Bedreigingen via what's app

Hoi meiden!

Mijn beste vriendin had een jongen leren kennen op what’s app. Zij vond hem alleen niet zo leuk, omdat hij nogal opdringerig was, vertelde ze mij.

Een paar dagen later stuurde ze mij een berichtje dat die jongen mijn nummer wilde. Ik zei: Oké geef maar aan hem, ik ben wel benieuwd wat hij wilt zeggen? Ik en die jongen begonnen wat te kletsen. Aan zijn profiel foto herkende ik hem al, wat bleek nou ik had hem al een keer ontmoet op een verjaardag. We hadden toen nooit gepraat,ik had hem alleen maar gezien. Hij begon na een kwartier praten al over afspreken en zoenen. Ik zei meteen; ho is even! Ik ga daar niet aan beginnen. Dit vond hij niet zo leuk. Hij zei dat hij het jammer vond dat ik hem niet ‘knap’ had genoemd. Maar ik vind hem eerlijk gezegd ook niet knap. Hij begon opnieuw over afspreken, en ik melde hem heel vriendelijk dat ik niet meteen wilde afspreken, maar eerst even praten. Dit zei ik meer zodat hij er over op zou houden, omdat ik hem erg vervelend en opdringerig vond.

De volgende dag, ik kreeg een berichtje van hem met ‘Goeiemorgeeee x’ ik was net wakker, en had gewoon geen zin om erop te reageren. Een paar uur later kreeg ik een berichtje met; ‘ik dacht dat je niet zou negeren?’ Ik zei dat ik druk was en moest gaan. (ik was op school.) Hij begon meteen met; ‘Doe normaal! Denk je zo met mij om te gaan? Want dan heb je de verkeerde voor je.’ Er ontstond een discussie. Dingen die hij onder andere zei: 'Je moet niet stoer tegen mij gaan doen, want dan ken je me nog niet.'Ik zei nog wat dingen over wat me niet beviel aan hem. Zo had hij onder andere mijn beste vriendin (waar hij eerder mee sprak) beledigd. Hier werd hij helemaal pissig over. En ik kreeg vervolgens te horen:
‘Oke jij hebt binnekort een probleem. Tot snel!’
Nu ben ik niet snel bang. Maar deze jongen is 19 en ik ben 15.

Ik heb geen zinin al dit gedoe, en wil dit gewoon zo snel mogelijk opgelost hebben. Nu heeft praten met deze jongen geen zin, want luisteren doet hij niet.

Heeft iemand misschien tips? Wat ik hieraan kan doen? Ik denk namelijk niet dat dit het laatste is wat ik van hem ga horen.

Alvast bedankt meiden. :hugs:

Wat rot voor je :sob::muscle:
Ik zou hem blokkeren als ik jou was en er proberen geen aandacht aan te besteden. Als ie daarna nog door blijft gaan met bedreigingen kun je altijd naar de politie gaan :wink: No worries!

Oei dit is lastig, het kan aan de ene kant zijn dat hij dit zei om je bang te maken
En ik denk dat het ook heel raar is als hij wat met je zou doen, aangezien je 15 jaar bent.
Maar ik zou in ieder geval wat mensen inlichten en sowieso niet meer tegen hem praten.

Gewoon blokkeren die handel…

sowieso blokkeren op whatsapp als je dat al niet gedaan hebt, en verder denk ik dat het bij dreigen blijft. Maar ik zou toch je ogen en oren goed open houden en wat mensen om je heen op de hoogte brengen!

Blokkeer hem onmiddelijk en vertel je ouders en het liefst nog wat mensen hierover, bijvoorbeeld op je school en sowieso die vriendin. Vaak is het grootspraak en gebeurt er niets, maar het risico bestaat wel en dan weten mensen er in ieder geval van af!

Bedankt allemaal. :slightly_smiling_face:

Ik zou het zowiezo aan je ouders vertellen, klinkt kinderachtig, maar je ouders zijn er altijd voor je, ze zijn ook jong geweest en in dit soort situaties is het belangerijk om hun in te lichten over je probleem. Als je, je ouders niet wil vertellen, vertel het dan aan je broer/zus. <3
Ik heb dit ook gehad en mn ouders wisten het en zijn meteen in actie gekomen x

Waarom geef je je vriendin dan ook in godsnaam toestemming om jouw nummer te geven aan een onbekende jongen. Ja je bleek hem later toch te kennen maar dat wist je van te voren niet.

Blokkeren

-

Dit en als je het echt vertrouw kan je langs de politie gaan. Dit hoef je natuurlijk niet alleen te doen en kan je doen met de mensen waaraan je het heb verteld.

? waarom praat je überhaupt met hem

Je had gewoon meteen moeten zeggen van ‘ik was alleen benieuwd waarom je mijn nummer wilde, verder heb ik geen interesse in je’. Kan opzich ook nu nog, als hij wil luisteren.
En niet lief blijven uit beleefdheid maar gewoon direct zijn. Dus dingen zeggen als ‘ik vind je inderdaad niet knap, is mijn persoonlijke voorkeur’ als hij er zo dom naar vraagt.

Gwn blokkeren

Omdat ik me af vroeg waarom hij mijn nummer wilde.

In het begin deed hij nog wel aardig, daarom zei ik dat niet meteen.

Maar hij heeft me een halfuur geleden 5x achter elkaar gebeld. En ik weet dus niet hoe ik hem mobiel kan blokkeren? Ik heb hem op what’s app al wel geblokkeerd.
Iemand tips?? :cold_sweat: