Anonymous hackt overheidswebsites in VS

De websites van de Amerikaanse Federale Handelscommissie zijn aangevallen door de hackersgroep Anonymous. De hackers plaatste een video op de site waarin het ACTA-verdrag belachelijk werd gemaakt.

Hackers van de organisatie Anonymous verklaarden dat ze de websites van de Amerikaanse Federale Handelscommissie offline hebben gehaald en plaatsten een ludiek filmpje in de plaats waarin in het Duits het ACTA-verdrag belachelijk werd gemaakt.

Het bekritiseerde ACTA-verdrag wou de handel in illegale producten tegengaan door het intellectueel eigendom te beschermen. Het verdrag zou wel eens een tegenovergesteld effect kunnen hebben, vrezen vele mensen. Een groeiende protestbeweging demonstreert tegen de mogelijke invoering van censuur.

Bron: http://www.standaard.be/a…artikelid=DMF20120217_223

Wat vinden jullie van Anonymous en hun protesten?

Voor de mensen die niet weten wie/wat Anonymous is:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Anonymous_(groep)

Ik vind het een goede actie, goed dat er wordt ingegrepen en actie wordt gevoerd. Ik vind Anonymous wel enigszins hypocriet; ze zijn tegen de geslotenheid van ACTA e.d., maar zijn zelf natuurlijk ontzettend gesloten en geheim.

Maar ik ben wel een voorstander dus.

ik vind ze wel goed ze doen goede dingen … ook met die pedofielen enzo…!
ze brengen dingen naar het daglicht toe!

Ik ben het eens met Anonymous. Hacken die boel :’) Ze hadden pas ook een site gehackt en alles online gezet zodat je het kon downloaden (films, muziek etc) : p

Ja zo denk ik er dus ook over haha. Ik hoop ook echt dat ze Operation Blackout uit gaan voeren!

Anon heeft ook een twitter teminste er is een twitter waar al het nieuws opstaat:
https://twitter.com/#!/YourAnonNews
Ik weet niet hoeveel je van SopaBlackout af weet of Operation Megaupload?
Zeer mooi hoe guy fawkes dit allemaal heeft geinspireert :heart::heart:

Dat doen ze al een tijdje, het is al de zoveelste aanval van Anonymous. En ik vind het geweldig. Ik ben blij dat er toch iemand is die ons kan ‘beschermen’ tegen ACTA/SOPA/PIPA etc.

Ze hebben onlangs ook de site van de FBI platgelegd. En een videoconferentie van de FBI, waarin er besproken werd wie van Anonymous opgepakt zou worden en wat er tegen Anonymous gedaan zal worden, live gehackt. Echt zo’n fail van de FBI. (’:
Oh en nog grappiger: over die aanval zeiden ze “we did it for the lulz”. De site van de FBI heeft echt uuuuren platgelegen.

ik vond het zo grappig toen ze die overheids sites neer hadden gehaald hahahah ik dacht echt; in your FACE, GOVERNMENT!