Biologie kiezen of toch niet..

Heey
Ik zit in de 2de van het vmbo-t en ik moet nu mijn vakken pakket kiezen en ik wil graag frans natuurkunde en economie kiezen dat betekent dat ik dan biologie laat vallen maar me moeder zegt dat als ik bio laten vallen dat ik dan geen kapper,visagiste,of andere dingen met make up of mode kan worden is dat waar want ik vind dat soort dingen dus heel leuk en ik weet nu niet meer wat ik moet kiezen want ik vind bio echt een kut vak maar die beroepen lijken mij wel leuk ik weet echt niet meer wat ik moet kiezen :frowning_face:

Dat kan je moeder wel zeggen, maar is dat wel zo? Ik zou als ik jou was eens kijken op de sites van scholen die zulke opleidingen aanbieden en wat daar te toelatingseisen voor zijn qua vakkenpakket. Ik neem aan dat de decaan op school of een studiekeuzebegeleider daar ook wel meer van weet. :slightly_smiling_face: Ik zou eerst eens zorgen dat je overal het fijne van weet voordat je overhaaste keuzes gaat maken.

Volgens mij heb je biologie niet per se nodig om een ‘fashionopleiding’ te doen, hoor.

Wat moet je nou met bio voor kapper, visagiste of iets met mode, je leert heus niet de samenstelling van make up bij biologie hoor :’) Je zou hoogstens iets over haar kunnen leren, wat niet verder gaat dan de basis. En daarbij leer je dan dingen vanuit de biologische, wetenschappelijke kant, die niks met mode te maken heeft. Maar ik weet niet wat je op het vmbo bij bio leert.

Als ik geen biologie kies zit ik niet meer in de sector zorg&welzijnn volgensnmij staat kapper visagiste mode enzo onder de sector zorg&welzijn
Maar ik ga morgen al met de Decaan praten maar ik heb een stresskip van een moeder en die is nu boos dat ik het nog niet weet :hammer:

Dan kies je toch gewoon bio? Ook al vind je het een kutvak, gewoon 2 jaar strijden en dan de rest van je leven een leuke opleiding volgen. Niet zo moeilijke keus zou ik zeggen?

voor sommige opleidingen heb je inderdaad biologie nodig. Maar soms ook niet. Ik volg de opleiding tot schoonheidsspecialiste en ik had eerder ook geen biologie. Dit was ook geen probleem, want in deze opleiding zit dat er zelf al bij.
dus zoek uit wat je graag zou willen, en kijk wat je er voor nodig hebt!
Succes!

Laat je moeder maar een avond boos zijn en overleg met de decaan. Die weet het wel en dan is je moeder weer gerust.

Ik haat bio haha