Beschermend vriendje

Hoi allemaal!

Ik ben Nina en ik ben 18 jaar. Ik heb nu sinds een half jaar een super lief vriendje. Hij is 19. Alleen is er wel iets waar ik heel erg mee zit.

Ik ben in het verleden misbruikt. Hier krijg ik nu hulp voor van verschillende instanties dus dat gaat steeds iets beter. Mijn vriendje weet ook van het misbruik af en is hierdoor echt super beschermend. Hij is onwijs agressief naar elke jongen die me ook maar een beetje aandacht geeft, ik mag van hem niet alleen in het donker zijn, ik mag niet alleen naar feestjes (omdat het misbruik ooit op een feestje gebeurd is, niet omdat hij mij niet vertrouwd haha) en zo zijn er nog wel meer van dat soort dingen. Hij bedoelt het wel goed, maar vooral zijn agressieve gedrag vind ik gewoon niet heel erg fijn.

Hij heeft best wel een dominant karakter en hij staat dan ook wel graag zijn mannetje. Hij wilt graag de boventoon hebben over iedereen en laat zich niet snel ondersneeuwen.
Ik probeer het er wel regelmatig met hem over te hebben dat zijn agressieve gedrag nergens voor nodig is en dat hij mij niet met alles wat hij heeft hoeft te beschermen, maar het lijkt niet echt door te dringen.

Over mij probeert hij overig geen boventoon te hebben. Hij is niet dominant naar mij toe behalve dat hij wel heel koppig kan zijn.

Iemand toevallig ervaring met een vriendje zoals deze haha? Of weet iemand wat ik het beste kan doen?

Heel erg bedankt alvast :slight_smile:

Nina