Beste vriendin toont weinig interesse

Sinds ik afgelopen jaar eindexamen heb gedaan, zit ik niet meer met mn beste vriendin op dezelfde school, dus zien we elkaar veel minder. We spreken wel af en het is altijd gezellig dan. Maar ik heb het gevoel dat het zoeken van contact altijd van mijn kant komt. Ook als ik haar dan app en vraag wat ze gedaan heeft de afgelopen dagen of hoe het met haar gaat ofzo antwoord ze daar wel gewoon op, maar ze vraagt eigenlijk nooit hoe het dan met mij gaat of wat ik gedaan heb. En als ik dan uit mezelf iets vertel wat ik gedaan heb antwoord ze daar ook amper op, maar gaat ze meer door met haar eigen verhaal. Ik weet wel dat ze behoorlijk veel aan haar hoofd heeft, en ze mag ook absoluut al haar struggles met mij delen, maar gewoon het feit dat ze dan vervolgens niet even vraagt hoe het met mij gaat vind ik wel een beetje pijnlijk.

Ik liep al een tijdje met dit gevoel rond, dus heb haar laatst er even mee geconfronteerd en gewoon uitgelegd hoe ik me voelde. En toen was ze verbaasd dat ik me zo voelde omdat ze het echt niet door had en het niet haar bedoeling was en heeft ze haar excuses aangeboden. Dat vond ik toen wel fijn omdat ik weet dat ze me echt niet wil kwetsen ofzo. Maar nu een paar weken verder gaat het eigenlijk nog steeds precies hetzelfde.

Ik weet nu even niet zo goed meer wat ik moet doen. Ik weet namelijk dat ze het echt niet expres doet om mij pijn te doen en dat ze heel veel aan haar hoofd heeft (een beetje nare dingen). Maar ik weet ook dat die dingen die ze aan haar hoofd heeft niet tijdelijk zijn. Anders had ik wel even een paar maandjes afgewacht totdat het voorbij was. Ik wil haar ook absoluut supporten, daar niet van. Maar ik zou het af en toe ook wel fijn vinden als ze wat meer interesse in mij zou tonen.

Hoop dat ik het een beetje duidelijk heb beschreven. :flushed: Heeft er iemand tips?

Zoek gewoon andere vrienden/vriendinnen om leuke dingen mee te doen, en wacht todat zij een keer het gesprek start of todat zij iets aan de vriendschap wil doen. Dit klinkt misschien heel naar, maar dan weet je tenminste wel of de vriendschap nog echt is. En als het echt is, haar natuurlijk zo veel mogelijk steunen nu ze het moeilijk heeft :slightly_smiling_face:

Ik denk inderdaad dat je gelijk hebt en dat ik me maar wat meer op andere mensen moet gaan focussen. Ik wil me ook niet zo’n back-up voelen de hele tijd. Bedankt voor je (snelle) antwoord! :slightly_smiling_face:

Ik ga me maar iets afwachtender opstellen denk ik, al ben ik wel een beetje bang dat er dan helemaal niks meer gebeurt en dat doet toch wel een beetje pijn. :flushed: Maar ik ben het ook zat dat het de hele tijd uit mij moet komen. Dus ik denk dat ik maar even wat terughoudender ga worden om te ontdekken wat er dan gebeurt. Want zoals je zegt idd weet ik ook niet of de vriendschap nog echt is. Bedankt voor je (snelle) antwoord!!