaid?’’

Hoe komen mensen op deze challenges :'D

Ik vind dit net zo belachelijk als de Kylie Jenner-challenge.

http://forum.girlscene.nl/forum/boardseen./lifestyle/charlie-challenge-322880.msg276957584.html#new

Bestaat al. Slotje!