Barbecueën: recepten, tips & ideeën

[i]Yeeeey, de zomer komt er weer aan! Dat betekent: lekker buiten barbecueën met vrienden of familie en uren nagenieten in de zomerzon!

In dit topic kun je recepten, tips & ideeën delen.
Hoe kun je bijvoorbeeld verantwoord genieten, hoe maak je de barbecue schoon en wat zijn lekkere bijgerechten?
Dat en meer kun je uitwisselen in dit topic!

[/i]

http://www.wallsave.com/wallpapers/1366x768/barbeque/221863/barbeque-vlees-barbecue-bureaublad-achtergronden-hd-221863.jpg

Tip:

Gril eens ananasschijven op de barbecue!

Tip: Pastasalade als bijgerecht!

Van pastasalades zijn talloze varianten te bedenken! En het is een fijn koud gerecht als afwisselingen tussen het vlees en de vis van de barbecue door!

Wil je de kale pasta extra smaak meegeven? Meng dan eens een blokje bouillon door het kookwater. Dat geeft net dat beetje extra smaak, lekker!

Kip op een bierblikje

Het is erg leuk om te doen maar ook erg lekker

http://www.ah.nl/kookschrift/verzameld-recept?id=191589&userid=202530

Heee, dit topic had ik vorig jaar aangemaakt.
Verdient best een upje!

Iemand vegetarische ideeën?
En dan niet gewoon de standaard vleesvervanger want dat heb ik mu wel eens gezien…
En ook niet te moeilijk want bij de meeste recepten ben je zo lang bezig en moet je van alles kopen wat je later nooit meer gebruikt.

Groentespiezen en stokbrood zijn voor mij wat ik altijd eet bij een bbq en ik heb vaak 1 filletburger die ik in 4 stukjes snijd.

Wij maken vaak ook fruitsalade erbij, of van die frisse aardappelsalade. Ook super lekker!

Groentespiesjes idd!
Of gevulde champignons
Of ananas van de bbq

http://www.food.vanevalentine.com/wp-content/uploads/2012/07/veggie-skewers.jpg

Of zoiets:

Mijn eerste barbecue dit jaar met een heerlijke zelfgemaakte spies:

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t1.0-9/10348225_10202086394016566_3361406564874686144_n.jpg

En dit maak ik er altijd bij:
Caprese salade

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t1.0-9/563919_3739600963779_1460112420_n.jpg

Gamba’s marineren met heel veel knoflook en een sausje gemaakt van chilisaus gemixt met ketjap manis en dan op de BBQ, super lekker!

Klinkt heerlijk!

Ik ga dit schaamteloos uppen want we gaan weer richting de zomer :grinning:

Ik hoorde laatst iemand die gepofte aardappel van de bbq at. Ook een ideeetje!

Oeh goed topic! Wij barbecueën bijna elke dag in de zomer :stuck_out_tongue:

Ik maak sowieso vaak een Salade er bij als we gaan bbqen. Wil je niet te vet maak dan zelf een sausje of neem niet teveel saus en hou het kwa vlees op rund en kip. Ook kwam ik deze site tegen met gezonde bbq receptjes.

feta in aluminiumfolie inpakken, italiaanse kruiden en halve cherrytomaatjes erin en dan op de bbq :slightly_smiling_face: superlekker

grote champignons met ui en kaas gevuld op de bbq ook heel lekker

en fruitsalade als bijgerecht doet het ook altijd goed