Borsten opmeten

Ik neem aan dat dit topic hier wel past, maar hoe gaat dat nou precies in zijn werk? Wil dat namelijk wel eens laten doen.

Opmeten? Om te kijken wat je bh maat is? Zo ja, dat kan je bij elke willekeurige lingeriewinkel vragen. Maar aangezien je dit topic bij Seks & zo hebt staan, gaat het wellicht ergens anders over?

[tr][td][/td][td]Veel vrouwen weten hun cupmaat niet en dragen daardoor een verkeerde beha. Meet altijd over de blote huid. Met een meetlint kunt u de juiste maat bepalen. En dit doet u door uw onder- en bovenwijdte te meten.
Iedereen kan vrij eenvoudig haar cupmaat berekenen met behulp van een meetlint. Cupmaten bestaan uit een samenstel van de onder- borstwijdte en de boven- borstwijdte. De eerste is in centimeters en de tweede in zogenaamde cupmaten.[/td][/tr][tr][td] [/td][td]

[/td][/tr][tr][td]Om uw eigen maat te bepalen moet u eerst de onder- borstwijdte meten. Dat doet u door uit te ademen en het meetlint vrij strak rond je borstkas vlak onder uw borsten te trekken. Aan de hand van het aantal centimeters komt u tot de volgende onderwijdte:[/td][/tr][tr][td] [/td][/tr][tr][td]63 - 67 cm: 65
68 - 72 cm: 70
73 - 77 cm: 75
78 - 82 cm: 80
83 - 87 cm: 85
88 - 92 cm: 90
93 - 97 cm: 95 etc.[/td][td] [/td][/tr][tr][td] [/td][td]

[/td][/tr][tr][td]Uw bovenwijdte meet u door het meetlint, na uitademing, losjes rond uw borsten te trekken. Meet het aantal centimeters op het punt waar u omvang het grootst is. Dat zal meestal ter hoogte van de tepels zijn.
Neem nu het verschil in centimeters tussen uw boven- borstwijdte en onder- borstwijdte. Uw cupmaat is bij: [/td][/tr][tr][td] [/td][/tr][tr][td]10 - 12 cm: AA
12 - 14 cm: A
14 - 16 cm: B
16 - 18 cm: C
18 - 20 cm: D
20 - 22 cm: E
22 - 24 cm: F
24 - 26 cm: G
26 - 28 cm: H
28 - 30 cm: J

:slightly_smiling_face:[/td][/tr]

Krijg het niet anders, maar het is te lezen :’)

Sommige winkels wijken af van dit cysteem om de klanten een beter gevoel over hun borsten te geven door ze te laten denken dat hun bosten een C of D cup zijn in plaats van een B cup. Daarom klopt het lang niet altijd.

Dit is echt grote onzin. Als je gespecialiseerd bent in lingerie ga je toch niet verkeerde dingen verkopen? En als ze dat zouden willen, dan merk je als klant toch ook wel dat je bedonderd wordt als je bh veel te groot is.

Ik ben wel blij om te meten dat ik inderdaad een 70D heb, want de laatste tijd lees je zo vaak dat mensen de verkeerde maten kopen!

Je BH is dan niet te groot, het lettertje klopt dan niet met het officiële systeem. Volgens mij doen de echte gespecialiseerde zaken dit niet, maar wel de winkels zoals H&M en HEMA.

^ Jep, daar kan ik van meespreken! Ik ben 1 keer in de Etam geweest, en ik paste echt in geen enkel bh… Terwijl ik heel grote maten heb gepast. Een vriendin die nogal ‘plat’ is had daar een C…

Oh zo, ik dacht dat je bedoelde dat lingeriezaken de maat verkeerd opnemen. Het klopt wel dat de maten van H&M niet overeen komen met het normale meetsysteem ja.

Nee, ze nemen de maat goed op, maar de letters van sommige merken komen niet overeen met het matensysteem dat hier is verteld.
Net als dat je bij het ene schoenenmerk wel eens een maatje groter/kleiner moet dragen dan bij de meeste merken. Of dat het S-je van een shirt met merk X dezelfde pasvorm heeft als een M van merk Y. Merken willen je wel eens goed laten voelen over jezelf en gaan daarom afwijken van de standaard.

Een beter gevoel? Ik moest bijna janken toen ik hoorde dat ik cup D moest!

Hema doet dat heel erg, kleding valt eigenlijk altijd te groot en de bh’s vallen te klein, ten minste bij mij dan.

Veel vrouwen met bijvoorbeeld een A cup zijn heel onzeker over hun borsten (zeker jongere meisjes) en zijn dan blij met een systeem waarbij je dan een B cup hebt terwijl je borsten nog steeds even groot/klein zijn.

Ik weet het. Maar mijn cupmaat hebben ze niet. Ik moet standaard naar de hunkemöller voor m’n bh’s

Je kan ook het beste meten met een niet voorgevormde bh aan( dat de cups een soort van zakjes zijn waar je borsten dan de vorm aan geven)

Op die manier krijgen je borsten de vorm die ze in een bh hebben en daardoor kan je de juiste maat pakken.

Ik zelf ging er altijd vanuit dat ik een 80/85A had ookal mat ik maar 71 cm onder mijn borsten, volgende de meting thuis (zonder BH) had ik een A dus paste ik alle A’s tot mijn ze paste zegmaar

Toen ik het ging laten opmeten bleek ik een 70C/65D te hebben

Ze vragen je trouwens niet om je borsten te ontbloten hoor. Pak gewoon een bh waarvan je denkt dat hij past en vraag daarna om hulp ofzo;)