Amandeloperatie

Hoi meiden,
Vorige week vrijdag heb ik met spoed mijn neuspoliepen en keelamandelen moeten laten verwijderen. Omdat ik steeds moeilijker kon ademen door ze en heel moeilijk kon slikken of spreken. Ik ben wel 18.

Nu bijna een week verder kan ik nog steeds amper eten ( 3 kleine koffielepeltjes yoghurt per dag of helemaal niets), Heb ook helemaal geen eetlust. Voor te drinken moet ik mezelf ook helemaal verplichten. Dit gaat redelijk alleen blijft het hier bij slokjes water.

Verder heb ik ontzettende pijn van mijn hals tot aan mijn slapen zelfs mijn kaken doen er helemaal pijn van.
Ik neem zware pijnstillers waarvan je er maar 2 per dag mag nemen omdat ik het niet kan uithouden van de pijn maar zelfs die helpen amper.

Maandag ben ik op controle geweest bij de specialist die mij vrijdag geopereerd had, hij zei dat alles normaal was. En dat de pijn normaal was en ik gewoon moest eten.

Heeft iemand van jullie hetzelfde probleem gehad na deze operatie ?
Ik hoop echt dat ik een antwoord vindt, want op het internet lees ik bijna allemaal verhalen van mensen die bijna direct weer " normaal" konden eten.
Ook heb ik al een week geen normale darmwerking meer.
Mijn temperatuur is ofwel lichte koude koorts (35°2) ofwel net goed (35°8 - 36°)

Aaah je maakt me bang!
Ik moet binnenkort.

Heb nu al een week zware keelontsteking en heb maandag een afspraak bij de chirurg. Ik ben ook 18.

=(

Ik heb geen idee, want heb deze operatie nooit gehad of niemand in mijn directe omgeving met dit.
maar wat ik wel wilde zeggen is dat je niet zo normale darmwerking kan komen doordat je niet echt meer eet, dus dat is wel normaal lijkt me.

verder kun je dit beschouwen als een upje

sterkte en beterschap :slightly_smiling_face:

@ heartattxck : Men neus is heel goed meegevallen vanaf moment een, maar men keel… Hoop dat het voor jou beter meevalt als voor mij… Volg al een week geen les meer…

@ Hanshans : Ja ik weet wel voor een goede darmwerking moet je eten, maar een hele week niks lijkt me ook niet gezond ?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Het is bij mij vooral voor m’n keel, aangezien ik minimaal 1x in de 2 a 3 maanden keelontsteking heb. Kan ook niet gezond zijn natuurlijk.

Neen, dan ga je blij zijn als je na de operatie weinig of geen kans op een keelontsteking nog hebt. :slightly_smiling_face:

Ja daarom! Maar ben er nu toch wel een beetje bang voor.
Hoelang duurde opname bij jou?

Ik woon wel in Belgie,
Ik ben hier 'smorgens op 7 uur opgenomen in het algemeen ziekenhuis
om 10 uur heb ik een pilletje en spuitje gekregen om rustig te worden
toen hebben ze mij na de operatie wachtruimte gereden daar heb ik tien minuutjes moeten wachten om 10u20 ben ik geopereerd en om 12 uur was ik op de kamer. Om half 1 is de chirurg gekomen en hij zei dat ik om 17 uur na huis mocht. Maar heb in het ziekenhuis constant aan een baxter en pijnstillers gelegen en was niet misselijk maar heel erg duizelig de eerste dag en heel veel last van slijmen.

Oei.
Naja hier is het dan dus duidelijk anders, vanaf 13/14 jaar is opname minimaal 4 dagen, omdat ze dan bloedingen enzo in de gaten kunnen houden als het toch fout mocht gaan.

Ah jakkie.
Zo durf ik dus echt niet meer. XD

Dadelijk durf ik ook niet meer slapen
de wond heeft bij mij af en toe als ik heel veel slijmen had een paar druppeltjes bloed verloren.

Ik heb zelf vorig jaar mijn amandelen laten knippen, ik was toen 16.

In het begin was de wond weer open gegaan, meteen ernstige nabloeding, moest ik steeds bloed overgeven (sorry voor dit onsmakelijke detail…) maar ik kon daardoor in het begin ook erg moeilijk eten. Ik had een nachtje in het ziekenhuis geslapen en toen thuis verder uitgeziekt…

In het begin kon ik bijna niks eten net als jou, ook drinken was verschrikkelijk want het slikken deed pijn… Ik had ook idd pijnstillers die ik 2 keer per dag mocht nemen, als ze dan uit waren gewerkt moest ik huilen van de pijn. De eerste week had ik er echt verschrikkelijk last van! na 1,5 week werd het minder. Daarna is het helemaal goed gekomen! Ik hoop dat het bij jou ook snel goed komt!

Ik werd ook erg moe en voelde me niet lekker door het weinige eten. Ik at een paar hapjes joghurt en dan smiddags en savonds een paar hapjes soep…
Na een week kon ik iets meer eten, toen at ik (lach maar haha maar het was echt een fijne oplossing) BABYPAPJES! en spinazie a la creme na 1,5 week. ook gepureerde pasta met saus om het voeibaarder te maken. Klinkt allemaal niet erg fijn maar het was fijn om iets te eten wat meer vulde dan soep.

Verder dokter raadplegen?

Ik hoop dat het snel beter met je gaat! Beterschap! xx

Ik eet dus ofwel 3 kleine hapjes puree ofwel niet ofwel 3 hapjes yoghurt op een dag
ik voel me niet zo slap omdat ik af en toe van men moeder een slokje aquarius moet nemen voor de rest heel mijn lippen zijn al kapot
ik vind gewoon echt niet meer leuk
omdat ik ja leef voor de muziek enzo :slightly_smiling_face: klinkt best stom
en nu al een week niet meer gezongen heb
amper durf praten met momenten want alles doet pijn
en als ik eens goed kan praten babbel ik erop los omdat ik het zo hard mis
alleen de dag erna is het eens zo erg :frowning_face:
Ik zie gewoon de ganse dag op tegen de pijn enzo :frowning_face: x

Hee ik ben ook geopereerd op maandag 10 januari
ik ben 15 ): echt kut die pijn en alles ): de dokter zei dat ik 2 weken moest thuis blijven ): maar ik denk dat dat wel 3 weken word ):

ik heb ook hele zere oren ): dat killt me gewoon

ik heb ook een vraagje mijn huig is helemaal dik en je kunt er stuk doorheen kijken heb jij dat ook ? want ik vind beetje eng

Hou ouder je wordt, hoe pijnlijker. Het is echt normaal. Ik heb ze laten verwijderen toen ik 13 was en dat waren alleen amandelen. En dat was ook echt verschrikkelijk pijnlijk. En jij hebt ook nog een keer neuspoliepen laten verwijderen, waar ik van weet dat dat ook pijnlijk is.
Doorzetten en veel beterschap!

Help ik moet vrijdag haha

ik heb t gehad toen ik klein was
het is idd waar dat als je kleiner bent het veeel sneller geneest !
maar succes, het is niet zo’n heel ingrijpende operatie als ze het goed doen !
alleen het genezingsproces duurt wat langer omdat je ouder bent

Ik heb mijn wijsheidstanden laten trekken, ik weet dat het hiermee niet veel te maken heeft (buiten dat het in de mond is), maar ik heb ook een week niet kunnen eten, terwijl anderen na twee dagen al konden eten. Volgens de dokter was ook alles normaal, maar ik zat daar fijn met kerst (een week erna, ik had verwacht dat alles weer in orde ging zijn) met heel veel geduld mijn eten op te peuzelen. Ik heb ook veel fruitpap gemaakt. Ook heb ik al gehoord voor amandelen: ijs eten. Dat verdooft (door de koude) en is lekker en makkelijk binnen te spelen. Dat zou ik als ik jou was wel met kleine beetjes proberen; ik weet niet hoe het zou voelen als je keel weer ‘opwarmt’… veel succes nog, ik hoop dat je er snel vanaf bent! Trouwens, geen eetlust hebben als je mond/keel niet in orde is is normaal. maar eten is ook belangrijk om het te genezen, geloof ik.