Ben ik vriendelijk afgewezen?

Hoi allemaal,
Ik ga sinds kort met een groepje jongens en meiden om. Via een vriendin ben ik vrienden geworden met dit groepje. Die vriendin zit in mijn klas en alle andere mensen bij elkaar in de klas op een ander niveau maar wel mijn school.
Nu zit er in die groep een jongen. In eerste instantie dacht ik niet mijn type qua uiterlijk, maar hij is gewoon qua karakter echt heel leuk. Speels, actief, doet lekker mee. Precies zoals ik ben.
Als we dingen met elkaar doen trekken ik en, laten we hem Stijn, noemen heel erg naar elkaar toe. Ik ben niet verliefd op hem ofzo maar ik denk dat ik dat wel kan worden. Ik heb nog nooit gezoend omdat ik nooit iemand leuk vind en ik heel erg afknap op jongens die het er meteen nogal dik bovenop leggen. Hij heeft overigens ook nog nooit gezoend.
Nu hadden we een feestje en daar waren ook wat vrienden van mij uit een andere groep. Op de after, waar ik niet bij was, vroeg Stijn waarom deze mensen er eigenijk waren omdat de rest elkaar goed kent. Mijn vriendin zei: omdat Lizelot (ik) toen we dit feestje plande jullie allemaal nog niet kende, dus dat was wel leuk voor haar. Stijn zei toen oh nou ik ben blij dat ik Lizelot heb leren kennen ik vind het heel gezellig met haar.

Later vroeg mij vriendin wat speelt er eigenlijk tussen jullie? Hij zei moet je aan haar vragen. Toen ze doorvroeg zei hij dat hij het nice vond. Later zei hij: ik vind Lizelot heel leuk maar ik denk niet dat ik klaar ben voor een relatie.

Nou ken ik hem niet goed genoeg om te zeggen dat ik dat wel wil. Maar wat denken jullie?Ben ik gefriendzoned en maakt hij mijn vriendinnen duidelijk dat ik gewoon niet zijn type ben? Of is het allemaal nieuw voor hem en vindt hij het spannend ( ik heb daarom ook wel eens gezegd dat ik geen interesse heb). Of is het met omdat anderen er naar vroegen?(ik heb mijn vriendinnen dit overigens niet gevraagd en vind het ook een beetje awkward dat ze dat gedaan hebben).

Uhm…alleen Stijn kan je vragen beantwoorden en dan heb je een duidelijk antwoord haha. Het kan ook zijn dat hij je een leuke meid vindt, maar niet klaar is voor een relatie of dat hij dat heeft gezegd omdat hij niet weet wat jij van hem vindt of omdat hij je niet goed kent? Jij geeft ook aan dat je hem niet goed kent. Overigens denk ik niet dat je gefriendzoned bent en misschien is het allemaal ook nieuw en spannend voor hem. Misschien wilde hij zijn ware gevoelens niet toegeven aan personen die via via iets vragen. Dat kan soms mensen akward maken. Hij heeft aangegeven dat hij je een leuke meid vindt en dat hij blij is om jou te leren kennen. Hij heeft verder niks gezegd over ‘ik wil alleen vrienden met haar blijven’. Maar om nou te gaan ‘pushen’ of je uitstekende best doen voor hem te doen, idk.