Amfi 2012

Hee meiden!

Ik zit nu in mijn examen jaar HAVO en wil hierna heeeel gern naar AMFI en dan de richting Fashion Management.
Het leek mij leuk om een topic te openen voor schooljaar: 2012
Ben nu bezig met mijn motivatiebrief :slight_smile:
Wie van jullie gaat zich inschrijven? En welke richting?
Wat doe je als voorbereiding voor de toelating?

Ik heb lopen speuren op het internet en vond bizar weinig over meiden die Fashion Management willen doen of hebben gedaan?

XX

ik doe nu opleiding specialist modemaatkleding op het roc en wil hier na ook heel graag naar het AMFI… hoor wel dat het erg moeilijk is om erop te komen… denk je niet dat het moeilijk gaat worden omdat je verder nog niks weet?

Welke richting wil jij op?
Oh ik weet wel wat de opleiding en zo inhoud hour :slight_smile: Vind het altijd leuk om met mensen te praten die het ook zelf willen doen of hebben gedaan,dit om mening te vormen,andere kijk te krijgen etc ^^

Hee, ik doe Mode Management aan de TMO :wink: Als je iets wil weten, let me know. xx

qua niks weten bedoel ik alle termen en technieken enzo :slightly_smiling_face:

Oh zoo bedoel je! Het lijkt met niet,het is toch ook gewoon een hbo opleiding? Bedoel je dat het handiger is als je ervoor al een modeopleiding heb gedaan?Ik ga zoiezo niet voor de design kant,en de basis krijg je aangeleerd en heb ik mijzelf aangeleerd door boeken te lezen :slight_smile:

Nja het AMFI is wel iets moeilijker… en veel mensen van het hbo zeggen dat ze er al vanuit gaan dat je veel dingen weet… dus ja denk dat het wel handiger is en ook makkelijker voor jezelf… En ik wil wel de design kant op, dus het is voor mij wel beter dat ik eerst nog 4jaar iets anders heb gedaan… :slightly_smiling_face:

Ze gaan er zeker vanuit dat je al vaktermen en toch wel wat van de basis weet. Het intakegesprek is btw heel (even het juiste Nederlandse woord vinden…), naja die kan ik dus niet vinden, maar het komt er dus op neer dat ze vragen op je afvuren en heel, maar dan ook heel hard overkomen. Vriendin van mij kreeg als vraag: “Oké, maar jij bent jong en jong staat aan weinig ervaring. Waarom zouden we je uberhaupt moeten aannemen?” (Ze moest haar ‘product’ verkopen.)

Verder vond ik het qua sfeer er totaal niets aan (Had een oriëntatiejaar, en volgde daar ook een paar vakken mee op het AMFI), het is heel competitief. Ik had het gevoel alsof mensen echt leefden volgens het motto ‘Ik ben hier niet gekomen om vrienden te maken’.

Maar mijn tip is dus om je echt te gaan verdiepen in alle basiskennis die je maar kan hebben (Het eerste half jaar van AMFI is een soort mix van alledrie de richtingen) en heel zelfverzekerd overkomen. Denk goed na over je antwoorden tijdens je intakegesprek etc.

O ja, en voor modemanagement heb je ook nog het ‘TMO European Fashion Business School’ in Doorn.

mocht je niet worden aangenomen, kan je ook technische commerciele textielkunde in enschede gaan doen :3
deze opleiding is ook zoiets
ik wilde ook graag naar het amfi, maar het was voor mij onmogelijk om daar een kamer te krijgen, maaar ook om daar helemaal heen te reizen, helaas.

Oh zo bedoelen jullie :slight_smile: Ja jullie hebben helemaal gelijk,probeer ook zoveel mogelijke technische kanten ervan te weten. Weetje,ik moet wel er is echt NIETS anders dat ik zou willen doen aahahha Amfi is het enige dat ik eecht leuk vind,dus ik wil er heeeelemaal voor gaan!

twee mensen van mijn middelbare school zijn vorig jaar naar het AMFI gegaan, en ook zij hadden trouwens geen verstand nog van de technieken en termen e.d
Beide zijn ze toegelaten en hebben het heel erg leuk. Wel druk; het schijnt echt een drukke hbo opleiding te zijn. Toen ik nog in mijn introweek zat, waren zij al allemaal stijlboeken aan het maken etc.
maar goed, het schijnt superleuk te zijn en weinig uit te maken of je al veel voorkennis hebt of niet.

Dat maakt op zich niks uit voor dit soort scholen. Je bent er om te leren, juist als je nog geen vaste eigen stijl hebt hebben ze je graag omdat je dan nog erg vatbaar bent voor nieuwe ideeën en wilt experimenteren.

jawel juist wel… we hebben het er vaak over op school enzo en zelfs leraren zeggen dat het dan gewoon moeilijk gaat worden als je de basiskennis niet hebt.

Ik denk dat het per persoon is :slight_smile: Ik ken mensen die niets wisten maar WEL zijn toegelaten voor de design,en mensen die zoooo goed waren voorbereid en al voor de 2e x zich gaan inschrijven. Ik zal het allemaal wel gaan zien :slight_smile:
Want had wel gelezen dat sommige docenten klaagde over leerlingen die niet veel wisten,maar dan meer ook dat ze deden alsof het allemaal maar makkelijk is. Ik weet het ook niet hour ahaha

Maaaaaar gaat iemand morgen naar de opendag?? :grinning:

Open dag was suuper!

sorry ik moest werken vandaag dus was er niet… denk sowieso dat ik hierna nog ff jaartje naar het buitenland ga om te kijken wat ik wil… maar je weet nu zeker dat je naar het amfi wilt? :grinning:

Een vriendin van mij wil naar de AMFI, ze doet vwo, maar ze is nog niet zeker of ze wordt toegelaten. Geloof dat ze wel naar de open dag is geweest. Lang meisje van 1.78 oid, halflang bruin haar, beetje onzeker? xD
Nja zullen vast heel veel mensen geweest zijn.
Veel succes en plezier iig =]

Oei nu ik dat lees van ‘jezelf verkopen’ ben ik toch wel bang dat het moeilijk wordt voor haar. Ze is namelijk best onzeker en ook nog jong.

De open dag was super! Ik wil fashion & branding gaan doen. Ik ben ook al bezig met mijn formulieren.