bedenk een betekenis.

Hai,
ik had net ff iets bedacht,
en het leek me wel leuk.
ik zeg bijvoorbeeld stoel,
en dan moet jij daarvan zeggen waarom het een stoel heet!
je mag je fantasie lekker laten werken,
want het hoeft natuurlijk niet ergens op te slaan :stuck_out_tongue:
haha,
als jij dan jou betekenis hebt gegeven,
geef je een nieuwe voor de volgende!

de eerste: Tafel.

tafel. de echte eten kenners vinden dat de benaming ‘tafel’ niet gebruikt mag worden, het kan niet goed overkomen, vanwege de betekenis van wafel, een soort koek. tafel is namelijk een hard snoepje dat je alleen eet als je een slechte adem hebt. als een vriendin uit dr bek meurt vraag je ook: wil je een tafeltje?

volgende betekenis van:

alfabet

alfabet.

dit woord stamt uit het engels. het betekent dat 2 mannen met elkaar wedden om te bepalen wie het beste is. alfa komt van ‘the alphamale’, het alfamannetje, bij de apen. Bet stamt van het engelse woord ‘bet’, wedden.

riool

upje

de straten van rio de janeiro vonden mensen altijd stinken naar poep, toen besloten een stel slimme Nederlanders buizen onder de grond te maken waar de poep en plas doorheen zou gaan zodat het minder ging stinken, ze besloten het maar riool te noemen, naar aanleiding van Rio.

schaar

Laat maar :stuck_out_tongue:

up want dit is grappig

Schaar

Dit spul wordt alleen gebruikt door Finse mannen. Het werkt als volgt. Je maakt het blikje (want daar zit het tegenwoordig in verpakt) open door de dop van je af te draaien. Vervolgens schud je de inhoud in een beslagkom en voegt 4 eetlepels gekookt water eraan toe. Vervolgens doe je het spul op je nagels en laat je het 12 seconden intrekken. Afspoelen met rijstwater.

Tong

Tong

De tong is een orgaan in de mond dat een belangrijke rol speelt bij het spreken, het kauwen en slikken, de smaakgewaarwording en het reinigen van het gebit. De tong is bekleed met een groot aantal papillen. De meest voorkomende is de filivormige papil. De andere soorten papillen zorgen ervoor dat de mens de verschillende smaken kan proeven. Deze kunnen allemaal de smaken zoet, bitter, umami, zout en zuur onderscheiden. :grinning_face_with_smiling_eyes:
lang leven wikipedia

mobiel

  • aa ik ben te laat met ‘tong’, laat maar. -

upje!

mobiel
de orginele naam van mobiel is eigenlijk automobiel, maar omdat mensen dat zo’n lang woord vonden noemde ze het maar gewoon mobiel. het woord auto betekent draadloos en mobiel contact oftewel draadloos contact.

vrachtwagen

een vrachtwagen heet vrachtwagen omdat hij vracht vervoerd over ‘wagen’ - helaas voor ons was degene die het woord bedacht dyslectisch en spelde wagen in plaats van wegen.

Oh en dan nog een woord; agenda


agenda:
een soort notitieboekje waarin iemand opschrijft waar hij politie is tegengekomen. agen= van agent en da= van daar =]
dus agent daar

next:
Deodorant

Deodorant is uitgevonden door D. Dorant. Deze relatief jonge wetenschapster (22) vond deodorant per ongeluk uit terwijl ze bezig was in de tuin. Het viel haar op dat zwijnen niet vliegen en vogels wel. Ze ontwikkelde een goedje om haar zwijnen te laten vliegen, zodat ze ruimte kon besparen. Na lang proberen kwam ze tot de conclusie dat het goedje alleen hielp voor 50% van de biggetjes, die jonger waren dan 3 dagen. Toen ze het laatste proef biggetje (die net in de modder had gerolt), het goedje wou opspuiten kwam ze erachter dat het ook wel heel goed hielp tegen nare luchtjes.

Wekkerradio

Wekkerradio

De Wekkerradio was een idee van Mr. Wekker. Hij werd altijd ontzettend naar wakker gewekt door zijn vrouw, die was erg dik en om hem wakker te maken ging zij altijd op hem liggen. Mr. Wekker was het zo zat dat hij besloot een wekker te maken die een radiozender kon ontvangen, zodat zijn moddervette vrouw nooit meer op hem hoefde te liggen.

Nieuw:
Naaimachine

Een naaimachine is een apparaat waarmee het naaien van stoffen half-geautomatiseerd kan plaatsvinden. Hij was uitgevonden door Barthlemy Thimonnier.

leven wikipedia

Televisie

-