Angst om te plassen

Oke misschien een beetje een raar en nutteloos onderwerp, maar ik heb er best veel last van. Ten eerste moet ik abnormaal veel naar de wc. Soms wel 3 keer in 2 uur ofzo. Laatst had ik ook een uur dat ik 4 keer ben geweest. Dit zonder heel veel te drinken. Ik heb geen pijn bij het plassen.

Nu ben ik dus bang om te moeten plassen als ik ergens heen ga waar niet zo 1, 2, 3 een wc in de buurt is. En juist omdat ik hier bang voor ben moet ik naar de wc als ik bijvoorbeeld een lange autorit heb.

Hoevaak ik ook naar de wc ga, er komt altijd dezelfde hoeveelheid uit. Ik zou denken dat mijn blaas toch wel een keertje leeg zal gaan?

Misschien kan je een keer langs de huisarts? Hij weet er vast wel wat tegen (:

Je username :grinning_face_with_smiling_eyes:

Maar even ontopic: mmh, misschien heb je diabetes? Ik wil je niet bang maken maar mensen die dat hebben moeten vaak naar het toilet.
Nou is het niet bij iedereen zo die dat heeft maar goed.
Je kan altijd naar je huisarts gaan hé, die heeft betere raad dan ik je kan geven.

Ja wil liever niet om het minste geringste naar de huisarts. En aangezien ik geen pijn heb bij het plassen lijkt het me geen blaasontsteking

je kunt bij de huisarts tabletjes krijgen die ehm ja hoe zeg je dat de plas makkelijker ophouden ? ofzo

ik heb daar ook last van namelijk en ik heb paar jaar geleden tabletjes gehad en dat hielp op zich wel, maar 1 tip als je ergens onderweg bent naar toe waar zo niet een toilet is vooral niet aan denken en iets anders gaan doen, dat werkt ook erg goed bij mij :stuck_out_tongue:

Een huisarts kan daar beter over oordelen dan wij…

Ja dat probeer ik ook, maar uiteindelijk krijg ik er gewoon buikpijn van :stuck_out_tongue:

http://www.astellas.nl/producten/vesicare.php
dat is wat ik ook heb (: !

Ik zou naar een huisarts gaan, misschien heb je een probleem met je blaas ofzo. Zij kunnen je in iedergeval helpen dan wij kunnen :slightly_smiling_face:

oooh dat heb ik ook!
als ik naar iets ga waar geen wc is, moet ik ook automatisch vaker naar de wc…
maar soms heb ik ook een dag dat ik echt maar 4 x moet ofzo.

Een vriendin van mij heeft iets, waardoor haar blaas altijd half vol zit. Dus als ze plast denkt ze dat ze niet meer hoeft, maar een half uur later is het gevoel weer terug. Misschien heb jij ook wel zoiets. Blijf een keer iets langer zitten!

Ik had dit ook… werd naar de fysio gestuurd om m’n spieren te trainen…

Oh, ik dacht dat je bang was om te plassen. :3

Het is dus meer angst dát ik moet plassen :stuck_out_tongue:

Ik heb mijn plas een keer 10 uur opgehouden, dus ik heb er geen moeite mee… x’)

Maarja, kan zijn dat je blaas geirriteerd is of misschien wel geinfecteerd ofzo. Dan moet je toch altijd juist meer drinken? Misschien dat een paar dagen proberen, en dan afbouwen, kijken of t daarna beter gaat? Anders idd die pilletjes, of gewoon even de huisarts.

jaaa dat heb ik ook altijd, juist wanneer ik niet kan moet ik echt naar de wc. Daarom ga ik ook altijd duizend keer voordat ik op de fiets ga. x’D Maar dat is natuurlijk wel wat anders (=

Maar sorry ik heb geen oplossing voor je, misschien even langs de huisarts?

ik denk dat je een hyperactieve blaas hebt, dit had een oud collega van mij ook.
Even langs de dokter, die stuurt je weer door naar een specialist!
Als je echt een oplossing voor je probleem wilt, zit er niet veel anders op ben ik bang… :frowning_face:

Ik heb ook zoiets. Ik ga ook heel vaak naar de wc omdat ik anders bang ben dat ik later naar de wc moet ofzo. Vaak in de avonduren speelt dit op… Maar het verschilt per dag want soms ga ik veel minder.

Mijn vriend en een vriendin hebben dat ook. Ik was met een groepje op vakantie een weekje en dat was heeel irritant omdat hun echt 100 x naar de wc moesten. Maar toevallig hing er in de metro een affiche over een overactieve blaas, de huisarts kan er iets aan doen. Ik zou er echt even langsgaan dan ben je er vanaf!

mensen met diabetes krijgen snel dorst en drinken veel, daarom moeten ze naar de wc