Bobbeltje op/in mijn oog?

Hallo girlsceners,

3 weken geleden kwam er opeens een bobbeltje op/in mijn oog. Het doet niet pijn, maar het voelt echt heel eng aan. Het bobbeltje is ongeveer een kleine knikker.

Daar zit het bobbeltje;
http://i56.tinypic.com/b5ld0i.png

Het zit niet op mijn oog, maar het zit in mijn vlees, je kan het ook een beetje vastpakken.
Heeft iemand misschien ideeën wat het kan zijn?

Groetjes! :couplekiss_man_woman:

Dokter? Ik weet misschien wat je bedoeld maar kan niet op de naam komen :’)

In je vlees?
Kun je wat duidelijker zijn?

Zit het nou op je oogbal, in je oogwit, op je ooglid, onder je ooglid, waar? xD

Cyste?

ik weet niet wat jy hebt maarr ik had ook een bobbeltje aan mijn traanklier. Maar deze was niet zo groot, gelijk een puistje eigenlijk. Om het weg te krygen heb ik het met een naald kapot moeten prikken en dan uitpitsen. Maar als die van jou bijna zo groot is als een knikker zou ik het ook niet weten ;o ben je misschien gestoken ofzo? ben je al naar de dokter geweest?

xx

Strontje in het oog? Als het zo is, ben je zwaar de lul. Ik ben er een paar dagen geleden aan geopereerd en zo’n pijn wens ik mijn vijand niet eens toe.

Geen idee wat een cyste is, maar ik ben nog niet naar de dokter gegaan, dat vind mijn moeder niet zo goed, die denkt het gaat wel over.
Ehm, je hebt je wimpers, en daarboven zit dat bobbeltje, het zit NIET op mijn oogbal, maar echt in het vlees boven me wimpers…
Sorry voor de vage uitleg. xD.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Cyste

Ik heb gezocht op de naam; strontje in oog en dit is precies wat ik heb;
http://i55.tinypic.com/o6ad7r.png
ik denk dat ik het maar laat zitten, operatie gaat me echt te ver… :frowning_face:

Ik noem dat altijd een paddenscheetje. maar dat gaat volgens mij vanzelf gewoon weg hoor?

Dadelijk krijg je er last van, dat wil je ook niet.
Ga gewoon naar een arts voor dat het alleen maar groter en erger wordt en het nood gedwongen weg moet. Misschien bespaar je dan pijn.

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/36012-strontje-op-je-oog-verwijderen-hoe-doe-je-dat.html
Misschien is het handig om dit door te lezen :stuck_out_tongue:

Pickpocket zegt dat het enorm veel pijn doet en dat ze haar ergste vijand dit niet toewenst, dan weet ik wel genoeg. Mijn amandelen deden al heel veel pijn na de operatie…

Zou ik niet doen. Kans is groter dat het vergroot :slightly_smiling_face: Ik ben twee keer aan mijn oog geopereerd, en dat is echt pijnlijk! Om eerlijk te zijn ben ik ook heel slordig omgegaan met de verzorging van het oog; ik moest namelijk 's ochtends én 's avonds 5 minuten een hete kompres op m’n oog leggen zodat het krimpt. In vele gevallen helpt niet, en de eerste paar afspraken raden de artsen dit ook aan, dus voor dat hoef je niet naar de dokter, maar als je het direct wilt laten weghalen zou ik het toch laten opereren. Het duurt 15 minuutjes, meer niet.

Ik ben eerlijk, het doet pijn maar ik wil je niet af laten schrikken… het is echt beter als je het weg laat halen (als de kompressen niet helpen) want een vriendin van mij had de ongeveer een kwart van haar gezicht vol met dit. Zo dik was het geworden xD

Ik heb heel vaak strontjes in mn oog gehad, kan ook gewoon vanzelf (evt met hulp van oogzalf) weggaan hoor :wink:

Okeee, ik kijk net die foto’s en dat is dus niet wat ik gehad heb. Mijn huisarts noemde dat wel strontjes, beetje vaag xD

Oke, gegoogled, en er zijn verschillende vormen ofzo denk ik?
Ik had dit;

http://www.basj.nl/basjlog/archives/hordeolum.jpg
Op dezelfde plek ook steeds, en dat ging vanzelf weg.

Dit krijg ik als ik oogontsteking heb.

ik zou naar de dokter gaan! misschien is het wel iets heel ergs waardoor je blind kan raken, liever operatie met pijn dan voor eeuwig blind. Make your choice!

Ik heb trouwens gegoogled, en het zou heel goed een strontje kunnen zijn. “De uitgang van een zweet- of talgkliertje kan verstopt raken. Bacteriën kunnen in het kliertje terechtkomen. Deze bacteriën vermenigvuldigen zich en veroorzaken een ontsteking.” Maar het gaat vanzelf wel weg. Ik zou toch naar de dokter gaan omdat hij je een zalfje enzo kan geven.

Ik heb dat ook een keer gehad en dat werd weg gehaald met een operatie. Succes!