cadeautje voor z'n moeder

Ciao!

Ik heb sinds 10 maanden met een hele leuke jongen. Nu is het probleem dat hij in Italië woont en ik niet ( :frowning: ), dus we zien elkaar niet zo heel vaak. Natuurlijk wel veel bellen/smsen/skypen, alles gaat prima, daarom mag ik eindelijk een keer naar hem toe. Hij is al vaker bij mij thuis geweest, heeft ook hier geslapen. Ik ben wel met hem in Italië geweest, maar nog nooit bij hem thuis. Nu ga ik dus in de herfstvakantie een weekje bij hem logeren. Alles is helemaal geregeled, maar ik weet absoluut niet wat ik als cadeautje/bedankje voor zijn moeder mee moet nemen. Toen hij hier kwam heeft hij wel eens een fles Limoncello (Italiaanse likeur) met bijbehorende glazen meegenomen voor mijn ouders. Maar echt Nederlandse dingen om voor zijn moeder mee te nemen… Ik weet het echt niet… Ik hoop dat jullie wat leuke ideetjes voor mij hebben

gewoon dingen als kaas en klompensloffen ofzo? lekkere parfum of een bos bloemen, al blijven die natuurlijk niet heel mooi. tulpenbollen?
gewoon iets leuks hollands toch?
of mag je geen eten mee?

Maak een ‘hollands’ pakketje, Met bijv. dropjes, stroopwafels. Ga even langs bij het vvv kantoor en koop daar een leuk souverniertje voor erbij en klaar ben je!

Bedankt! Iemand verder nog originele ideeën?

Het ligt er ook een beetje aan wat voor familie het is. Wonen ze in een stad of op het platteland? Want bij het platteland moet ik dan echt aan zo’n Bertolli-familie denken, dan kun je idd ook wel iets van tulpenbollen meenemen enzo :slightly_smiling_face:

Heeft jouw woonplaats niet iets traditioneels? In mijn dorp hebben we namelijk een soort kersenlikeur, dat neem ik altijd mee, ook met bijbehorende glaasjes :slightly_smiling_face:

Heeft je moeder verder geen ideeën?

Haha, ‘Bertolli-familie’, ik krijg wel bij die reclame altijd extreem veel zin in pasta.
Maarja, ze wonen in een kleine stad, maar wel in de stad dus. Het kenmerk van mijn woonplaats zijn eenden, maar om nou een eend mee te nemen vind ik een beetje ver gaan… Ja, ze verkopen wel chocolaatjes in de vorm van eendjes, maar ik ben bang dat dat niet goed blijft in het vliegtuig enzo…

Chocola blijft wel goed in het vliegtuig hoor, alleen zou ik het wel meenemen in je handbagage, anders wordt het heel koud (in het laadruim) en dan kan chocola wit uitslaan.

Misschien een fotoboek over nederland?

tulpen, kaas, drop, het spel ganzenbord ?

drop
stroopwafels
klompen

puur hollands? :stuck_out_tongue:

Je mag geen etenswaren mee nemen in de cabine, tenzij ze achter de duane gekocht zijn…
Verder zou ik het ook egt niet weten.

Je mag wel eten meenemen. Geen vloeistoffen boven een aantal milliliter.
Maar dat je geen eten mag meenemen is onzin, zeker binnen Europa.

ik dacht dat ook dat je geen eten mee mocht nemen … maar misschien is dat dan alleen vloeistoffen… maar je ziet mensen altijd van alles weggooien voordat ze door de douane gaan.

tulpenbollen is leuk =)
of een fotoboek inderdaad!

en spannend trouwens!
helemaal alleen enz!

Succes :grinning:

-een mooie schilderij? van een mooi plekje in nederlands ofzo,iets typisch hollands
-tulpenbollen zijn ind heel leuk!
-Pepernoten, marsepein, chocoladeletters
-een leuk vaasje

Idunno

Het weer :stuck_out_tongue:

Dat heeft vaak te maken met het gewicht van de bagage.
Een vriendin van mij had allemaal eten meegenomen voor op vakantie in haar handbagage, het mocht allemaal mee. Water enzo moesten we wel wegdoen, maar van het eten werd niets gezegd :]

Je mag inderdaad wel gewoon eten mee in het vliegtuig nemen hoor!
Alleen vloeistoffen dus niet, zoals al gezegt is

Ik heb zelf wel meegemaakt dat ik dingen moest weggooien, maar ik weet eigenlijk niet meer precies wat dat ook al weer was… volgens mij broodjes en dat is dan weer net even anders. Heel erg bedankt voor alle tips. En meer hulp is altijd welkom… :slightly_smiling_face:

DROP.
dat heb ik voor mijn gastgezin in engeland meegenomen (daar ging ik een weekje met school heen) en ze waren helemaal blij dat ze eindelijk weer drop hadden, haha.

Stroopwafels in zo’n mooi delfts blauw potje! Bij ons verkopen ze bij de bakker potten en koekblikken met plaatjes van belangrijke gebouwen uit onze stad, dat is ook wel leuk om mee te nemen. Of gewoon een doosje mooie bonbons, blijft echt wel goed in het vliegtuig (ook in het ruim) :slightly_smiling_face: