Beste camera portretfotografie

Hey meiden!

Na erg lang de camera van mijn telefoon te hebben gebruikt zou ik toch wel een echte camera willen aanschaffen :roll_eyes:. Ik fotografeer normaal gesproken landschappen, maar krijg steeds meer interesse in portretfotografie en zou daar meer mee willen gaan doen. Nu ben ik een beginnend fotografe en heb ik echt héél weinig kennis van camera’s, vandaar dat ik het hier even vraag: welke camera raden jullie me aan? :wink:

Edit: Ik zat zelf te denken aan de Canon 2000, Canon 200, Nikon 3400 of Nikon 5300…

Welke camera maakt tegenwoordig niet zo heel veel meer uit om mee te beginnen. Kijk naar een instapmodel van canon (2000D bijv) of Nikon (D3500). Merk maakt geen zak uit, het is maar net welke je het lekkerst in de hand vind liggen zegmaar. Wat betreft een lens voor portretfotografie zou ik aan een 50mm denken. Niet super duur en prima voor portretten.

Laat je vooral geen bizar dure camera aansmeren in de winkel een camera kan makkelijk onder de 500 kosten.

Kun je met zo’n lens ook nog veel andere dingen behalve portretten? Ik wil het fotograferen van natuur ook nog steeds wel bijhouden namelijk! ::slightly_smiling_face:

Ik heb een Nikon Coolpix B700

ben er wel blij mee.

Je kunt er ook zeker ander dingen mee fotograferen, maar voor natuurfotografie is de 50mm niet echt geschikt.
Misschien is het voor jou dan handig om een camera te kopen waar een standaard kitlens bij zit. Dit is vaak een 18-55mm. Kun je prima mee uit de weg en vanuit daar kun je je verder oriënteren met wat je wil.
De 50mm valt wel mee, maar lenzen zijn echt dure krengen dus voor je daarin gaat investeren is het misschien handig om gewoon te beginnen bij de basis.

Oké, top! Bedankt voor je advies!

Life is good https://plex.software/ when am there for myself all the time in the world of peace.

The https://tutuappx.com/ is supported on Android, iOS, Windows, Mac, Chromecast, and more platforms

Free and open-source media player. https://vidmate.onl/ Supports most video formats.

Heel interessant onderwerp. Heel erg bedankt voor het delen van deze geweldige informatie. Eindelijk vond ik de informatie die ik zocht. Veel succes