Brede schouders

Ik heb ontzettend brede schouders en vroeg me af of daar iets aan te doen valt? Ik weet dat je met kleding heel veel kan, maar het is vrij frustrerend als je gewoon een maat 36 hebt en je soms een shirtje van maat 40 niet eens over je schouders/armen krijgt… want ik heb ook nogal dikke bovenarmen.

Valt dit op de één of andere manier weg te trainen?

Ik denk dat als je het gaat trainen, je schouders juist nóg meer naar voren komen.
Ik heb zelf een flinke tijd karate gedaan en heb ook brede schouders. Maar ik vind het zelf niet zo erg.

Gewoon kleding aandoen die daarbij past. Zo moeilijk is het niet :"). En er rekening mee houden dat je met veel shirtjes en truien 1 a 2 maten groter moet hebben.

Je kunt het niet weg trainen, want dan wordt het alleen maar erger. Je kunt stoppen met trainen, zal het vast wel minder worden.

Mijn schouders zijn ook vrij breed in verhouding tot de rest van mijn lichaam. Ik doe gewoon de sporten die ik leuk vind en waar ik mij goed bij voel (Yoga, Bodypump etc.).

Kleding is voor mij gelukkig niet zo’n probleem omdat ik vrij slanke armen heb, maar ook ik moet mijn bovenkleding een maatje groter kopen dan mijn bovenkleding. Vooral bij blazertjes, jassen en jurkjes met weinig stretch kan ik het altijd goed merken.
Ik heb wel een paar tips (deels naar aanleiding van een stijlworkshop die ik ooit eens heb gevolgd!)

  • Geen kleding waar teveel nadruk wordt gelegd op de schouders (pailetten, schoudervullingen etc.)
  • T-shirts staan me voor geen meter (wordt een beetje hoekig), dus vaak draag ik een leuk hemdje met een lekker vestje of blazer
  • In kleding met een hoge hals voel ik mij ook nooit zo fijn, dus vaak heb ik iets met een diepere uitsnede
  • Je kunt je lichaam meer in balans brengen door meer nadruk op je heupen te leggen door middel van een mooie riem o.i.d. Ik heb een vrij kort bovenlichaam waardoor ik me dan al snel ‘propperig’ voel, maar wellicht is het een goed idee voor jou?
  • En maak je niet te druk om de maat. Goedpassende kleding is belangrijker dan het maatje wat er in staat!

Ik hoop dat je hier wat mee kunt. Als je wil kan ik nog wel even mijn stijlboekje erop naslaan voor meer tips!