Bikinilijn troubles

Sorry, ik weet dat hier al meerdere topics van zijn en ik heb de zoekfunctie gebruikt maar daar heb ik niet echt iets uit kunnen halen.

Ik weet me ECHT geen raad meer… Sowieso heb ik overal donker haar… arm/been/oksels en zelfs een stom lelijk streepje op m’n buik. Maar daar valt harsen/epileren nog wel te doen. Met heel veel moeite moet ik toegeven, maar het meest zit ik met m’n bikinilijn.
Ik heb het een aantal keer geprobeerd te scheren, maar dan blijven er altijd stoppels zitten en ik heb een aantal keer ingegroeide haren gehad en een soort ‘pukkels’ (of dat waren ook ingegroeide haren… geen idee)
Harsen durf ik niet zo goed, en epileren met zo’n apparaat al helemaal niet. Net probeerde ik het met een gewone pincet. Maar het doet ZO’N pijn, het ging bloeden en ik kreeg bultjes en volgens mij ben ik er 4 dagen mee bezig…

Ik weet het echt niet meer… ik wil binnenkort graag zwemmen maar ik durf het op deze manier echt niet.

Hoe halen jullie het weg? en wat voor resultaat krijg je daarvan? (bultjes/veel pijn/ingegroeide haren?)

Ik wil eigenlijk heel graag naar de schoonheidsspecialist, maar daar heb ik geen geld voor… :frowning_face: en stel ik ga het harsen/epileren… hoe lang duurt het dan tot het geen pijn meer doet?

hmm, een vriendin van me had daar ook last van zei ze, heb geen flauw idee sorry. maar upje voor jou

Ik scheer dat gewoon om de 2 dagen, en er blijven altijd stoppels staan maar die neem ik er gewoon bij. Helemaal down there/bij bikinilijn heb ik geen stoppels trouwens, alleen zo bovenop waar het meeste haar stond.

Maar die stoppels doen ook vaak pijn en de volgende dag gaat het vaak jeuken… dus scheren zie ik niet zo als een goed idee… damn

Ontharings creme?

Eh, je bikinilijn moet normaal niet te zien zijn als je een normale bikini aanhebt hoor. :wink:

Bij mij dus wel.

^dat zou ik sowieso niet doen,
dat is gewoon heel slecht voor je.
ik denk dat er niks anders op zit dan gewoon harsen.

wat is slecht voor je?

M’n zus heeft het laatst laten waxen ergens in A’dam. Het kostte 40eu, maar ze zei dat het echt géén pijn deed en ze erg blij was dat ze het had gedaan! Ze heeft altijd erg veel last gehad van ingegroeide haartjes en had zelfs een soort van littekens daarvan zitten, ze was het helemaal zat. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Ze moet het hierna nog 2x laten doen ofzo, dan kan je het daarna weer gewoon scheren, maar dan komt het veel zachter en minder snel terug blijkbaar. Misschien kun je zoiets eens proberen?

Ik heb er zelf overigens ook last van en haal nu af en toe wat weg met een pincet, dat doet bij mij niet heel veel pijn (als je dat na het douchen doet scheelt het overigens ook een hele hoop!) Het gaat alleen niet zo snel ;p

Hmm, dan toch misschien maar een afspraak maken bij de schoonheidsspecialist over een tijdje. Moet helaas eerst sparen voor iets anders…
Dus tot die tijd kijk ik wel of het epileren met een pincet lukt…
btw, ik heb ook al een soort van lidtekens… echt zo lelijk.

Ik denk dat harsen/waxen het beste is.

Maar als je de pijn van een pincet kan hebben, zou ik toch eens kleine harsstrips (die voor het gezicht) gebruiken. Ik vind de pijn ongeveer gelijk, maar dan trek je in 1 keer veel meer mee.
En als je scheert, heb je toen ook gescrubd? Want dat helpt tegen ingegroeide haartjes en puistjes etc.

Van het scheren van je haren komen ze harde terug de haartjes wat al heel vervelend is, epileren harsen scheren ladyshave anders bij schoonheidsspecialist.

een short aan doen dat doe
ik ook en het helpt goed hoor gewoon net zo groot als een boxershort

Als je tegen de richting van de haren in scheert krijg je volgens mij eerder bultjes dan dat je met de haar richting mee scheert (iig daar heb ik last van). Dus dat zou je kunnen proberen om de bultjes te voorkomen?

Ik denk dat ze de ontharingscreme bedoeld, ik ben daar ook niet zoon fan van. Het prikt al super erg op mijn benen laat staan als ik het daar op zou moeten smeren… ieks

Oja, dat heb ik ook 1 keer geprobeerd (op m’n been)… en dat deed echt PIJN m’n hele huid werd rood en brandde vet erg terwijl er bijna geen haren weg waren
Dus OF ik kan er niet goed tegen OF het is gewoon pestzooi :slightly_smiling_face:

Nee niet gescrubd… Heb wel iets van een scrubding gehad laatst dus probeer het daar even mee.