Bedrijf starten

Hallo,

Ik twijfelde over bij welk onderwerp ik dit moet plaatsen, maar Lifestyle lijkt me toch de beste keuze en ik hoop dat iemand me kan helpen!

Kort over mezelf:
Ik ben bijna 23, heb volledige diploma’s voor nagelstyliste icm alle specialisaties in nail-art, heb een bedrijfsnaam, ruimte en alles en wil dus ook graag me eigen nagelsalon beginnen.

Het enige wat me nu al zeker 1,5 jaar tegenhoudt is de belastingdienst.
Ik orieenteer mezelf continu via internet, maar door alle soorten informatie kom ik er totaal niet meer uit.

Ik weet dat als je je inschrijft bij de kVk dat je meteen een BTW-nummer krijgt en belastingplichtig bent, nu heb ik echt geen idee hoe dit gaat met aftrekken en afdragen, is er iemand met ervaring? Tips? Is er misschien een mogelijkheid hier een afspraak bij de belastingdienst voor te maken om informatie te krijgen??

Alvast enorm bedankt voor de hulp!!

Je kunt een afspraak maken met de KVK bij jou in de buurt, die kunnen je alles heel goed uitleggen! (volgens mij vrijblijvend)

Ik denk eerlijk gezegd dat je hiermee op een verkeerd forum zit. Kan me niet voorstellen dat er veel meiden zijn met eigen bedrijfje enzo…

In elk geval veel succes! (:

Ik denk inderdaad dat je dit beter bij Kvk kan vragen

Dit ja!
Misschien is het ook handig om een cursus accounting te doen (gezien je wanneer je net begint waarschijnlijk niet genoeg geld hebt voor een accountant.) Dan kun je dit soort dingen allemaal zelf. :slightly_smiling_face:

Ik denk dat je idd het beste gewoon een afspraak kunt maken met de betrokken organisaties en bij hun de uitleg vraagt. Dan heb je iig ook de zekerheid dat de informatie die je krijgt klopt. Als mensen hier je advies geven en het klopt niet, ben je ver van huis. Het gaat wel om een eigen bedrijf. Niet om iets als shampoo ofzo.
Succes in ieder geval…:slightly_smiling_face: