Arretjescake zacht

Hee!
Dit is best een stomme vraag, maar ik zit er wel echt mee (voor zover dat kan).
Altijd als ik arretjes cake maak is hij de 1e dag PERFECT. Chocola niet te hard en niet te zacht, koekje lekker hard. Maar vanaf de 2e dag zijn de koekjes kei zacht! Net zo zacht als de chocola eromheen. Dan vind ik 'm eigenlijk (bijna) niet meer lekker.

Weet iemand hoe je dit kunt voorkomen?

Goed afdekken en in de koelkast zetten lijkt me logisch.

Ja hij staat ook altijd in de koelkast en er zit een deksel op.

Komt denk ik door het vocht dat ik de koelkast zit, dat gaat condenseren en dan krijg je zompige cake.

Dat heb je inderdaad als je koelkast te vol zit. Misschien moet ze de cake dan buiten de koelkast bewaren, maar dan zo ver mogelijk bij de verwarming vandaan.

kan je bijna niets tegen doen. Arretjescake stijft op in de koelkast en je koekjes nemen de chocola op waardoor ze zachter worden. Enige wat ik kan bedenken is arretjescake zonder koekjes maken, arretjescake op laten stijven, plakje afsnijden en dan op een koekje leggen?

Meteen de eerste dag opeten (’:
Just kidding
Ik heb ook welleens arretjescake gemaakt maar toen gebeurde dat niet… En ik had t niet eens in de koelkast staan en ook niet echt afgedekt…