Bakken in heteluchtoven

Nou, even een vraagje. Altijd als ik koekjes bak, mislukken ze. Het deeg enzo is zeker weten wel gewoon goed. Het midden v/d oven verbrand meestal. en dan is de zijkant nog gewoon heel slap. In dat bakboekje staan de temperaturen die moeten in de hete lucht oven, ook gedaan. gewoon alles goed ingesteld maar ze lukken gewoon niet! :frowning_face: Ook onder / boven hitte enzo lukt niet. Ze liggen op een rooster midden in de oven met bakpapier eronder. Maar ook als ze op de bodem liggen op de bakplaat lukken ze niet. Weeet iemand hoe ze wel lukken ?

geen idee
UP

En je doet alles volgens de aanwijzingen?
(Dus smeer je ook eigeel op de koekjes voor je ze de oven in doet?)

Misschien is het beter om ze op een bakplaat te leggen? Dat doe ik tenminste ook altijd als ik koekjes bak.

je moet altijd 20 graden lager doen dan op de verpakking staat
en heb je wel het goede aanstaan?
want je moet propellor met zo’n dakje aan

Weet je zeker dat je dan bij de goede temperatuur het kijken bent?
Ik vraag altijd na aan mijn moeder welke oven we hebben en welke temperatuur.

bakplaat?

Ik bak alles in de oven (pizza’s, koekjes, scones) altijd korter dan staat aangegeven, want de onze gaat ook vaak sneller. Liever nog een paar minuten erin dan dat ze verbrand zijn!

heb je het wel op de goede stand?
je moet het op het plaatje van zon propellor hebben staan.