Borsten/borstvergroting?

Al jaren ben ik onzeker over mijn borsten maar overal op internet lees je dat het echt nog wel komt en blablabla.
Inmiddels ben ik 18 en heb ik nog steeds niks, kleine AA misschien. De hoop is nu wel zo’n beetje weg. Mijn moeder en al haar zussen hebben wel allemaal C cup of groter, de moeder van mijn vader weet ik niet want die heeft mn vader zelf nooit gekend.

Al die leuke oplossingen zoals maximizers werken bij mij dus ook niet want die beginnen bij cup A en aangezien ik ongeveer niks heb om het mee te vullen kijk je dan zo in mijn BH zeg maar… Al doe ik dat nu dus wel, maar het zit gewoon niet.

Hebben meer meiden hier ook mee te maken? Of meiden waarbij ze daadwerkelijk nog zijn gaan groeien na hun 18e? Of zijn er ervaringen met borstvergrotingen? Niet dat ik dat zo van de een op de andere dag ga doen hoor want daar heb ik het geld echt niet voor en ik wil het eerst goed overwogen hebben.

Ik zit er echt mee want het haalt mijn zelfbeeld zo ontzettend omlaag, heb er al voor bij een psycholoog gelopen en het is wel iets beter maar hoe ouder ik word hoe minder hoop ik heb en hoe lager mijn zelfbeeld weer wordt. Ik ben continue bezig met andere meiden hoe die van hen eruit zien en word daar nogal verdrietig van…

(Ik heb trouwens wel twee jaar een relatie en heb het hem nooit expliciet zo verteld, wel dat ik onzeker ben over mijn lichaam in het algemeen maar niet precies. Hij pakt dit supergoed op en vind dat ik mooi ben zoals ik ben. Helaas beurt dit mijn zelfbeeld en vertrouwen niet op omdat het niks verandert aan hoe IK over mezélf denk.)

Zou eerst zorgen dat je zelfvertrouwen krijgt, van jezelf houden ongeacht hoe je er uit ziet. Het begint allemaal bij je zelf.

Zou je vriend/moeder vertellen dat je hiermee zit, iemands andere mening kan eel verhelderend zijn en stel dat je een operatie ondergaat is steun altijd fijn.

En als laatste zou je je eerst goed moeten inlezen hierover, verschillende technieken prijzen locaties, misschien afspraak met huisarts/specialist hierover zodat iemand je goed kan voorlichten.

En als je dit allemaal heb gedaan kun je opnieuw overwegen of je echt een borstvergroting wilt.
Dit is tenminste hoe ik t zou aanpakken :slightly_smiling_face: veel succes!

Er zijn mensen van 25 met cup AA. Het kan nog wel iets groeien maar heel veel groter zal het niet echt worden. Als je er echt enorm mee zit en je zelfbeeld er echt zo slecht van word zou je het kunnen laten vergroten. Maar wees blij met jezelf! er zijn meer dingen dan alleen je borsten, maar ik snap het wel. Ik zou er eerst nog heel goed over na denken, zoals je al zei: het is niet iets dat je zomaar even laat doen.

.

Bedankt voor de lieve reacties en zo snel al!

Mijn moeder vertellen zie ik niet zo zitten want we hebben nauwelijks contact (om bepaalde redenen)… Ik zit er wel aan te denken om het er een keer góed met mijn vriend over te hebben.

Wat ik vooral gewoon heel vervelend vind is dat ze nieteens zozeer klein zijn maar er is gewoon bijna niks, je kunt het niet vastpakken ofzo. Het lijkt meer op het lichaam van een 11/12 jarig meisje. Daarbij komt dat ik wel flinke heupen en kont heb dus in verhouding zou ik eigenlijk best een flinke cup kunnen hebben zeg maar. (niet dat ik dat wil of dat dat nou zo ideaal is maar probeer even de verhoudingen te schetsen). En ik merk ook zodra ik mijn BH uitdoe (maximizer) dat ik me een stuk dikker voel omdat doordat ik geen borsten heb steekt mn buik verder uit dan mijn borsten (terwijl ik niet extreem dik ben, heb omvang 70 en van broek 38 door mijn heupen en kont maar van shirtjes gewoon XS/S).

Die onzekerheid is inderdaad een punt en ik heb er zo lang voor bij een psycholoog gelopen maar ik denk niet echt dat ik het ooit volledig zal accepteren. Ik drooooom echt ervan dat ik naar beneden kijk en er ook echt iets zit zeg maar, al is het maar een A cup… :cry:

Jeetje!
Wat erg dat je er zo mee zit. Ik heb nooit over mijn borsten gepraat dus ach, grensverleggend.
Zelf heb ik best flink wat borsten ik heb cupmaat E, maar ben best slank bv omvang 70 (heeeeel moeilijk)
Ik vind mezelf altijd te mager omdat je me boten ziet zitten en ik heb ook niet veel heupen en bovenbenen ofzo. Broekmaat 34/36. Heel vervelend want voor shirtjes heb ik algauw m nodig en dan flubbert het bij mn buik. Ik ben ook 18 nu.
Ik heb dus ook hele rare verhoudingen. Het is ook altijd zoeken naar een gepaste outfit, en ook ik ben er best onzeker door. (Als het zou kunnen mocht je wel drie cupmaten van mij hebben, hihi!)
Anyway, on topic: mijn zus is 4 jaar ouder en nu 22, ze kreeg op haar 19de pas echt wat borsten. Ik weet niet wat voor cup ze daarvoor had maar niet meer als A. (In mijn familie praten we niet echt over elkaars borsten) en nu toch wel zeker B, schat ik zo.
Mijn andere zus kreeg pas borsten toen ze zwanger raakte. Ze had eerst ook echt niks, en nu inmiddels 4 jaar na de bevalling heeft ze best wel grote borsten.

Ik zou zelf (nu nog) geen cosmetische operatie aan je borsten laten doen.
Het kan echt nog wel komen, en straks heb je het laten doen en krijg je over een aantal jaar een kind en dan heb je misschien spijt ofzo? Of had je het liever na kinderen krijgen laten doen.
Als ke er echt onzeker overblijft, is het alsnog niet de beste oplossing, denk ik.

Denk er heel goed over na meid,
En werk inderdaad eerst aan je zelfbeeld!

xx

Hoi meid. Als eerste wil ik zeggen dat ik het heel erg voor je vind dat je je zo voelt. Ik raad je aan om het te bespreken met de mensen die je dierbaar zijn. Blijf bij jezelf, luister naar je hart en gebruik je hersens goed. Ik weet zeker dat jij dan tot een goede, weloverwogen beslissing kan komen. Wij kunnen je wel advies geven maar jij bent de enige die zo’n besluit kunt maken. Het is tenslotte jouw lichaam. Succes!!

Ik denk dat het heel erg aan je lichaamsbouw ligt. Als je een tenger figuur hebt, is AA prima. Grote borsten zouden dan alleen maar misstaan. Heb je echter wel een rond figuur dan snap ik dat je het mooier zou vinden om grote borsten te hebben. Maar ik zou het zelf nooit doen… Het is toch allemaal nep en voor mannen volgens mij ook niet echt opwindend als je 2 van die keiharde dingen hebt.

Zelf had ik op mijn 18e ook niet veel meer dan AA, maar in de afgelopen tijd zijn ze spontaan gaan groeien! Ik ben nu 20 en als het nog even zo doorgaat moet ik overstappen naar een C hoop hoop aangezien B al redelijk klein begint te worden. Als ik jou was zou ik dus nog even wachten met een borstvergroting, wel zou ik het er goed met je vriend over hebben. Dit heb ik ook veel gedaan en dat heeft mij heel erg gerust gesteld, hij vind mij mooi zoals ik ben dus waarom zou ik dat niet vinden

Bij brede heupen hoort niet direct een grotere cup hoor.

Ik ben altijd een beetje tegen borstvergrotingen. Ik heb het idee dat dat de makkelijkste oplossing voor het probleem is. Ik ben natuurlijk geen psycholoog en ik ken jou niet persoonlijk, dus voel je graag niet meteen aangesproken. Maar ik heb het idee dat een borstvergroting gewoon de makkelijkste manier is om zelfverzekerder te worden als je zelf al kleinere borsten hebt. Ik geloof best dat het je in ene een boost kan geven. Maar ik vraag me af hoe je andere onzekerheidsproblemen oplost als ze op komen dagen. Het lijkt bijna alsof zelfverzekerdheid direct slaat op je uiterlijke kenmerken, terwijl dat eigenlijk iets is wat je van binnen moet voelen en uitstraalt.

Ik zou sowieso wachten tot je 25ste. Ik ben sinds mijn 20ste (ik ben nu 23) zeker een volle cup gegroeid en ik heb nog altijd het idee dat ze niet uitgegroeid zijn. Daarnaast veranderen je borsten je hele leven door.

Ik ben bijna 21 en mijn borsten groeien nog steeds.
Mocht je dit dus serieus overwegen dan zou ik echt wachten tot je… 25 ofzo bent.

ik vind het heel erg voor je. als je later een borstvergroting wil laat je dan goed informeren. zelf vind ik persoonlijk dat de resultaten soms nooit zo mooi zijn maar dat hoeft niet natuurlijk.

Kleine borsten zijn mooi!