Au pair worden

Hoi meiden,

Heeft iemand hier misschien ervaring mee?
Het lijkt me heel leuk om dit te doen. Ik ben nu bezig met de laatste maanden van de opleiding kinderopvang:)

Dus heeft iemand ervaring en misschien tips hoe je het best kan handelen etc?

thanks x

Nee geen ervaring maar zou het wel eens willen doen. Op internet kun je gewoon sites vinden die je begeleiden dus daar zal wel wat meer informatie op staan

Ik ben au pair geweest. Ik heb het zelf geregeld (zonder organisatie), via www.aupair-world.nl (: Weet niet wat je verder wil weten?

Oke leuk en waar zat jij en voor hoelang??
Van sommige mensen hoor ik ook dat je behandeld word als ‘slaafje’ en dat het leuker lijkt dan dat het is… heb jij dit ook gemerkt?

Ik zit nu op een site te kijken voor naar amerika maar dit is voor een jaar, er zullen ook wel kortere periodes zijn neem ik aan?

Ik ga het zelf niet doen, maar mn nichtje gaat het volgend jaar doen. Via een organisatie ( weet de naam niet meer) voor een jaar in Parijs. Volgens mij is een van de vereisten dat je 18 jaar of ouder moet zijn. Echt super leuk dat je het gaat doen! Wil het zelf ook, maar ben volgend jaar helaas nog geen 18.

Oh je mag niet roken staat bij de voorwaarden haha bummer!

O wow, dat lijkt me echt wel iets voor in de vakantie! Maar hoe oud moet je hiervoor zijn?

Je moet 18 zijn!

Hmm, volgens mij 18 jaar… Jammer

Oh haha, ik lees je bericht nu pas!
Een vriendin van 16 wordt ook Au-pair maar dat kan ook zijn dat dat bij familie is :stuck_out_tongue:

Ik ben naar Parijs geweest, voor 3 maanden. Ik werd echt niet behandeld als slaafje in ieder geval, het verschilt natuurlijk per gezin maar officieel mag je bijvoorbeeld geen zwaar huishoudelijk werk doen… Je bent daar voor de kinderen, dus dat je een keer een wasje moet draaien voor de kinderen of jezelf is prima, maar zo’n slaaf is duidelijk niet de bedoeling. :stuck_out_tongue:

En ja, je kunt dus ook korter haha ;] Ik weet niet of je het met een organisatie wil doen? Die hebben wel veel van dat soort regeltjes, ook bijvoorbeeld dat je een bepaald aantal uren ervaring moet hebben met kinderen. Als je zonder organisatie gaat kan je wat meer je eigen eisen stellen, dan zoek je gewoon een gezin wat je aanspreekt zonder dat je per se 18 moet zijn, niet mag roken, een rijbewijs moet hebben etc…

ik zit nu als au pair in Amerika!
zou eigenlijk voor een jaar blijven maar wilde naar huis dus heb mijn vliegticket geboekt en blijf nu uiteindelijk maar voor een half jaar. als je persee naar amerika wilt kan dat pas vanaf 1 jaar. of je moet eerder naar huis gaan zoals ik doe maar dan kan je dat van te voren niet zeggen en je moet je eigen vliegticket betalen enz…

en roken doen er hier genoeg hoor alleen weten de hostfamily’s dat meestal niet en doen ze het stiekem en bij de organisatie waar ik mee ben travelactive moet je inderdaad 18 zijn

Een vriendin van mij ging normaal gezien in Londen au pair worden, maar ze is opgelicht. Ik ken dus alleen de negatieve kant :stuck_out_tongue:

Ik ga a.s. zondag naar Londen toe! En blijf er (als t goed is :stuck_out_tongue:) 7 maanden (:

@ pennezakske
Hoezo is ze opgelicht dan?

Amerika is wel altijd vrij lang, vanwege de kost van de tickets enzo (:

En voor veel gezinnen is het ook een vereiste dat je kan auto rijden (:

Ik zou het aan de ene kant wel willen, maar alleen omdat ik dan in een stabiele situatie in een andere omgeving zou zijn. Maar he, ik hou eigenlijk helemaal niet van babysitten.

Denk dat je het beste via aupair-world.nl kunt regelen, zelf contact leggen.

Ze moest zelf haar ticket betalen voor naar daar te gaan. Ze moest het geld storten en de mensen zelf gingen voor haar ticket zorgen. Ze heeft dat dan gedaan en toen lieten de mensen niets meer van zich horen.

Ja ik bedoel het niet lullig hoor, maar dat is ook niet zo heel slim vind ik… :stuck_out_tongue: Je kent die mensen helemaal niet en je kunt toch prima zelf een ticket regelen?