als je jezelf pijn doet...

Mijn hand trilde en mijn ogen schoten van het mes naar mijn bleke polsen. Zou ik het durven? Zou het veel pijn doen? Ik ging verzitten en dacht terug aan eerder die dag. De gemene opmerkingen van Esmee, Iris en Anouk, de klas die me uitlachte en Lotte die Esmee complimenteerde op haar originele opmerking. Dat deed pijn… Om te zien dat je vriendin je uitlacht. Voor ik het wist had het mes een (te) diepe snee in mijn pols gemaakt. Ik was verrasd door het gevoel. Het was een opgelucht gevoel vermengd met pijn. Ik sneed nog een keer maar dit keer met minder kracht. Het bloed van de twee krassen liep door elkaar en die aanblik was verrassend bevredigend. Ik maakte nog twee krassen in mijn andere pols. Mijn ogen gingen van het mes naar de vloer waar inmiddels bloed op lag. Door die blik kwam ik weer bij positieven. Er was een soort omschakeling in mijn hoofd. Paniekerig legde ik het mes onder in een la. Ik stond op en legde mijn oor tegen de deur. Stilte… Ik opende de deur met mijn elleboog en sloop de gang over. De bloeddruppels die op de grond vielen veegde ik weg met mijn sok. De badkamerdeur stond open en ik ging de badkamer in. Ik draaide de kraan open en hield mijn polsen onder het koude water. Het prikte en ik hield mijn adem in van pijn. De eerste snee bloedde het meest.
Ik opende het kastje en zocht naar de pleisters. Ik vond er een en onhandig haalde ik een pleister uit het pakje. Ik plakte hem stevig vast. ‘Oh mijn god’ Ik vloog overeind en mijn hart ging op dubbele snelheid. Mijn twee jaar oudere zus staarde me aan met grote ogen. 'Hoelang doe je dit al? En waarom?'Ik zag de pijn in haar ogen. Ze schudde verward haar hoofd. Vol schaamte hield ik mijn armen achter mijn rug. Met twee stappen stond mijn zus voor me. Ze pakte mijn handen met de polsen naar boven en keek ernaar. Haar uitdrukking was een mengeling van afschuw, verbazing en verdriet. Opeens sloeg ze haar armen om me heen en begon te zingen. Een liedje van vroeger wat mama altijd voor ons zong. We stonden daar, zij zingend met haar armen om me heen en ik met mijn armen langs mijn lichaam. Toen stopte ze opeens met zingen en staarde me aan. ‘Waarom heb je dit gedaan?’ vroeg ze. Ik begon te vertellen, elk detail van het begin tot het eind. Aan het eind liet ze me pas los en zei ‘Mam moet dit ook weten…’ ‘Ik weet niet of…’ ‘Dan doe ik het!’ ‘Julia nee!’. Ik rende achter haar aan en pakte haar bij haar arm. Ik rende mijn kamer in en vond mijn mobiel tussen een paar schriften. Ik zocht mijn moeder tussen de contacten en belde haar. Nadat hij twee keer was overgegaan werd er opgenomen. ‘Hee Merel, alles goed?’ zei ze opgewekt. ‘Mam ga even zitten, ik moet je iets vertellen maar het is een lang verhaal…’

Supermooi verhaal! :bowing_man:
Hoop dat het niet waargebeurd is :sob::muscle:

Leuk stukje, maar misschien iets te weinig inleiding… En het lijkt me ook niet iets wat je via de telefoon vertelt? Maar voor de rest superleuk gedaan en ik kijk uit naar meer.

PS; Wel jammer dat het hele ‘verhaal’ al afgelopen is, want nu nodigt het niet echt uit tot meer lezen. Maar nogmaals, wie ben ik? Goed gedaan meid!