Catrice Mineral

Heeft iemand ervaring met die nieuwe “Mineral” producten van Catrice? zijn ze goed?

http://www.catrice.eu/images/teint/MineralPowderMakeUp/PopUp.jpg

http://www.catrice.eu/images/teint/MineralCompactPowder/PopUp.jpg

http://www.catrice.eu/images/teint/BronzingMineralPowder/PopUp.jpg

Die eerste heb ik. Hij is wel redelijk goed. Krijg er geen puistjes van en m’n gevoelige huid kan er tegen. Die kabuki kwast die erbij zit is echt wel goed !

Wat is een compact powder eigenlijk

vast poeder in zo’n doosje (tweede foto) dat je bovenop je foundation kan aanbrengen om hem te fixeren, gewoon op je huid om hem er egaler te doen uitzien en op vette huid als je bv een glansneus hebt ofzo om het trug mat te maken.

x

Girlscene Compact Powder

ik heb toevallig net de tweede gekocht met de kwast erbij… hij is mooi mat. ik weet niet hoe hij het doet met foundation dat heb ik nog niet uitgeprobeerd… ik ben tot nu toe al heel tevreden!! en een ontzettend goede prijs :slightly_smiling_face:

Hoeveel kost het dan?:3

Die compact powder is 3,49, de rest weet ik niet

Ik heb de eerste, dus de losse minerale foundation en vind hem heeel fijn!, hij denkt mooi, maar toch niet te fel zodat het er nep uit ziet… het enige stomme… in de winter is de lichtste kleur nog te donker, ik heb nu een beetje zelfbruiner gesmeert en nu is de kleur goed maar in de winter is hij iets te donker vind ik, dus dat is wel balen… maar ik ben er echt HEEL tevreden over!

De compact powder, blijft die lang mat? of glimt je huid dan na een uurtje al weer?

Ik heb die tweede; mineral compact powder. Het is echter wel mijn allereerste poeder die ik ooit gekocht heb maar ik moet toegeven dat het me heeel goed bevalt. Ik zou die zo weer kopen als het op is.

Ik heb het nooit bovenop de foundation geprobeerd.

dus compact powder kan je ook als foudation gebruiken?
:anguished:?

je gebruikt het best eerst foundation als het echt nodig is, dus als je veel oneffenheden enzo hebt; Dan fiixeren met de compact powder.
Maar als je denkt oke ik heb niet egt veel make up nodig dan kan je volgens mij ook gewoon een beetje van die poeder doen op de plekjes waar je het wat egaler wilt.

Een vriendin heeft de 1e, hij is wel goed maar ik heb toch liever die van Everyday Minerals.

ik heb de foundation + kwast :slightly_smiling_face: . Kwast koste iets van 3,99 (weet ik niet zeker) en de foundation ongeveer 4,99.
Niet duur als je je bedenkt dat die kwast van natuurlijk haar is en de foundation zonder rotzooi is.
Ik vind 'm heel fijn want ik heb een lichte huid en je ziet geen kleurverschil :grinning:.
Hij maakt je huid heel mat, alleen wat wel jammer is is dat die maar licht dekt. Met meerdere lagen dekt die wel beter, maar zelf vind ik vloeibare of cremefoundation beter als je een hogere dekking zoekt.
Ik vind de foundation vooral handig voor onderweg, er zit een spiegeltje bij, en het doosje is best handig ingedeeld.
Het nadeel van de kwast is dat die soms wel eens haren verliest (tip: druk niet met die kwast, ook niet als je foundation uit het doosje haalt; maak liever zachte ronddraaiende bewegingen en tik het kwastje een keer tegen het doosje aan zodat het overige poeder dat niet in de kwast is opgenomen los komt. Bij een gewone poederkwast kun je wel gewoon drukken en draaien, want de haartjes zitten daar minder dicht op elkaar.), maar die kwast is wel lekker zacht.
Nog een voordeel: er zit veel in.

er zijn trouwens meer minerale producten van catrice:

loose powder:

http://www.catrice.eu/images/teint/NaturalTouchPowder/Packshot.jpg

bronzer + kwast in 1:

http://www.catrice.eu/images/teint/BronzingMineralPowderBrush/Packshot.jpg

kabuki kwast met natuurlijk haar (dierenhaar, ik weet alleen niet van welke dieren):

http://www.catrice.eu/images/teint/ProfPowderBrush/Packshot.jpg

het enige dat ik mis is minerale concealer :stuck_out_tongue:

Haha ik kom er net achter dat je zo’n minerale foundation ook als concealer kunt gebruiken. Je hebt verder dan alleen een concealer kwast nodig. :slightly_smiling_face:

-

bij grotere kruidvat filialen; daar heb je ze van gosh, the body shop, DA, Douglas, ICI Paris XL

-

ik was vanochtend nog bij de hema, daar zag ik ze niet maar die hema waar ik heen ging was klein, misschien hebben ze 'm wel bij een grote.