Binge Eating Disorder

Heyy meiden,
Ik heb sinds ongeveer een jaar Binge Eating Disorder, na 2,5 jaar anorexia te hebben gehad. Ik heb het geluk dat ik niet zo heel snel aankom, maar ik ben toch wel 17 kilo aangekomen in een jaar… Waarvan ik 15 kilo sowieso al moest aankomen om op een gezond gewicht moest komen, maar het gaat erom hoe ik zoveel ben aangekomen. Elke dag, vooral 's avonds, ga ik helemaal los op chocola, chips, nootjes, koekjes, boterhammen, broodjes, peperkoeken, eierkoeken etc. Er zit geen stop op. Ik wil hier heel erg graag vanaf maar het lukt niet zo goed… Ik begin uiteindelijk toch met eten, ookal stel ik het wel steeds vaker uit. Ik kom er gewoon echt niet vanaf.
Heeft iemand hier ervaring mee en/of is van BED afgekomen? Ik hoor heeeel graag tips :slightly_smiling_face:

Zoek alsjeblieft hulp.
Sommige dingen hoef je niet alleen te doen.

Dit is inderdaad iets om profesionele hulp voor te zoeken. Je huisarts kan je verder helpen.

Een forum helpt je hier niet bij.

ik heb t ook. Heb nu hulp. Tja vind het niet fantastisch maar het helpt me er wel bij. Ik schrijf er ook over op mn blog, maar laat het niet uit de hand lopen. Ik moet nu 35 kg afvallen… wie heeft die diagnoses gesteld, als je geen hulp heb gezocht?

Ik weet dat professionele hulp de beste optie is, maar op dit moment is dit (om priveredenen) onmogelijk. Ik snap ook dat een forum me hier niet optimaal bij kan helpen, maar een paar tips van meiden die dezelfde ervaring hebben gehad kunnen natuurlijk altijd van pas komen!

Ik heb zelf de diagnose gesteld, door op internet op te zoeken etc. Het is nogal duidelijk omdat ik gewoon elke dag +/- 1500 calorieen teveel eet.
Goed dat je hulp hebt gezocht! Ik hoop dat je er zo snel mogelijk van af bent :slightly_smiling_face:

daar gaan jaren overheen, maar jij moet ook hulp zoeken! ik weet dat t eng is, maar als je eerst anorexia hebt gehad en nu dit, meid dan zit er iets niet goed in je hoofd. Ik bedoel dit niet gemeen ofzo hoor

Ik weet het, ik kan evt. naar een vertrouwenspersoon op school gaan maar verder dan dat kan ik echt niet gaan op dit moment, misschien over een halfjaar wel maar op dit moment niet. Ik weet ook dat er iets niet goed zit in mijn hoofd, dus ik vat het niet gemeen op. Bedankt in ieder geval voor je advies/ steun :slightly_smiling_face:

Ik sluit me aan bij bovenstaande meiden. Maar is dan tot die tijd internettherapie niets? Boekt echt super goede resultaten en is heel betrouwbaar en intensief. Met professionals. Word ook vergoed. Gewoon van erkende eetstoornisinstanties. Zoals Emergis, Psyq etc. En dan kan je, zodra je privesituatie dit toelaat, evt nog echt in behandeling daar (face to face dus).
Maar die keuze ligt bij jou natuurlijk. Heel veel sterkte meis! Je hoeft dit echt niet alleen te doen.

Heb je deze diagnose puur om dit feit gesteld? Dan heb ik het idee dat je een verkeerd beeld hebt van BED. Of ook wat je ons in je openingstopic vermeld?
Eetbuien(binge eating) kunnen we typeren als het eten van een grote hoeveelheid voedsel in een korte tijd(2 uur), vaak in een te hoog tempo en veel meer dan dat normaal is. De persoon met een eetbui ervaart geen controle over de situatie en voelt zich na afloop schuldig en beschaamt. (Bron: Boek met hoofdstuk over eetstoornissen)
Hierbij gaat het echt over binnen 2 uur echt veelte veel eten. Dus niet één zak chips en een koekje achter elkaar wegwerken.
Wat is voor jou precies losgaan?

  • ging iets mis dubbelpost

je hoeft je niet per se schuldig te voelen.

Maar ga nou alsjeblieft serieuze hulp zoeken, je kan in een halfjaar echt veel aankomen. In mijn geval 20 kg.

Heey, ik heb hetzelfde, maar dan al een paar jaar. Het afgelopen jaar ben ik zelf zoveel met wel/niet eten en alles bezig geweest, dat ik niets anders meer deed, kon het gewoon niet opbrengen en ben dan ook bijna blijven zitten. Ben momenteel bezig met een online behandeling, dit heeft bij mij al heel veel geholpen, ik voel me veel beter, kan mijn eetbuien een stuk beter onder controle houden dan een paar maanden geleden en zit gewoon veel beter in mijn vel. Dus misschien is dit wel een optie voor je? Dit is de link: Zelftest - 99gram.nl, alles over eten, gewicht en uiterlijk
Ik hoop dat je hier iets aan hebt, en je mag me altijd een berichtje sturen! :sob::muscle:

Dit bedoelde ik dus. Ik raad het je echt aan. De link die ik stuurde is van Accare trouwens

Nee niet puur op dit feit, ik heb echt goed onderzoek gedaan op internet. Echt losgaan is voor mij bv. een pakje liga, een snelle jelle, 5 chocolate chip cookies, 2 boterhammen met pasta/pindakaas, 2 repen chocolade, een bakje chips en nog 2 lepels nutella los uit de pot. En ja, dat binnen 2 uur inderdaad.

Dit is inderdaad een erg goed idee, ga ik proberen! Dankjewel en jullie ook allebei succes met het overwinnen van BED! :wink:

Ehm die eetbui valt nog wel mee hoor… het is meer dan normaal, maar of dit echt binge eating is?

Dit is dan ook een doorsnee eetbui, en bij elkaar opgeteld is het toch zeker wel 1800 calorieën. Elke dag minstens 1800 calorieën bovenop mijn normale aantal (ook 1800 kcal) is toch zeker wel te veel. Ik snap dat het voor een dag in de week niet veel is, maar het is toch wel echt elke dag en soms ook smiddags en savonds. en vaak eet ik overdag ook nog erg veel ongezonde dingen+kleine uitbarstingen. Ik ben er vrij zeker van dat dit (misschien dan een licht geval?) BED is.

ja oke, als dit elke dag is, dan heb je t denk ik wel. Maar daarom moet je nu juist naar een specialist

Ik zou hoe dan ook hulp zoeken of het uiteindelijk BED is of niet. Van het ene uiterste naar het andere is nooit goed en ook niet prettig voor jou.
Hoe ziet jouw voeding van de rest van de dag eruit? Namelijk als je elke dag te weinig voedingstoffen binnen krijgt is het ook logisch dat je lichaam elke dag om voedingstoffen vraagt.

Goedzo meis! Maareh, ik heb geen bed…!!!