Beginners fotografie|| post je gemaakte foto's

Ik ben zelf net begonnen met fotografie en vind het een leuk idee om samen met andere beginners allemaal foto’s hier te posten. Zo kunnen gevorderden ons feedback geven zo dat wij beter worden in het maken van foto’s en van hun kunnen leren,

geef elkaar opbouwende kritiek en post je foto’s!

Hier mijn eerste foto:
1:

Ik ga deze vakantie beginnen, en zal hier dus zeker actief zijn!

persoonlijk denk ik dat ik het mooier had gevonden wanneer je je op alleen de bloem focuste, en dan nog beter op 1 bloem, met die achtergrond :wink:

Leuk topic! Heb niet zoveel goede foto’s, dus vind het geen goed plan om zelf een topic aan te maken. Dit is een goed alternatief!

Je foto is zeker leuk, maar ik zou eens proberen om van een andere hoek te schieten. Nu is het heel duidelijk: een bloem. Het is een beetje saai. Probeer wat te spelen met licht en andere hoeken!

Vandaag gemaakt…

(die kwam ik gisteravond zomaar tegen op de veluwe!)

Graad reacties!

Zie geen foto! :frowning_face:

Ik zit heel erg te twijfelen om een topic aan te maken, vind fotograferen super leuk. Ik wil binnenkort een fotoshootje houden met een vriendin van me, heb al een paar hele gave ideeën, maar ik ben bang dat ik het moment er niet in kan vast leggen.
Ik fotografeer nu vooral niet bewegende dingen.

Mijn lief katje c:

sorry voor de enorme grote :frowning_face:

Die tweede is gaaf! Het licht is heel mooi :slightly_smiling_face:

ik ben al een tijdje bezig met fotografie,
op mijn tumblr staan een aantal foto’s.
ik hoor graag jullie mening!

http://geertjepeels.tumblr.com/

Je kunt ook gewoon hier de foto’s posten, zo krijg je ook goede feedback.

Dankjullie, ik ga er aan werken!

@Lisa, misschien kan je werken met afsnijding. Dat je niet de hele bloem in het geheel erop zet, maar inzoomt op een van de paarse bloemen. Dat maakt de compositie mooier en interessanter :slightly_smiling_face:

Mijn tip is om Photoshop te leren gebruiken ipv online editing sites/niks.

Up

Van de foto’s die ik hier zie heb ik een belangrijke tip: compositie. Bedenk hoe je je onderwerp plaatst. En waar plaatst je je afsnijding. Zoals bij de kat, mist het steeds een of beide oren. De klok mist een stuk van de onderkant en het mist de belletjes aan de bovenkant wat nu juist wel leuk is. Die hele kleine afsnijding kan afleidend werken.
De eerste bloemenfoto is op zich mooi, maar de onderkant had er niet bij gehoeven. Ook zie je veel achtergrond. Door lager te fotograferen kan je bijvoorbeeld de lucht erbij pakken, zodat er meer aandacht komt op je onderwerp.

Ohja, en pas op de belichting. Zoals bij de kat, is het overbelicht.

Succes =)

Leuk topic!

.

@youcouldbehappy, ik vind dit een mooie portretfoto alleen stoor ik me aan de net-niet-gesloten-mond van het model (of de net-geopende-mond) haha. Maar dat is misschien gewoon persoonlijk.