Bedplassen help!! UPDATE 24-02

Pff… Ik ben tot mijn 14 denk ik regelmatig nat geweest in bed. Allerlei onderzoeken en therapieën geprobeert en uiteindelijk ging het heel erg goed en had ik hier eens in de twee a drie maand nog last van.

Doordat ik nu niet lekker in mijn vel zit en veel stress ervaar heb ik de afgelopen weeken weer heel vaak mijn bed nat gehad en kon ik midden jn de nacht mijn bed weer verschonen en douchen.

Ik schaam me hier zo voor en heb zulke gebroken nachten. Heb van die oplos tabletten die ervoor zorgen dat ik minder urine produceer waardoor ik minder snel nat ben. Maar het gebeurt weer te vaak. Ik ben inmiddels negentien em schaam me kapot.

UPDATE 24-02
De plaswekker gaat eigenlijk 3 a 4 keer in de week af, soms word ik daar niet eens wakker van soms wel. Ik heb een doorverwijzing naar een speciaal gespecialiseerd centrum in Meppel waar ik binnenkort de eerste onderzoeken krijg. Uit mijn bloed en urine is eigenlijk niet heel veel gekomen wel dat ik een beetje was uitgedroogd. Ik probeer in de middag meer te drinken en in de avond niet. Ik drink rond zeven uur mijn laatste glas leeg, maar toch heb ik mijn bed nat. Ik vind mijn drinkpatroon best goed vergeleken met leeftijdgenoten. Ik neem s’ochtends bij het ontbijt een glas melk of thee, op school drink ik 2 a 3 doppers leeg op een gemiddelde dag. Als ik thuis ben drink ik met het eten nog een glas water en dan tegen een uur of zeven nog een kopje thee. Dit bij elkaar opgeteld drink ik wel twee liter op een dag dus dat is goed. Ook heb ik vaak dorst dus minder drinken en dan met name in de avond gaat gewoon niet.

Ik ben verpleegkunde student en zit er al een tijdje over na te denken om een van mijn docenten om advies te vragen maar dat vind ik ook wel eng. Ik heb een hele goede vriend die hier ook last van heeft en daar kan ik heel goed mee praten maar wij hebben het allebei heel erg anders, hij heeft het iedere nacht en draagt een luier ik wil dit beslist niet. Ja het scheelt me heel veel was en onderbroken nachten maar ik wil niet terug naar luiers.

Heb je ook een plaswekker geprobeerd?

^ja die ga ik ook weer gebruiken. Maar zelf heb ik nooit de drang dat ik moet. Ik voel het en dan is het te laat. Overdag heb ik dit ook en dan moet ik ineens rennen naar de wc omdar het niet meer op te houden is.

Klinkt alsof je bekkenbodemspieren niet goed zijn dan. Daar kan je wel oefeningen voor doen gelukkig! Op internet staat er heel veel over en misschien kun je zelfs naar de fysio voor zoiets?

ik heb precies hetzelfde gehad en heb dagelijks in mijn bed geplast tot mijn 16de. Ik was er ook achter gekomen dat het door stress kwam. Het allerbeste is naar een psycholoog gaan voor stresswerking. Ik ben daar een jaar geleden mee begonnen en ik heb sindsdien geen stress én geen enkele keer in bed geplast.

Dit hebben we al geprobeert en heeft toen vrij weinig opgeleverd. De huisarts heeft het altijd afgewimpeld dat het wel over gaat en dat ik er vanzelf over heen zou groeien. En in het ziekenhuis zijn ze er achter gekomeb dat ik mn blaas niet helemaal leeg krijg met plassen.

Ik breng van de week sowieso weer een bezoek aan de huisarts. En dan zal ik navraag doen want op dit moment durf ik niet eens meer ergens te logeren.

Het punt is dat de huisarts me niet wil doorverwijzen omdat meneer vind dat ik niet depressiev of overspannen ben. Hij vind dat het goed met me gaat en dat ik om aandacht vraag.

Het gaat al een poosje niet zo goed heb sinds de zomer een paar tegenslagen gehad en naar mijn idee functioneer ik niet zo als ik ben. Ik wil graag aan mezelf werken, maar de huisarts weet niet hoe het vanbinnen met me zit. En dus geen verwijzing.

Dat is een beetje een excuus, want als je vindt dat je huisarts je niet serieus neemt moet je gewoon overstappen naar een andere huisarts. Zoiets hoeft nooit een reden te zijn om rond te blijven lopen met klachten.

Even een kleine update, ik gebruik mijn plaswekker weer dagelijks en gaat drie a vier keer per week nog af. Ik ben twee week geleden naar de huisarts geweest maar die vind dat ik geen probleem heb en dat ik gewoon te diep slaap. Ik vind het zelf heel erg frustrerend en voel me gewoon ontzettend vies dat het bijna iedere nacht weer gebeurt.

Ik had vroeger medicijnen die ervoor zorgden dat ik in de nacht minder hoefde te plassen en die gebruik ik alleen nog met logeren en op vakantie gaan. En ik heb hem gevraagd of ik die dan weer voor korte termijn mag gebruiken en dat ik er nog wel een paar had voor bovenstaande. Hij werd helemaal boos dat ik die niet in mag nemen en dat hij er niks van af wist. Ik heb ze in het ziekenhuis voorgeschreven gekregen en tijdens het laatste gesprek toen het heel wat beter ging is afgesproken dat ik ze gewoon mag gebruiken met vakantie en logeren en dat ik ze dan gewoon mag innemen zonder dat ik ze standaart neem. Maar nu krijg ik dus niet meer een nieuw doosje mee en moet ik dinsdag weer heen om uit te leggen dat ik me gewoon ontzettend onzeker voel en nu al helemaal. IN de voorjaarsvakantie ga ik op vakantie en eigenlijk heb ik daar op deze manier helemaal geen zin in. Ik pas welleens op en dan moet ik een nacht blijven slapen en dat heb ik laatst ook geweigerd.

Ik ben inmiddels ook bij een fysio geweest kijken of het toch niet die bodembekkenspieren zijn en doe daar oefeningen voor. En voor de rest zit ik sinds kort ook beter in mijn vel, heb weer zin om leuke dingen te doen. Sinds kort sport ik weer waar ik heel erg vrolijk van word. Dus kun je wel zeggen dat het gewoon weer beter met mij gaat en dat ik lang niet meer zo moe ben als toen de problemen weer zijn begonnen.

Ik zou echt overstappen van huisarts, je huisarts klinkt als een lul. Zo iemand mag geen geld aan je verdienen vind ik.

Ik heb me al ingeschreven bij een nieuwe huisarts omdat ik hier zo zat van werd, niet bloedprikken en alles zelf maar afhandelen. Hij is een verpleegkundig specialist en niet eens een echte huisarts. De afspraak die ik dinsdag heb is ook bij een andere huisarts en dan ga ik hem ook vriendelijk bedanken want hij is wel altijd heel erg goed geweest. Toen ik bij deze kwam voor het eerst was hij heel vriendelijk en kundig hij heeft me altijd onderzocht om dingen uit te sluiten of doorverwezen omdat ik al jaren met mijn ogen zit. Deze verpleegkundig specialist doet dat niet omdat hij het niet nodig vind ofzo. ik moet trouwens even wachten op een reactie van die nieuwe huisarts omdat die vol zit en een wachtlijst van een half jaar heeft. Maar verder is er geen huisarts in mijn buurt.

Hopelijk neemt die nieuwe huisarts je wel serieus! Ik heb hier zelf ook vrij lang last van gehad, tot mijn 13e geloof ik. Heb verder geen tips, hoop dat de huisarts die voor je heeft!

^Ik heb deze sinds twee jaar omdat mijn vorige het altijd heel erg druk heeft. En sinds dien is alles mis, ik moet eens in de twee jaar naar de oogarts voor controle maar daar heb ik een verwijzing voor nodig. Die krijg ik niet omdat mijn ogen al heel lang stabiel zijn, laatst wou ik even bloedprikken omdat ik ontzettend vermoeid was al een lange tijd deed hij weer moeilijk. Dus ik hoop gewoon iemand te vinden die iets meer kennis heeft en dan het zekere voor het onzekere te nemen. En deze lul heeft pech gehad nu want ik ben daar zo goed als weg en mijn vader ook. Mijn moeder en zusjes blijven omdat zij daar toch nooit komen. Mijn vader wel en zijn ietsjes te hoge bloeddruk word oo niet serieus genomen. En dan nu weer dit met bedplassen ik ben volwassen en het beheerst gewoon een deel van mijn leven wat niet zou moeten. Ik voel me vies dus douche ik heel erg vraag ik me altijd af of anderen het kunnen ruiken en ergens logeren zit er gewoon niet in. Ik moet er ook omdenken dat ik na een uur of acht niks meer drink terwijl ik pas om elf uur ga slapen. Terwijl bij ons iedereen nog even wat drinkt tegen een uur of tien, wat ik dan weer moet afwijzen. Dus ik ben wel blij dat ik straks over kan naar die andere, en anders moet ik iets verder weg kijken (10 km)

Nou er zijn eindelijk stappen ondernomen:

Ik had verwacht dat ik die vreselijke huisarts zou krijgen die ik altijd heb maar gelukkig voor mij was hij ziek en kreeg ik een vervangster die daar al een hele tijd werkt. Ze vroeg me van alles van hoe vaak ik nat was tot buikklachten en hoe vaak ik overdag moest plassen en noem maar op. Vervolgens moest ik gaan liggen en heeft ze aan mijn buik gevoeld en geluisterd. En toen moest ik nog even in een potje plassen om nog wat dingen uit te sluiten maar dat is mij niet gelukt dus heb ik dat vandaag nog ingeleverd. Ze heeft gisteren nog meteen contact gehad met de uroloog en ik mag nu weer die minrin gebruiken. Ik moest nog wel even bloedprikken om daar nog uitsluitsel uit te krijgen. De uroloog vertelde dat er in meppel een centrum voor bedplassen is en dat het hem verstandig lijkt dat ik daarheen ga omdat ik gewoon 1 a 2 keer in de week kledder nat ben. Dus nu heb ik daar binnenkort een intake en nog wat onderzoeken.

Ik ben heel erg opgelucht dat ik wel naar de dokter ben geweest en die vrouw had. Ze was heel erg aardig en wist meteen waar ik het over had met mijn struggles tot logeren en op vakantie gaan. En daarom heeft ze ook meteen gebeld met iemand die er meer vanaf weet dan zij zelf. Ik hoop dat ik in de toekomst veel vaker droog ben en dat er niks lichamelijks uit komt uit de onderzoeken. Maar gelukkig zitten ze er meteen bovenop en hebben ze meteen besloten om nog even simpele onderzoeken te doen.

Heb je nu nog veel stress of is dat inmiddels wel afgenomen? Mocht dat nog wel zo zijn, kun je daar eventueel wat extra dingen bij proberen… Misschien zou je bijvoorbeeld overdag half uurtje kunnen mediteren en s’avonds voor je gaat slapen mindfulness (bodyscan) doen. Google maar eens op ger schurink, de eerste hit die je krijgt zijn audiobestanden die je op je telefoon kunt zetten en kan beluisteren wanneer je maar wilt. Haalt je pieker gedachten weg (want je bent ergens anders je focus op aan het leggen) en je wordt daardoor veel meer ontspannen en relax. Mocht het niets met stress te maken hebben, dan vergeet dit bericht maar :slightly_smiling_face: Heel veel succes ermee in ieder geval, lijkt me ook niet fijn en zeker niet met zo’n lullo van een huisarts!

zie update begin post.

Ik kan je niet verder helpen, maar wil je wel heel veel sterkte en succes wensen!
Kan me voorstellen dat je hier doodongelukkig van wordt.
:sob::muscle:

Jeetje wat vervelend allemaal zeg! Ik zou gewoon naar een docent gaan waar je je goed bij voelt. Ik zou het ook erg ongemakkelijk vinden, maar wie weet komt er wel iets positiefs uit.

Ik heb vermoedelijk een blokkade in mijn plasbuis zitten waardoor ik geen voorledige plas kan doen. Onder narcose willen ze daar naar kijken en dat verhelpen, als het verholpen is kan ik in theorie volledige plassen doen en dat ik dan niet meer nat zou zijn snachts.