bikinibuikje

```html
~~
```html
haay,

We willen natuurlijk allemaal wel een mooi strak zomer bikinibuikje. Ik start dit topic hiervoor. Elke week zal ik 1 of meer tips plaatsen om goed een strakke buik te kunnen krijgen. Ik weet natuurlijk niet of bij iedereen alle tips werken.

[b]laatst geupdate
[i]085-2011 11.27
[/b][/i]

--------------------------------------------------------------------------------------
Sport Calorieën verbrandt per uur
Hardlopen 900
Race fietsen 840
Skiën 540
Aerobics 510
Waterskiën 480
Tennis 420
Schaatsen 360
Snel wandelen 340
Roeien 300
Zwemmen 300
Golfen 300
Fietsen 270
Bowlen 270
Wandelen 220
Volleybal 210
trampoline 480
voetbal 420
--------------------------------------------------------------------------------------
dingen die je moet eten en drinken:
gezondenzo.nl

Meloen
Met minder dan 50 calorieën per slice is de meloen ideaal om een platte buik te krijgen. Meloen bevat veel kalium, en dit mineraal zorgt er voor dat het zout gehalte in je lichaam beperkt blijft en voorkomt daarmee onder andere een opgeblazen gevoel.

Wijn
Uit onderzoek blijkt dat één of twee glazen wijn er voor zorgt dat je minder buikvet hebt. Dit komt omdat je door de alcohol in wijn iets meer calorieën verbrandt. Je moet alleen wel oppassen, want meer dan twee glazen heeft het tegenovergestelde effect en zorgt juist voor meer buikvet.

Volkoren brood
Onderzoekers van Penn State University hebben ontdekt dat mensen die altijd volkoren brood eten gemiddeld 24 procent minder buikvet hebben dan mensen die witbrood eten. Dit heeft te maken met de vezels in volkorenbrood. De vezels zorgen er voor dat je spijsvertering beter verloopt en vet minder snel wordt opgenomen door je lichaam.

Grapefruit
Public Health Nutrition heeft onderzocht wat de effecten zijn van grapefruit op ons lichaam. Ze kwamen er achter dat bepaalde stoffen in de grapefruit zorgen voor een lagere bloedsuikerspiegel. Dit voorkomt eetbuien en honger, en zorgt er dus ook voor dat je minder buikvet krijgt.

Walnoten
Walnoten en andere producten met omega-3 vetzuren hebben de gezonde eigenschap dat ze stress verminderen. Door stress heb je sneller honger, en honger kan onder andere buikvet tot gevolg hebben.

--------------------------------------------------------------------------------------
Tip 1.
Verhoog je metabolisme level
Een hoger metabolisme level betekent dat je de hele dag door, 24 uur lang, meer calorieën verbrand. Je verbrant dus ‘gratis’ de hele dag door meer calorieën. Nu is natuurlijk de vraag hoe je het metabolisme level verhoogt. De beste manier hiervoor is de interval training. Dit houdt in dat je een korte tijd op vol vermogen aan het sporten bent en daarna weer een korte tijd op een laag niveau en dit wissel je af. Een schema dat je aan kan houden bij een interval training is:

 • Een warming up van 2 tot 5 minuten
 • 30 seconde op het top van je kunnen trainen
 • 1 minuut op een lager niveau trainen om bij te komen
 • Herhaal dit ongeveer 6 tot 10 keer
 • Cool down van zo’n 5 minuten
  De interval training kun je met bijna alle cardio oefeningen doen, zwemmen, lopen, traplopen, etc. De eerste paar trainingen zullen waarschijnlijk erg zwaar zijn, maar je zult merken dat je al snel meer herhalingen kan doen! Je metabolisme level zal omhoog gaan waardoor je de hele dag door nog vet verbrand. Tevens verbrand je tijdens de training zelf uiteraard ook overbodig vet…

tip 2.
Een goede tip om caloriën te verbranden is ga hoelahoepen! Met hoelahoepen verbrand je namelijk erg veel caloriën. Per 10 minuten verbrand je 100 caloriën. En nog een voordeel aan hoelahoepen, door de ronddraaiende beweging versterk je je buikspieren, je uithoudingsvermogen en wervelkolom.

tip 3.
Een andere tip is ga skeeleren met een vriendin, dit is ook nog eens erg gezellig. Een persoon van 68 kg verbrand met een uur skeeleren 450 caloriën.

Tip 4.
Koop een Thera-band:

Dit is een band met elastiek, waarmee je je armen traint. Je kan er op verschillende manieren mee trainen:

 1. Door er op te gaan staan met beide voeten. Houd je armen langs je lichaam en trek het elastiek omhoog, elke kant houd je met één hand vast. Buig je ellebogen tijdens het ‘trekken’ en zorg dat je knokkels bij je schouders uitkomen.
 2. Bind het vast aan bijvoorbeeld een blok aan de muur. Leun een beetje naar voren en trek het touw zo ver mogelijk naar achteren.

Als beginner doe je 3x 10. Hiertussen houd je steeds een rustpauze van 20 seconden. Doe je het vaker doe het dan 3x 15.

Dit was een oefening voor je armen, BlowMyKisses gebruikt deze zelf ook.


Oefening 1: Crunches.
Voor: je bovenste buikspieren.
Ga op je rug liggen en zet je voeten plat op de grond op schouderbreedte. Kijk omhoog, ondersteun je hoofd lichtjes met je vingertoppen en breng je bovenlijf ongeveer 10 centimeter omhoog. Laat je daarna weer rustig zakken.
Herhalen: 10-15 keer

Image and video hosting by TinyPic


Oefening 2: Leglift
Voor: je onderste buikspieren.
Ga op je rug liggen met je voeten bijeen en leg je handen onder je billen. Druk je rug goed tegen de grond en lift je gestrekte benen 20 tot 30 centimeter van de grond. Na enkele seconden laat je beide benen weer rustig zakken.
Herhalen: 5 keer.

Image and video hosting by TinyPic


Oefening 3.
bron: Margriet

voor: een slanke taille

ga met je benen zo wijd mogelijk zitten en hou je armen boven je hoofd. Adem in. Draai daarna je romp naar links. Adem langzaam uit en breng de gestrektje armen zoveel mogelijk in de richting van je linkerkervoet. hou dit enkele tellen vol en doe dit daarna aan de andere kant. Ga hierna weer na je beginpositie en herhaal het dan 12 tot 20 keer.

http://img96.imageshack.us/img96/756/oefening3.jpg


Oefening 4.
bron: margriet

voor: mooie billen
Ga op je rug liggen, met je knieën gebogen en je voeten op schouderbreedte op de grond. Kantel je bekken naar achteren, zodat de onderug steving op de grond drukt.
oefening: breng de bekken omhoog en houd deze positie 5 seconden cast. Laat daarna je bekken weeer zakken tot net iets boven de grond. Herhaal de oefening 12-20 keer

http://img717.imageshack.us/img717/1272/oefening4.jpg


oefening 5.
Sit-ups:

Doel: Door het uitvoeren van sit-ups verstevig je de bovenste buikspieren en de rugspieren.

Oefening:

 1. Ga met je rug op de grond liggen en buig je knieën in een hoek van ongeveer 45 graden. Zet je voeten plat op de grond op schouderbreedte. Dit is de startpositie.
 2. Ondersteun je hoofd lichtjes. Zorg ervoor dat je niet aan je nek trekt. Je buikspieren moeten de oefening doen, niet je hoofd!
 3. Vanuit de startpositie beweeg je je bovenlichaam en hoofd naar het plafond toe. Let er op dat je onderrug op de grond blijft en ontspan je schouders.
 4. Zodra je omhoog gekomen bent, hou deze houding dan gedurdende twee seconden vast.
 5. Daarna laat je je langzaam weer zakken naar de startpositie.
  Tips: Hou je kin omhoog, je ogen op het plafond gericht en zorg dat je de oefening ten allen tijden langzaam en correct uitvoert.

Aantal herhalingen:
Beginners: Voer 3 sets uit van 8-12 herhalingen Gevorderden: Voer 3 sets uit van 12-16 herhalingen


oefening 5.
Prone Cobra

http://cherylcolepics.com/buikspier-oefeningen.nl/wp-content/buikspieroefeningen/buikspieroefeningthuis9.jpg

oefening:
Ga met je gezicht richting de vloer liggen met je armen naast je heupen en je handpalmen naar boven. Laat je rugspieren werken door het aanspannen van je bilspieren.

Adem Langzaam uit en til je borst van de grond en doe je armen omhoog, achteruit in de richting van je heupen. Draai je duimen naar het plafond bij het uitvoeren van de beweging.

Pauze op de top van de beweging van twee seconden! Dan terug naar de beginpositie

beginner: 3x12
gevorderd: 4x20


xx

als jullie tips hebben mogen jullie die natuurlijk ook plaatsen :grinning_face_with_smiling_eyes:~~~~~~~~
```
~~~~~~
```
~~~~
```
~~
```

```

heel handig!

a

Handig !

Heel handig!

Leuk!

oeh, super handig^^ fijn ook die plaatjes zijn heel fijn^^

heb je ook tips om gelijk je bovenbenen en billen erbij tenemen?

@ Swishers, er komen zo snel mogelijk andere tips bij en dan misschien ook wel voor boven benen en billen

Ik ga dit topic zeker volgen!
De plaatjes zijn echt heel handig.

Ik ga dit ook zeker wel volgen (:

ik heb ook nog wel een kleine tip wat ik zelf doe
als je bijv. heel ver moet fietsen kan je gewoon op de fiets je buikspieren aanspannen en dit een paar secondes volhouden, ontspan weer, en span daarna
weer je buikspieren aan. doe dit gewoon net zolang je vol kan houden.
ik heb nu een kleine 4pack (:

oeh leuk topic <3

ik volg ook even!

handig!!
alleen jammer dat die oef. niet lukken bij mij :grin: haha. maar wel erg leuk gedaan!

Leukleuk!! :relieved: