Blokkade Gaza.

Wat vinden jullie van de actie van israel tegen de hulpkonvooien naar de gazastrook ? Ik vind het ziek.

Meer informatie zie :
http://www.nu.nl/buitenla…n-in-israelische-cel.html
en
http://www.nu.nl/buitenla…hulpvloot-gazastrook.html

error op de site ofzo… misschien een andere ink of uitleg?

Oh, Sorry zal het zo meteen veranderen!

Ik vind het ook ziek.
Smerige actie, ben benieuwd of Nederland en de VN er nog iets tegen gaan doen

En nu?

Ik hoop het.

Blijkaar hebben de joden niet genoeg gehad aan 1 holocaust.

Hmm ik kan de links gewoon zien…

Echt?
Ik wel? ;s
Ik zal het kopieren voor je.
HIER KOMT IE :

Israël valt hulpvloot Gazastrook aan
Uitgegeven: 31 mei 2010 06:41
Laatst gewijzigd: 31 mei 2010 15:17
ANKARA/ TEL AVIV - Een hulpkonvooi van zes internationale schepen is maandag door het Israëlische leger bestormd. De schepen waren onderweg naar de Gazastrook om hulpgoederen te leveren, iets wat volgens Israël illegaal is.

Bij de aanval zijn zeker negentien mensen om het leven gekomen. Daarnaast raakten 26 personen gewond, zo meldde een tv-station in Israël maandag.
Eerder was nog sprake van veertien tot zestien doden.

Commando’s lieten zich vanuit helikopters op de schepen abseilen. Volgens het Israëlische leger werden ze daar opgewacht door de activisten, die bewapend waren met knuppels en messen. Ook zou er vanaf het konvooi zijn geschoten voordat de militairen het vuur openden.
De activisten van de internationale mensenrechtenorganisatie Beweging Vrij Gaza stellen echter dat de militairen begonnen te schieten.
Haven
Het eerste schip is rond het middaguur binnengelopen in de Israëlische havenstad Ashdod. Daar worden later vandaag ook de andere vijf schepen verwacht. Dat maakte het Israëlische leger bekend.
De autoriteiten gaan de lading van de ‘Challenger’ doorzoeken en de opvarenden ondervragen. Uiteindelijk zullen de pro-Palestijnse activisten naar hun thuisland worden teruggestuurd.
Nederlandse
Door de militaire interventie is ook een aantal mensen gewond geraakt. Alle gewonden, ook de activisten, worden door het leger met helikopters naar ziekenhuizen in Israël gebracht.
Aan boord van het hulpkonvooi zijn twee Nederlanders. Het gaat om een man en een vrouw. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag maandag bevestigd.
Het departement probeert contact met hen te krijgen maar dat is nog niet gelukt, aldus een woordvoerder. Het is niet bekend of zij ongedeerd zijn. De twee zaten ieder op een ander schip.
Het konvooi telde zes schepen. Naar verluidt zaten de twee niet op het schip waar het meeste geweld zou hebben plaatsgehad.
De schepen moeten doorvaren naar de Israëlische havenstad Ashdod, waar de lading zal worden doorzocht.
Hamas
De radicale islamitische beweging Hamas heeft Arabieren en moslims opgeroepen ‘‘in opstand te komen’’ bij de Israëlische ambassades in de gehele wereld.
Daarmee kunnen zij hun afwijzing laten blijken van de actie van Israël tegen een konvooi hulpgoederen voor de Gazastrook. Hamas is in dat gebied aan de macht.
Woordvoerder Sami Abu Zuhri gebruikte het woord intifada. In het verleden zijn er in de door Israël bezette gebieden twee intifada’s geweest, opstanden van de bevolking tegen de bezetter.
Hezbollah, de militante islamitische beweging in Libanon, sprak van een ‘‘vooraf geplande misdaad tegen de menselijkheid’’ door Israël.
‘‘Dit misdrijf toont de wereld de barbaarsheid van Israël en de wijze waarop het afrekent met ongewapende burgers’’, aldus Hassan Fadlallah, parlementariër namens Hezbollah. ‘‘Dit komt boven op de lange lijst van bloedbaden tegen burgers in Palestina en Libanon.’’
Waarschuwing
De Israëlische autoriteiten hadden het konvooi voor het vertrek zondag vanuit Cyprus al gewaarschuwd niet naar de Gazastrook te varen. ‘‘Het Israëlische leger heeft de schepen meermalen gewaarschuwd om de koers aan te passen richting Ashdod, waar de hulpgoederen hadden kunnen worden uitgeladen. Na inspecties zouden de spullen dan over land naar Gaza kunnen worden gebracht’’, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken.
De hulpvloot verlegde enkele uren voor de bestorming de koers, in een poging een confrontatie te voorkomen.
Volgens de activisten bevonden de schepen zich in internationale wateren toen de Israëlische bestorming begon. Het is nog onduidelijk of de gevechten op een of op meerdere schepen plaats hebben gehad.
Turkse schepen
Het konvooi bestond deels uit Turkse schepen. De Israëlische handelwijze is dan ook een nieuwe klap voor de toch al gespannen band tussen Ankara en Jeruzalem, die van oudsher bondgenoten zijn.
Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwde voor ‘‘onherstelbare gevolgen’’ voor de bilaterale betrekkingen. De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan heeft zijn reis door Latijns-Amerika afgebroken om de crisis het hoofd te bieden.
In Istanbul verzamelden woedende demonstranten zich voor het Israëlische consulaat. Enkelen van hen probeerden de diplomatieke post te bestormen maar konden tegengehouden worden.
Volgens de organisatie van de hulpactie bevond het aangevallen Turkse schip met ongeveer zeshonderd activisten aan boord zich onmiskenbaar in internationale wateren.
Koers verlegd
Eerder meldde de Arabische zender al-Jazeera nog dat het konvooi met hulpgoederen voor de door Israël en Egypte afgesloten Gazastrook, zijn koers had verlegd om een confrontatie met de Israëlische marine te voorkomen.
De zes schepen van de internationale mensenrechtenorganisatie Beweging Vrij Gaza (FGM) en een Turkse organisatie vertrokken zondagmiddag uit Cyprus. De in totaal ruim zevenhonderd pro-Palestijnse activisten willen in de Gazastrook 10.000 ton hulpgoederen afleveren en zo de blokkade doorbreken.
Israël en Egypte verscherpten drie jaar geleden de blokkade van de Gazastrook nadat de Hamasbeweging daar de macht had gegrepen. Volgens Jeruzalem is er geen humanitaire crisis in het Palestijnse gebied.

Andere link : Voor mensen die dat niet kunnen zien.
RIJSWIJK - De twee Nederlanders die aan boord waren van schepen van het door Israël onderschepte hulpkonvooi voor Gaza, zijn ongedeerd en verkeren in goede gezondheid. Ze zitten in de gevangenis van Be’er Sheva in het zuiden van Israël.

Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken maandag gemeld.
De Nederlandse ambassade in Tel Aviv kan dinsdag contact opnemen met de twee, zo heeft de ambassade te horen gekregen van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Israël.

Nederlanders
In de loop van de ochtend werd duidelijk dat er zich twee Nederlanders aan boord van een van de schepen bevonden. Een van hen is Anne de Jong, de andere is Amin Abou Rachid, een Nederlander met een dubbele nationaliteit.
De Jong is antropoloog. Ze volgt in Londen een studie naar geweldloos verzet. Volgens haar moeder, Liz Cornelissen, hebben de Israëlische autoriteiten een versnelde uitzettingsprocedure aangeboden.
‘‘Dit heeft ze geweigerd. Haar missie is hulp bieden aan de mensen uit Gaza. En dat wil ze voltooien’’, aldus Cornelissenn.
Hulpkonvooi
Het hulpkonvooi was zondag vertrokken uit een haven op Cyprus. De circa zevenhonderd hulpverleners, voornamelijk afkomstig uit Turkije, hadden 10.000 ton aan hulpgoederen bij zich, die ze tegen de zin van Israël wilden afleveren in de Gazastrook.
Israëlische commando’s voerden maandag een aanval uit op het konvooi waarbij negentien opvarenden omkwamen.
Kritisch
De moeder van de 29-jarige antropoloog noemt het feit dat Anne nog in leven is goed nieuws, maar is kritisch op de actie van het Israëlische leger.
‘‘Er is daar behoorlijk veel gebeurd. Mensen zijn omgekomen en hun missie is niet geslaagd.’’
Aanval
Circa dertig Arabisch sprekende pro-Palestijnse activisten waren betrokken bij de aanval op Israëlische commando’s. Dat heeft een van de militairen die meededen aan de operatie maandag gezegd tegen de Israëlische krant Haaretz.
Drie helikopters en een aantal vaartuigen van het Israëlische leger dropten rond 04.00 uur honderden mariniers bij het zes schepen tellende konvooi.
Fel verzet
De militairen zouden op fel verzet zijn gestuit op de Mavi Marmara, het grootste schip. Volgens een commando waren woedende activisten uit op een lynchpartij. Twee commando’s zouden zwaargewond zijn geraakt.
‘‘Ze besprongen me, sloegen me met stokken en flessen en stalen mijn geweer’’, aldus een van de commando’s. ‘‘Ik had geen andere keuze dan mijn pistool te trekken en te schieten.’’

x

onmenselijk serieus.
er zal een dag komen dat iedereen de ware gezicht van Israël gaat zien, maar dan zal het te laat zijn.

mogen de mensen die zijn overleden in vrede rusten (W)!

Inderdaad (aaaa)

Ik denk eerlijk gezegd niet dat er iets aan gedaan wordt.
Net basisschool leraren die zeggen “dat mag je niet meer doen” maar eigenlijk weten ze dat je het toch wel doet.
Ik vind dat nederland eens moet stoppen met achter de vs aanhuppelen en er iets van moet zeggen en ik vind dat de vn eens goed israel moet aanpakken want ze hadden helemaal geen recht om mensen op te pakken (bijv. die twee nederlanders) op internationale wateren.

Er komt een dag dat jullie mij gaan uitschelden voor alle joden die ik niet heb vermoord. ( Adolf Hitler )

Had ik net gevonden ergens x
Maarja, ik vind het echt misselijk :s hoe kan je zoiets doen?

Helemaal gelijk.
En ik had geen idee dat dat daar internationaal was :open_mouth:
Ik dacht dat dat ook eigendom van Israël was.

Heeft ie dat echt gezegd ooit x]?
Wat zijn er toch een zieke mensen :nauseated_face:

Haha ja blijkbaar wel? :3

Ik ben marokkaanse.
Marokkanen, Palestijnen,… & Joden hebben het nooit met elkaar kunnen vinden.
Maar nog steeds heb ik niets tegen Joden, Iedereen is verschillend.
Dat Israël slecht bezig is betekent niet dat ELKE Jood slecht is.
Dus ik probeer zo niet-racistisch mogelijk te zijn. (aa)

Idd.