bruine afscheiding

hoi meidenn!
ik heb een raar probleempje,
2 weken geleden was ik gewoon ongesteld en aan het eind, zoals gewoonlijk,
nog een beetje afscheiding (na 5 dagen ong)
alleen nou heb ik nog steeds bruine afscheiding, 1,5/2 weken nadat ik ongsteld was.
Is dit niet heel raar? en duurt het niet een beetje te lang?
btw, ik heb de zoekfunctie geprobeerd maar daar was alleen een heel oud topic, en niet precies wat ik ook heb.

zou iemand kunnen helpen ?

ben je net aan de pil misschien ofzo?

nee :open_mouth: ik ben helemaal niet aan de pil & ook nog nooit geweest:o

Hoelang ben je al ongesteld?

ik ben al sinds mn 12e ongesteld en ben nu 15, dus al wel een tijdje.
en hierboven maak ik uit dat ik contact met mn huisarts moet opnemen?
Want ik heb eigenlijk geen last van de geur, op buikpijn ook niet.
Alleen dat de afscheiding opeens wel heel erg lang duurt…

Als je dat niet hebt,is het niks om je zorgen over te maken,je lichaam reageert wel met koorts als iets ontstoken is,en anders laat je voor de zekerheid je bloed testen,voor je eigen geruststelling,voorkomen is altijd beter dan genezen,ze kunnen uit het bezinksel heel veel uithalen,en stelt niks voor.Succes vertrouw op je eigen gevoel,dat kan niemand voor je bepalen.

oke dankje voor je hulp/tip !!:smiley:
daar heb ik wat aan !
Opzich ben ik heel bang voor prikken, maar dat brengt idd wel gerusstelling.
Is een soa test btw ook een prik?
Want het is, ik ben ooit verder gegaan met 1 jongen, (ik heb niet het bed gedeeld hoor , zo ver niet) maar als ik de eerste was voor hem en hij de eerste voor mij, is de kans op een soa dan groot ?
oke even een beetje onderwerps swich, maar misschien heeft het er opeens wat mee te maken, omdat je het eerst ook over een soatest enzo had…

Hoe loop je het op?
Soa worden overgedragen via sperma, bloed, vaginaal vocht en bij contact tussen slijmvliezen. Slijmvliezen zitten onder andere in de anus, penis, de vagina en de mond.
De meeste soa worden opgelopen bij onveilig vrijen. Onveilig vrijen is:

• Vaginale geslachtsgemeenschap zonder condoom
• Anale geslachtsgemeenschap zonder condoom
• Orale seks (pijpen en beffen) zonder condoom of beflapje

Een aantal soa is ook overdraagbaar via bloed. Je kunt ze oplopen als gevolg van een onhygiënische tatoeage of piercing. Of als je bij drugsgebruik naalden, spuiten of andere attributen van een ander gebruikt. Hiv, hepatitis B en syfilis kunnen tijdens de zwangerschap worden overgedragen van moeder op kind. Hiv, hepatitis B, syfilis, chlamydia, herpes genitalis en gonorroe kunnen tijdens de geboorte worden overgedragen op de baby.
Een soa krijg je niet door uit het kopje van een ander te drinken. Je krijgt het ook niet via een hoestbui, insectenbeten of een vieze WC-bril. Ook in het zwembad loop je geen risico.
Alle artsen hebben beroepsgeheim. Zij mogen geen informatie over jou aan anderen geven. Bovendien bestaat er de mogelijkheid om je anoniem te laten testen.
Verder kun je voor een soa-test ook terecht bij de huisarts. De huisarts kan je ook doorverwijzen naar een dermatoloog (specialist huid- en geslachtsziektenspecialist) of gynaecoloog (vrouwenarts). Het ziekenfonds vergoedt deze behandelingen.
Bij sommige GGGD-afdelingen kun je gratis een behandeling van soa doen. Dit kan in ieder geval wel bij de GGGD op de Weesperplein 1 in
Amsterdam http://www.ggd.amsterdam.nl/
Kosten
Een SOA consult kost ¤25 + ¤7,5 administratie kosten. Voor de laboratorium kosten krijg je een rekening thuis. Soms vergoed je verzekering de laboratorium kosten. Anoniemtesten is ook mogelijk. Je dient dan naast de consultkosten een toeslag van ¤17,50 te betalen, omdat bij een afwijkende uitslag het laboratorium soms aanvullende berekend worden.
Ik heb wat informatie voor je opgezocht,is altijd rot als je in onzekerheid zit,kun je er wel met je ouders over praten?

Oud bloed? Van je menstruatie?

Edit; Laat maar. Dat duurt niet zo lang XD