Argumenten voor een betoog

Hoi,

Voor Nederlands moeten wij een betoog schrijven over dit standpunt:
[fgcolor=#0039B5]Nu veel lesmateriaal digitaal beschikbaar is, kan de leraar afgeschaft worden[/fgcolor]
Zijn jullie voor of tegen? En wat voor argumenten hebben jullie?

Alvast bedankt!

Tegen:
-Want als je iets niet snapt kan een ‘‘echte’’ leraar het beter uitleggen dan zo’n stemmetje
-Veel mensen moeten ontslagen worden
-Straks willen ze ook boeken vervangen door Ipads enz…

Bedankt!
Nog meer mensen?

Voor
-Bespaart de overheid veel geld (geen leraren/scholen meer nodig)

Tegen
-Veel werkgelegenheid gaat verloren

En is het dan trouwens dat je dan met zijn allen in een computerlokaal gaat zitten en dan een les via de computer volgt, of doe je het thuis?
Als het over thuis gaat doet kan je ook nog zeggen dat je minder sociale contacten hebt en dat niet iedereen de discipline heeft om het uit zichzelf te gaan doen.

Tegen:

  • Je leraar kun je direct vragen stellen en er direct antwoord op krijgen, via de computer zal dit niet/lastiger gaan. (Lijkt op wat PurpleLagoon zei, maar dan iets anders gebracht).
  • Veel mensen kunnen last van hun ogen/hoofd krijgen als ze lang naar het scherm kijken.
  • De leerlingen raken snel afgeleid, omdat ze met een computer werken. Lees: spelletjes, internet, etc. (Vaak wordt daar wel een beveiliging opgelegd, maar je wil niet weten hoe slim sommigen zijn met computers en kraken van zulke systemen).
  • Hoe zien degenen die dit willen het voor zich? Wie moet er orde houden in de klas als er geen leraar is? Moeten de leerlingen uberhaupt nog wel naar school toe komen als alles toch digitaal is? Dan kunnen ze net zo goed thuisblijven. Bovendien is niet naar school gaan niet echt bevorderend voor sociale contacten/vaardigheden.

Voor:

  • Het digitaal werken wordt nu al vroeg aangeleerd, wat van pas kan komen in het latere leven. Veel dingen worden namelijk gedigitaliseerd en zo wennen de kinderen al vroeg aan digitale dingen.

En wat de anderen zeggen natuurlijk ook. Verder weet ik alleen niet echt voordelen, die zijn er in mijn ogen dan ook niet echt.