Autisme??

Eeey,
ik heb een tijd geleden een test moeten doen. Ik heb geen autisme maar wel autistische trekjes. Meer dan gemiddeld zegmaar.
Ik weet niet zo goed wat ik hiermee moet eigenlijk? Ik vond mezelf het meest weghebben van PDD-Nos, maar dat heb ik niet.
Laatst had ik een gesprek met mijn pshychiater en ik zei dus dat ik geen autisme heb. Ze zei dat ik dat niet zo kon zeggen. Maar ik kan dus ook niet zeggen dat ik het wel heb :hammer:
Ik erger me eraan. Heeft iemand ook zoiets?
Ik heb een man waarmee ik praat maar daar kan ik het niet mee vinden dus ik sta op een wachtlijst voor een ander. Dan wil ik het er met die nieuwe vrouw wel over hebben maar dat duurt nog wel even. Ik heb ook wel een gewone begeleidster maar ik weet niet of ze iets van dit onderwerp weet.
Bah, ik baal er van…Ik heb het niet maar ook wel…
Iemand tips ofzo? :see_no_evil:

Ik heb ook autische trekken, voreger had ik de diagnose pdd-nos door psycholoog vastgesteld wat dus officieel niet mag. Nu is het opnieuw bekeken en heb ik trekken vn autisme, maaja ik vind het soms lastig. Hoe heet die man dan is dat een behandelaar?

ja ! hetzelfde vind ik wel fijn want hij weet veel vn de mijne af maar ook weer vn autisme en bv schizofrenie

Maar gewone begeleiders weten er ook wel vanaf hoor maar spvers meer, volgens zijn die meer ondersteunend begeleiders en tegen spver praat je meer mee over ziekte

Waarom wil je er zo graag een woordje aan koppelen dan?

Niet helemaal. Ik snap wel dat je wil weten wat je hebt, zodat je erop kan letten en je gedrag soms kan herkennen. Maar verder maakt het niet uit welk woord eraan gebonden wordt denk ik. Niet dat ik in jouw situatie zit, natuurlijk.

maaja bij mij is wel iets anders vastgesteld maar als je psychiater zegt dat je het niet hebt dan heb je het niet.

Was er nog iets anders uit de test gekomen?

Ik wil niet onaardig overkomen of zo, maar je was of bent toch ook een beetje depressief? Kan het daar ook niets mee te maken hebben?

Helpt het sowieso niet een beetje om te gaan werken/sporten of zo dan? Of doe je dat al?
Alle kleine beetjes kunnen helpen he, en misschien is het wel helemaal niet nodig om hierbij stil te staan.

klinkt ook wel een beetje als borderline, zie het borderline topic…

nou, ik weet niet wat voor autistische trekken ze heeft, maar slecht relaties kunnen onderhouden, het slecht kunnen omgaan met veranderingen (behoefte aan structuur), overgevoeligheid… het zijn ook kenmerken van borderline, plus de depressies…

heb je niet last van stemmigswisselingen of woedeaanvallen ofzo, want dat is borderline dat heeft mn moeder ook ze heeft therapie gehad en is opgenomen en gaat nu een stuk beter met der. ik zit nu ook thuis vanaf november. ik heb geen school niks en geloof me je wereld word zeker klein met reclassering enal, maar na de zomervakantie ga ik weer naar school.

haha nee idd.
ze dachten van mij ook dat ik licht autistisch ben maar uit een test bleek van niet. het leek erop dat ik een beetje perfectionistisch ben en een beetje vergeetachtig ben soms , omdat ik bij mn geboorte een zuurstof tekort heb gehad.
nou, ik hoop voor je dat je eindelijk weet wat je dan we hebt, want dan weet je ook waar je aan toe bent en laat het ff weten.
veeel succes.:wink:

Omg, mijn verhaal lijkt eng veel op dat van jou!

“Ik wil niet een stempel met autisme hoor, wil gewoon dingen over mezelf leren!”
DAT!!!
Ik ben ook steeds op zoek naar “wat ik zou kunnen hebben” en het gaat soms ver en ik denk soms dat ik wat WIL hebben, maar ik wil gewoon weten waarom ik op bepaalde manieren reageer, en dat anderen weten hoe ze op sommige momenten met mij om kunnen gaan…

vlientje ga een onderzoek doen of met iemand praten helpt vast wel;)

Ik heb ook autistische trekjes. Of border-line trekjes.
Heb heel erge stemmingswisselingen, snel last van woede-aanvallen door irritante geluiden ofzo, niet echt sociaal (ik kan wel praten met mensen, maar denk vaak: shit, wat denkt die nou over mij? vast heel slecht enz.). Vaak mensen-angst en voel me dan niet op mijn gemak. Ik weet niet of het autisme is maar ik zou dat wel kut vinden als ik het had…

Ik heb heel veel onderzoeken voor Autisme gehad, ze zijn nooit zeker geworden of ik nou wel of niet Autisme heb. Maargoed, succes (:

Willen bepaalde mensen hier eens even ophouden met ‘labeltjes’ te plakken op de TS?

Jullie hebben er hoogstwaarschijnlijk niet de diploma’s voor om TS in kwestie te diagnosticeren, dus laat dat maar over aan de specialisten.

Waar heb je die test ondergaan, TS?
En wat is er exact uitgekomen?

Mm, als ik eerlijk mag zijn vind ik de uitslag van de test niet echt… professioneel over komen.

Bij zo’n test, komt er meestal unaniem een concreet antwoord uit.
En er worden verschillende tests afgenomen.

Waarvoor heb je die test ondergaan?
Was die specifiek om je te testen op autisme?