Betoog transgenderzorg

Hi iedereen! Voor Nederlands moet ik een betoog houden en heb ik ervoor gekozen om het over de transgenderzorg te doen. Het probleem is dat de wachtrijen te lang zijn en de oplossing is dat het budget voor transgenderzorg moet worden verhoogd. Ik heb mijn argumenten al gevonden, maar ik weet nog geen tegenargument. Weet iemand toevallig een paar tegenargument die ik kan gebruiken?

Ik zou contact zoeken met transgender klinieken. Ik kon deze vinden: http://transunitedeurope.eu/

Je kunt ze vaak vragen stellen. Ik heb ooit eens een presentatie gezien voor school.

Ehm… tegenargumenten. Kan er een paar noemen. (Niet mijn eigen opvattingen).

  • Transgender zorg is duur, terwijl het niet medisch noodzakelijk is. Er kan beter geld naar andere dingen
  • Er melden zich steeds meer jongeren aan bij de transgenderzorg. Er is discussie over hoe dat komt en of er geen sprake is van onderliggende problematiek of invloed van sociale media. Dat zou eerst onderzocht moeten worden
  • Niet snijden in een gezond lichaam (vooral veel gelovigen vinden dit)

Dankjewel!!

Heel erg bedankt! Weet je toevallig ook de weerleggingen?

  • Transjongeren die lang op de wachtlijst staan hebben last van depressieve gevoelens, suïcidale gedachten

  • Komt dit door invloed van sociale media of voelen mensen zich nu vrijer om uit te komen voor hun genderidentiteit

En zo weet ik er nog wel tien, maar ga zelf een beetje googelen. Er is echt meer dan genoeg over te vinden

@ducky Welke argumenten heb jij gebruikt?

Voor nu heb ik dat als er meer geld word gefinancierd dat er meer plekken kunnen komen voor transgenderzorg. Ten tweede heb ik dat er meer onderzoek kan worden gedaan en dat daardoor de wachtlijsten eventueel korter kunnen worden. En ten derde heb ik dat er meer werknemers kunnen worden aangenomen. Maar nu heb ik het probleem dat ik nog een argument nodig heb.

Lange wachttijden zijn niet opgelost met meer onderzoek, daar is ook (vooral) personeel voor nodig. (Die gespecialiseerd zijn in genderdysforie)

Argument waarvoor?

En waarom game niet gewoon even op Google zoeken? Volkskrant en NRC en de transgender websites hebben hier pagina’s vol over geschreven. Kwestie van wat artikelen doornemen en je hebt de antwoorden.

Ik heb artikelen op het internet gezocht, maar vind vooral alleen maar hoe lang de wachtlijsten zijn, waar de behandelingen worden plaatsgevonden en de tevredenheid daarover, psychiatrie etc. Niet echt de artikelen om de wachtlijsten korter te maken. Het kan zo zijn dat ik de verkeerde woorden gebruik om mijn bronnen te vinden, maar is het zo erg dat ik om hulp vraag?

Het antwoord was voor @sita maar er ging iets mis. Sorry voor de misverstand.

@ducky Ik heb nu als argumenten: 1. er zijn hele lange wachtlijsten, door het budget te verhogen kan er meer personeel worden aangenomen en zullen de wachtlijsten korter worden 2. door het lage budget ontstaan er gevaarlijke situaties, mensen gaan namelijk zelf hormonen kopen 3. op het moment zijn veel transgenders nog ontevreden over de zorg, de aanpak is niet persoonlijk genoeg etc, door het budget te verhogen kunnen er meer specialisten komen en kan het personeel beter worden opegeleid om zo een betere behandeling te kunnen geven. Als tegenargument heb ik: De wachtlijsten voor de geestelijke gezondheidszorg zijn op het moment overal erg lang, waarom is het budget voor transgenderzorg belangrijker dan andere geestelijke gezondheidszorg. De weerlegging heb ik nog niet helemaal concreet, maar ik ga iets zeggen dat transgenders er vaak al lang mee worstelen, langer dan bijv iemand met een burnout. Ook is het zo dat hoe langer een transgender wacht, hoe meer kenmerken van het geboortegeslacht zich zullen ontwikkelen, het is dus belangrijk dat de zorg zo snel mogelijk beschikbaar is. Ook kunnen transgenders door het niet krijgen van zorg in een depressie etc belanden. Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

Dankjewel Sita! Maar heb je dezelfde probleem als mij? Want mijn probleem is dat de wachtlijsten te lang is en dat de oplossing een hoger budget is, maar daarvoor kan ik je 2e argument niet gebruiken. Niet dat ik je argumenten wil “stelen” ofzo, maar ff voor de zekerheid vragen :)) @sita