bruine afscheiding elke dag?

Hallo meiden,
Ik zit met een probleempje waar ik me best wel voor schaam tijdens vrijen met een jongen.
Ik heb al een hele tijd last van bruine afscheiding. Soms is het echt de bruine afscheiding, en soms lijkt het wel alsof er oud bloed(korstjes) in m’n plas zitten.
Ik ben al overgestapt naar een andere (sterkere) pil, maar dit heeft nog niet geholpen.
Ik had het namelijk eerst alleen maar wanneer ik de pil doorslikte, en in het midden van de pil (dus wanneer de ovulatie is). Maar nu lijk ik er elke dag wel last van te hebben.

Ik gebruik nu ook Balance Activ vaginale gel, dit moet je 7 dagen elke dag 1x inbrengen. Ik moet er nog 2, maar nog steeds bruine afscheiding :\

Heeft iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn of hebben meerdere hier last van?
Vind het erg vervelend, want dit weerhoud mij ervan om seks te hebben met een jongen die ik erg leuk vind.

Het doet verder geen zeer, jeukt niet of iets dergelijks…
En ja, ik kan ook gewoon naar de dokter gaan, maar dacht vraag eerst even of hier meiden zijn met hetzelfde probleem…

Alvast bedankt!

Waarvoor gebruik je die gel precies? Is het niet gewoon een bijwerking daarvan?

Die gel gebruik ik nog maar 5 dagen, omdat ik dacht dat dat misschien zou helpen. Van de bruine afscheiding heb ik al een paar maand last, dus de gel zal het niet wezen :wink:

Heb je nu met je nieuwe pil al een keer een stopweek gehouden? Misschien moet je lichaam wel wennen aan de nieuwe pil.
Verder zou ik het niet weten, zou ermee teruggaan naar de dokter.

Heb je al een stopweek gehad met je nieuwe pil?

Ja ik heb 1 stopweek gehad met de nieuwe pil, volgende week weer.

Ik heb ook gehoord dat het juist door de pil kan komen en dat je beter kunt stoppen? Is dat waar?

Het zou wel kunnen ja. Ik slik zelf mijn pil door en soms heb ik tussendoor ook ineens afscheiding die donkerder is dan normaal, geen doorbraakbloeding overigens.

Volgens mij kan het een bijwerking van je pil zijn. Welke pil gebruik je?

Ik gebruik nu Microgynon 50

Daarvoor een pil met 2 lange namen die ik niet meer weet :cold_sweat:

Nu zo’n 2 maand :wink:

Maar daarvoor had ik het ook al, maar dan alleen wanneer ik de pil doorslikte en dus in het midden van de pil. Daarom wilde ik ook een nieuwe pil… Alleen lijkt het nu erger dan eerst :hammer:

Het kan goed zijn dat je lichaam nog niet gewend is aan je nieuwe pil, en dat je daardoor afscheiding hebt. Ik had het in het begin ook heel erg met mijn huidige pil. Ben er toen mee naar mijn huisarts gegaan en die zei dat het vaker voorkomt (je kunt ook in het begin last hebben van doorbraakbloedingen, wat ik dus ook had, maar jij voor zover ik kan lezen dus niet). Het betekent dat je lichaam nog niet gewend is aan de pil die je slikt, dat duurt gemiddeld 3 maanden, en in uiterste gevallen 5.

Ik zou het nog eventjes aankijken, of het minder wordt na een maand of 3, 4, en anders weer langs je huisarts gaan. En verder niet teveel zorgen om maken!
Als ik jou was zou ik, mocht het er van komen dat je seks met die leuke jongen gaat hebben, gewoon eerlijk zeggen dat je er last van hebt, en dat je je er onzeker door voelt. Als hij het niet prettig is, kunnen jullie dan met condoom vrijen, dan lijkt het me geen probleem toch? :slightly_smiling_face: