Betekenis weten van een zin

we kregen voor nederlands een verhaal
en moesten we vragen beantwoorden
maar van 1 zin snap ik echt niks.
Niet iedereen is een geboren bolleboos ’ ze wist dat ze een bolleboos noch een snob was, maar ze hoefde zich niet te verdedigen omdat ze op een topuniversiteit zit.
En dan de betekenis van die hele zin. De woorden heb ik nu denk ik al wel.
Het hoofdpersoon in dit verhaal heet bridget vandaar de ’ ze ’
En ik denk dat bridget een uitslover is of iets.
Uitblinker?

# bolleboos
knapperd, uitblinker
Gevonden op http://www.heelom.com/Echo/zoekrobot/woo

#
BOLLEBOOS
-baas -briljante leerling -genie -hoogvlieger -iemand die uitmunt -intellectueel -kei -knap mens -knapperd -kraan -leerhoofd -licht -Persoonsbenamingen -pikeur -uitblinker -talentvol persoon -iemand die uitstekend begaafd is -iemand die in iets uitmunt
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoor

kan dus zijn, een slimmerik, of een hoogvlieger.
ik denk hoogvlieger.

en een snob :

SNOB
-ijdeltuit -Persoonsbenamingen -schoenlapper -snoever -verwaande kwast -parvenu -opschepper -onaangenaam mens -iemand die voor een gentleman wil doorgaan -iemand die met zichzelf ingenomen is -iemand die kunstzinnig en beschaafd wil doorgaan -artistieke poen -aansteller -aanstellerig mens

is dus een ijdeltuit :grinning:

woordenboek?
volgens mij is bolleboos een hoogvlieger
en snob iemand die denkt dat hij beter is dan de rest, dus ik zou zeggen ijdeltuit…

http://synoniemen.net/index.php?zoekterm=bolleboos

JA er stond.
’ Niet iedereen is een geboren bolleboos ’ ze wist dat ze een bolleboos noch een snob was, maar ze hoefde zich niet te verdedigen omdat ze op een topuniversiteit zit.
En dan de betekenis van die hele zin.
Misschien dat ze een uitslover is of iets?

‘Niet iedereen is een nerd’. Ze wist dat ze geen nerd was en ook niet arrogant, maar ze hoefde zich niet te verdedigen omdat ze op een topuniversiteit zit.

Euhm, ik denk dat het zoiets is als dat men denkt dat er op een topuniversiteit alleen maar rijke arrogante mensen zitten, of juist nerds. En dat zij dat beide niet is, maar gewoon normaal.
Wat is trouwens de context van de zin?

Ik denk, dat op de universiteit meer bollebozen zitten, maar zij totaal niet in dat plaatje past. Ze is ook niet het tegenovergestelde ‘een snob’ ,maar ze zit er gewoon tussenin.

Iedereen denkt dat ze een bolleboos is omdat ze op een goede universiteit zit (bolleboos is een geniale leerling toch?), maar zij weet dat ze absoluut geen bolleboos of een snob is, maar stiekem had ze geen zin om zichzelf te verdedigen, omdat ze zelf weet dat ze geen bolleboos is. Ze is dan bescheiden. Of niet?

beetje letterlijk vertaald?? :

Niet iedereen is als een slimmerik geboren, ze wist dat ze geen alleswetende slimmerik was, maar ze was ook geen dom blondje, maar ze hoefde zich niet te verdedigen zij zat al op een topuniversiteit (voor slimme mensen dus :stuck_out_tongue:)

Google!