Angst om verliefd te worden.

Hoi lieve meiden,

Ik vraag jullie bij deze advies en raad. Ik heb al wat langer gevoelens voor een jongen die ik al jaren ken (en vroeger ook een keer mee heb gezoend). Al sinds het VMBO ken ik hem. Hij wordt in mei 21 en ik 20. Ik loop stage bij zijn moeder en blijkbaar heeft zijn moeder tegen hem gezegd dat ik best een leuk meisje ben voor hem en dat ik, aldus zijn moeder, goed bij hem pas. Dit kreeg ik van de week te horen van hemzelf. Alleen ik weet niet zo goed wat ik met mijn gevoelens moet doen. Ik ben juist dat heel bang dat het weer tijdverspilling zal worden, net zoals bij mijn vorige 2 relaties. Mijn tweede ex heeft mij op het laatst zo erg en naar behandeld, dat ik gewoon heel bang ben opnieuw verliefd te worden.

Maar goed, back to the point. Deze jongen in kwestie, heeft ook een behoorlijke verleden. Want voor zover ik weet en voor zover ik hem dus ken, heeft hij behoorlijk veel meisjes gezoend en ik denk ook wel meer. Een player dus, zou je kunnen zeggen. Ik ben erg bang dat hij mij dus ook gewoonweg played, dat hij er geen snars van meent wat ie zegt. Alleen het viel hem al op dat ik erg terughoudend was toen hij mij vroeg om naar de bioscoop te gaan (waar ik ja op gezegd heb). Hij vroeg dus: Dus we hebben een date? Ik: Of het een date is of niet, we zijn er gezellig een avondje mee weg, toch? Ik zie wel waar het schip zal stranden… Het lijkt er gewoon op of ik hem afstoot zo. Maar het is gewoon die angst… Ook gaat hij wat betreft zijn gesprekken, toch best wel ver. Ook al ken ik hem lang, ik hoef niet perse te weten dat hij ‘heel erg gaat flirten’, of dat als ik de auto meeneem en dus rij dat ie mij een kus wil geven. En natuurlijk het typische mannending dat hij of heel spraakzaam is, of dus niets zegt. Hij gaat te snel, terwijl ik het rustig aan wil doen. En ik laat dit ook wel merken door er bijvoorbeeld er overheen te praten. (Alleen beetje jammer dat mannen dat soort hints niet snappen)

Ik weet gewoon niet zo goed wat ik moet doen, eerlijk gezegd. Ik vind het zo moeilijk, omdat ik weet dat hij vroeger heeft geplayd en ik dus niet weet of hij zijn streken is afgeleerd… Maar ik heb ook weer niets te verliezen om af te spreken met hem.

Ik ben gewoon bang dat ik smoorverliefd word op het verliefd zijn en dat het niets wordt. Pff :frowning_face:

Ik hoop dat jullie dit nogal onsamenhangend verhaal snappen en jullie mij kunnen helpen.
Bedankt voor het lezen!

up

Niet alle players blijven players. Je kunt hem een kans geven, maar zodra hij deze verpest zou ik er meteen mee stoppen.

Misschien helpt een nieuw vriendje om over die oude heen te komen. Misschien (alleen als je durft) is het slim om hem iets zoals dit eens te laten lezen en de reacties er bij ook te lezen geven. Jongens zijn ook maar mensen.

Klopt, dat is wel zo. Maar goed… Het is makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk.

Ik denk dat je best toch met hem kan afspreken, maar dat je goed je grenzen moet stellen tegenover hem, zodat het niet te snel kan gaan en dat je de tijd krijgt om hem op deze nieuwe manier te leren kennen. Hierdoor geef je jezelf nog de kans om het eventueel af te breken als hij toch nog in zijn oude gewoonte zit maar leren jullie elkaar toch goed door en door kennen en dat kan alleen maar een goede basis zijn voor een (eventuele) relatie, lijkt me.

Je zegt het immers zelf, je hebt niets te verliezen, pak het rustig aan en misschien zit er wel iets heel moois in voor je!

Ik hoop voor je dat hij de jongen is die je hoopt dat hij is.

Hij zou het bij mij iets minder snel iets kunnen flikken omdat zijn moeder mij kent en we in de toekomst misschien collega’s zullen blijven (als het hoofdkantoor toestemming geeft aan stage om iemand aan te mogen nemen). Maar goed, ik zeg er ook niets over op stage, staat ook zo onprofessioneel.

Maar toch blijf ik bang. Ik kamp hier al heel lang mee. Misschien bindingsangst?

Uppie. Bedankt trouwens voor de reacties die er gegeven zijn (:

mijn vriendin had dat ook… maar het blijkt dat hij nogsteeds een player is, ik zou oppassen,

upje

up?

Ik herken de strekking van je verhaal maar al te goed. Misschien een beetje kort door de bocht; maar wie niet waagt, wie niet wint. Het is nu eenmaal zo dat je met jongens soms jezelf open moet stellen - met inderdaad het mogelijke gevolg dat hij je kwetst - om meer te kunnen bereiken. Want kwetst hij je niet, gaat het wel goed, dan win je meer dan er te verliezen viel. Je zult niet weten of hij nog steeds een player is, dat staat niet op zijn voorhoofd geschreven, er is maar één manier om erachter te komen. Dus je kunt op je kamer gaan zitten en piekeren of 't wellicht zou kunnen werken, of je kunt actie ondernemen en het próberen. Go for it, zou ik zeggen. ;p

Ja!!! Volgens mij heb ik ook bindingsangst, heb nu echt leuk contact met een jongen en we hebben ook echt gevoelens voor elkaar. Hij heeft gevraagd of ik een relatie met hem wou maar ik zei dat ik hier nog niet klaar voor was. Terwijl ik wel echt verliefd op hem ben en gevoelens heb… ik snap mezelf gewoon niet echt ofzo.