Ben ik zwanger ?

Ik heb vandaag seks gehad en hij is niet in me gekomen, we hebben het zonder en met condoom gedaan. Ik slik sinds deze maand de pil regelmatig en ik heb alle pillen van deze maand geslikt. En moet over 4 dagen met een nieuwe strip beginnne. Ik vraag me nu alleen af of ik zwanger ben ?

Daar heb je het al.

er is een algemeen topic hiervoor :slightly_smiling_face:

Ja sorry ik zag het al !

hoezo denk je überhaupt dat je zwanger bent? Alles wijst er op dat het niet zo is :wink:

Omdat ik niet weet of de pil betrouwbaar is aangezien ik vandaag de laatste pil van de maand heb geslikt en ik heb sinds deze maand pas slik …

Heb je een 1 fase pil of een meerfase pil? Heb je een 1 fase pil dan is ie na een week slikken al betrouwbaar. Een meerfase pil is na een maand betrouwbaar. En als je op de eerste dag van je menstruatie was begonnen met slikken was ie meteen betrouwbaar.

Waarschijnlijk ben je niet zwanger. Waarom kies je ervoor om seks te hebben als je niet met anticonceptie om kunt gaan? (met en zonder condoom en net met de pil begonnen)? Misschien de volgende keer beter nadenken, dan hoef je je ook minder zorgen te maken achteraf.

Waar baseert u het op dat ik niet met anticonceptie om kan gaan? Ik slik nu al de gehele maand de pil elke dag op hetzelfde tijdstip geen 1 vergeten heb vandaag de laatste pil voor de 4 placebo tabletten geslikt en vroeg me alleen af of hij dan betrouwbaar was of niet

Kijk in je bijsluiter van je pil.

Die heb ik al 3 x doorgelezen en vind het niet vandaar dat ik het hier vroeg

Welke pil gebruik je dan?

Dinds deze maand slik je hem regelmatig. Met én zonder condoom. + het feit dat je je afvraagt of je zwanger bent op een forum, laat niet echt duidelijk blijken dat je weet waar je mee bezig bent. Dat is niet lullig bedoeld, maar misschien moet je er beter gaan over nadenken :wink:

https://www.gezondheidsplein.nl/aandoeningen/anticonceptie/vraag-antwoord-specialist/anticonceptie/als-je-begint-met-de-pil-vanaf-wanneer-ben-je-dan-beschermd-tegen-zwangerschap/item66754

  1. Begin je tijdens je menstruatie met slikken, maar pas nà de eerste dag, dan is de pil niet onmiddellijk betrouwbaar.
    · De één fase pil is pas na een week betrouwbaar.
    · De meerfasen pil en minipil zijn dan de hele eerste maand onbetrouwbaar.
  2. Begin je pas na je menstruatie met slikken, dan is de pil de hele eerste maand niet betrouwbaar, welk merk je ook slikt. Het is dan pas betrouwbaar vanaf de tweede strip.

Guys, niet zo aanvallend, ze wilt gewoon bevestiging.

Niet aanvallend, realistisch. Er zijn genoeg ongewenste zwangerschappen… Ik ben gewoon van mening dat je moet weten waar je mee bezig bent, voordat iemand zichzelf ‘volwassen genoeg’ vindt om seks te hebben. En voor bevestiging doe je een test en lees je de bijsluiter. Een paar antwoorden op een forum kunnen haar niet verder helpen met bevestiging.

Misschien moet jij eens normaal advies geven ipv haar meteen aan te vallen. Reageer dan niet jezus

In je bijsluiter staat wanneer de pil veilig is en wanneer je moet beginnen met slikken. Als je je daar aan gehouden hebt was het gewoon veilig.

Het staat dr niet in ik kan het nergens vinden

^

Sinds wanneer is beter nadenken over anticonceptie een slecht advies en een aanval?

Kan me niet voorstellen dat die informatie niet in de bijsluiter staat :’)

Sorry, maar ik vind dit inderdaad ook niet zo slim.

Dat kan je ook anders formuleren

@TS het staat wel in je bijsluiter haha. Er staat toch wel hoe je hem moet gebruiken?