beugel probleem

Ik heb een soort van beugel, of ja, eigenlijk meer een bitje.
(even voor de duidelijkheid, dit is niet wat ik bedoel klik )
Het is zegmaar een roze gehemelte gemaakt van plastic, met daar aan vast een ijzeren draadje die voor je tanden heen loopt.
Mijn probleempje is nu, ik moest die de afgelopen drie maanden dag en nacht in en nu moet ik 'm alleen nog maar in de nacht.
Maar als ik 'm de hele dag uit heb dus en m in de avond weer aandoe voel ik dat m’n tanden zijn verschoven voor een klein stukje en die ‘beugel’ ze weer helemaal terug moet duwen… heeft iemand anders die zo’n beugel had hetzelfde gehad?
En is dit dan normaal?
Ik wil voordat ik gelijk terugga naar m’n orthodontist even eerst hier nachecken want misschien is het wel heel normaal.

Dit is normaal (:
Het is juist goed, zo merk je dat je tanden verschuiven.
Als je uiteindelijk niks meer voelt staan je tanden goed.

Zoiets bedoel je toch?
Das een uitneembare beugel ;p

http://www.orthospecialist.nl/media/290x239/1-activator.jpg

Ze noemen hem ook wel eens nachtbeugel, dat van je tanden is normaal dat had ik ook en de ortho zei dat ik me beugel goed had gedragen

neeee je moet terug gaan naar de ortho!
ik had dit ook en toen ging ik terug en toen zeiden ze dat als ik niet terug was gegaan m’n hele gebit nu weer scheef zou zijn

dus ik zou echt snel teruggaan (:

heb nu gelukkig boven en onder draadjes dus heb dat stomme ding niet meer :grin:

Precies hetzelfde mee gemaakt, gelijk boven en onder draadjes vragen als ik jou was!!

@Noukert, ja het lijkt daar op is ongeveer hetzelfde ja.
Maar is het nou goed of niet goed?
Nu ben ik door de war haha.
Ik heb trouwens deze ‘uitneembare beugel’ omdat er geen ruimte was voor een draadje boven (onder heb ik al een draadje) en daarom ze de spanning moesten afbouwen met deze beugel.

Ja voor boven draadje is op dit moment dus geen plek, deze beugel bouwt de spanning af en daarna hoef ik geen draadje boven meer. (ookal ga ik daar wel voor vragen tegen die tijd, want ik wil gewoon de zekerheid hebben dat het goed blijft staan)

Ik heb ook zo’n beugel, en hetzelfde probleem dat ik geen draadje boven kan haha.
Oktober 2009 ging mijn blokjesbeugel eruit en moest ik dat ding 3 maanden lang dag en nacht dragen, daarna een half jaar alleen 's nachts en daarna hoefde ik m niet meer in. Nou alles trouw opgevolgd enzo, ik had dat ding ongeveer een half jaar niet gedragen, en toen merkte ik wel dat mijn tanden naar voren stonden, sinds dien ben ik hem weer gaan dragen en ik draag hem nu nog steeds maar wel alleen 's nachts :slightly_smiling_face: Ik heb verder niet bij mn orthodontist geinformeerd omdat ik dat ding toch nog thuis had liggen!

Gewoon hoppa even naar de ortho toe en checken.

waarom vraag je niet gewoon die draadjes?
heb die nu ook en dat is echt ideaal (:

  • spalkje

Ik zou eerst even bellen voor de zekerheid, als 't niet ‘normaal’ is, kun je altijd nog terugkomen;

wij noemen het draadjes

Ja, dat is normaal. Zorg wel dat je 'm niet langer dan een dag uitlaat, want dan kunnen je tanden zodanig gaan verschuiven dat je nachtbeugel niet meer zal passen.

okee dat heb ik niet gehad. ik voel het nauwelijsk meer als ik hems nachts in heb en voor mij is het ook geen probleem als ik hem een paar nachten niet heb ikngehad zolang hij nog past is alles goed. teminste dat is wat de ortho tegen mij zei ;p

Die past bij mij onder wel maar boven niet.

En ik hij past nog wel als ik 'm in de nacht in doe maar nog net, en dan moet die nachtbeugel m’n tanden eerst heel ver terugduwen (voor mijn gevoel tenminste) voordat 'ie weer goed zit… ik denk dat ik wel even naar de ortho ga morgen om na te vragen of alles wel goed is.

huh dat past toch altijd?

^ Nouja, als m’n tanden verschuiven dan past hij wel maar een groot stuk minder en zit dan echt totaal niet meer tegen m’n gehemelte aan…

nee ik bedoel het draadje :stuck_out_tongue_winking_eye: