brief gevonden

Hoi,

ik weet niet echt met wie ik hierover kan praten dus post ik hier even mijn verhaal.
ik was alleen thuis en was wat aan het kijken in de kledingkast van mijn ouders, op zoek of mijn ouders nog leuke vintage truien hadden. ik haalde een stapeltje truien uit de kast van mijn papa om ze te bekijken. plots merkte ik dat er papieren onder lagen. ik plooide ze open en begon te lezen…

het was een brief van mijn mama aan mijn papa gericht, van 5 pagina’s lang… om kort samen te vatten: mijn mama schreef dat ze het niet meer zag zitten, dat ze niet meer gelukkig was in deze relatie en dat ze de moed al lang had opgegeven maar dat ze toch nog wilde proberen voor de kinderen (ik en mijn zus dus). ik heb echt geen idee van wanneer deze brief is, er staat geen datum op en is ook niet af te leiden uit de brief. ik schrok hier wel van omdat mijn ouders wel gelukkig leken samen.

ik weet echt niet wat ik hiermee moet doen. ik wil er niet over beginnen omdat het niet echt juist is wat ik gedaan heb. ik had die brief niet mogen lezen. maar toch zit ik hier erg mee, vooral omdat ik niet weet hoe lang die brief daar ligt en ik weet zelfs niet of mijn vader hem ooit gevonden heeft omdat hij echt wel verstopt lag. ik ben ook een beetje boos op mijn papa nu omdat hij mijn mama duidelijk niet goed behandelt/behandelde…

Lastig, maar misschien heeft je vader hem daar zelf verstopt en is het van heel lang geleden en heeft hij hem bewaard om er af en toe naar te kijken, zodat hij het niet vergeet. Ik denk ook niet dat je er tegen je ouders over moet beginnen, misschien is dit dus van heel lang geleden en is het allang weer goed tussen je ouders, dan haal je alleen maar oude wonden open. Ik hoop dat er hier over te praten je het een plekje kunt geven, zodat je het niet met mensen dichtbij je over hoeft te hebben, omdat die misschien dan een verkeerd beeld kunnen krijgen van je vader terwijl dit misschien niet eens eer van toepassing is.

Heftig om zoiets te vinden.
Lastig om na te gaan van wanneer de brief is.
Zijn je ouders op dit moment gelukkig? Doen ze samen leuke dingen? Is er plezier in huis en tussen hen?
Het zou dan een brief van een aantal jaar geleden kunnen zijn.
Als je het gevoel houdt dat het niet goed zit, vraag dan één van je ouders om uitleg. Degene die hier het makkelijkst over zou kunnen praten.
Dan is je gevoel wellicht wat beter te plaatsen.
Komt wel goed.

Het was zeker niet de bedoeling die brief zou lezen. Dus ik zou het niet tegen je ouders zeggen, misschien is het wel van heel lang geleden en ruk je alleen maar oude wonden open. Als je het écht tegen één van je ouders wilt vertellen, vertel het dan aan je moeder, want die heeft het geschreven en kan je denk ik duidelijk uitleggen wat er toentertijd aan de hand was. Maar misschien dat je er hier wel genoeg aan hebt. Misschien zijn er vrienden/vriendinnen waarmee je kunt praten?

En ogen je ouders gelukkig? Lachen ze veel samen en doen ze leuke dingen?

Ik zou net doen alsof je de brief nooit hebt gelezen, ook al is dat heel lastig.