Cadeau ex bewaren?

Okay, dit is enigzins pijnlijk om te posten aangezien ik eerder een topic heb geopend over dezelfde jongen (toen ik hem net had ontmoet…), maar toen was jullie advies ook erg behulpzaam dusja ik ga het toch maar doen. Het is dus nu bijna 2 weken uit, lang verhaal, we gingen na een laaang gesprek uit elkaar, veel verdriet, we wilden eigenlijk niet uit elkaar omdat we nog steeds van elkaar houden maar door omstandigheden vanuit zijn kant heb ik er een punt achter gezet. Nu heeft hij me met kerst een heel fijn, functioneel en ook waarschijnlijk prijzig cadeau gegeven: Een hele mooie pluche badjas. Het was altijd een “ding” dat hij en zijn familie thuis over hun nette kleding alsnog een comfy badjas aanhadden, en ik jatte normaal die van hem, totdat ik mijn eigen kreeg. Ik droeg dat ding dus ook echt elke ochtend tot ik de deur uit moest, als ik thuiskwam ook meteen… Heb het direct na de breuk gewassen en in mijn moeders kast gehangen, omdat ik toen in zo’n post-breakup “alles moet weg” bui was, maar nu mis ik het omdat ik het zonder koud heb… Is het gek als ik hem weer ga dragen? En zou het eventueel mijn verwerkingsproces kunnen verstoren (dat zou ik uiteraard niet willen…)?

Toevoeging: Ik heb andere, meer “romantische” cadeaus definitief weggedaan, dus gedroogde rozen en een hartjesvormige ketting enzo

Die badjas klinkt echt chill, haha. Als ik jou was, had ik hem waarschijnlijk wel gehouden. Je kan hem altijd proberen te dragen, en als er teveel emoties bij komen kijken kun je hem altijd later weg doen (of weer tijdelijk bij je moeder hangen).

Ik zou hem weer dragen, mits je je daar fijn bij voelt en er dus niet te verdrietig van wordt :slightly_smiling_face: Ik heb zelf ook nog cadeautjes van mijn ex, een knuffel bijvoorbeeld die ik als kussen gebruik. Aan het begin had ik wel moeite met dit soort dingetjes, maar langzaamaan accepteer je dat het uit is en ben je blij met de herinneringen die je hebt. En zo ook dus de cadeautjes die je hebt gekregen, die horen bij de leuke herinneringen van jullie relatie. Ten minste, dat is hoe ik het zie. :slightly_smiling_face: En daarbuiten, zoals Eden al zegt, die badjas klinkt echt chill!

Ik draag de armband van mijn ex ook gewoon nog hoor, ookal ging hij vreemd haha, en heb ik een nieuwe vriend. Je hebt toch mooie herinneringen gemaakt samen.

Het is niet raar om een cadeautje te blijven gebruiken zelfs al is het uit. Alleen als je er niet verdrietig door wordt.

Er zijn geen regels voor, je moet doen wat voor jou prettig voelt!

Tja je weet het alleen als je het probeert. Het is niet raar, zeker niet omdat het functioneel is. Het is misschien anders als het bijvoorbeeld een sieraad zou zijn, maar dan alsnog, als jij het gewoon mooi vindt kun je hem natuurlijk gewoon blijven dragen.
Als je je toch emotioneel erdoor voelt kun je hem altijd alsnog bij je moeder in de kast hangen. Het is maar net in hoever je het linkt aan je ex.